• 25 000 Ft felett ingyenes kiszállítás
  • Széles választék
  • Hetente megújuló akciók
  • Diszdobozos termékek

A legjobb rumok, ginek és whiskyk, ha minőségi italokkal indítanád a 2023-as évet

Szeretnénk 2023-ban is a legjobb minőségű italokat fogyasztani, de már elegünk van a megszokott gyártók termékeiből? A Vitexim kínálatából válogatva garantáltan idén is a legjobb és legkülönlegesebb rumok, ginek, whiskyk és egyebek közül válogathatunk!

Hiába szeretünk ugyanis egy bizonyos italtípust, a boltok polcain megtalálható tucattermékek egy idő után mindenkinek unalmassá válhatnak. Amennyiben te is ezt érezted már az utóbbi hónapokban, akkor most érdemes megragadni a lehetőséget és kipróbálni valami újat.

 

Az alábbiakban több olyan elérhető árkategóriát képviselő, mégis kimagasló minőségű, de közel sem szokványos rumot, gint és whiskyt válogattunk össze, melyek mindegyikét 2023-ban is meleg szívvel ajánljuk.

 

Minőségi rum 2023-ban: a Relicario és a Caracas Club jó választás lehet

 

A minőségi rumokat rengetegen kedvelik önmagukban, ízesített formában, de koktélba keverve is. Bármelyik eshetőségről legyen szó, nagyon fontos kritérium esetükben a származás és a háttér, hiszen a legjobb rumok köztudottan a dél-amerikai országokból érkeznek.

 

Relicario Ron Superiore rum

 

Ha csak a származás lényeges, akkor biztosan nem okoz majd csalódást számunkra a Relicario Ron Superiore Rum, hiszen ez az ízletes ital egyenesen a Dominikai Köztársaságban készül, amit sokan ismernek a rum őshazájaként is.

 

Nem véletlenül, hiszen az innen érkező italok mindegyike képes magabiztosan felidézni a karibi tengerpartok hangulatát, hiszen ez a különleges sötét rum minden elemében a trópusi jegyekre koncentrál.

 

Nem véletlenül, hiszen a cukornádmelaszból készült párlatot 10 teljes éven át érlelik tölgyfahordókban, melyek kellemesen édeskés, karamellás és fűszeres hatást adnak a végeredmény számára, méghozzá meglepően intenzív gyümölcsösséggel, valamint fás és gyógynövényes jegyzetekkel kiegészülve.

 

A Relicario Ron Superiore Rum azon túl, hogy több díjat is bezsebelt már pályafutása során, az egyik olyan karibi sötét rum, amit önmagában is sokan fogyasztanak, de ha koktélhoz adagolnánk, nyilvánvalóan ott sem vall majd kudarcot.

 

Caracas Club 8 éves rum

 

Ha igazán különleges dél-amerikai rumot szeretnénk kóstolni az újév első napjain, akkor a Dominikai Köztársaság mellett érdemes számításba venni a Venezuelából érkező termékeket is, mint amilyen például a Caracas Club 8 évig érlelt finomsága.

 

Ez a magas minőséget képviselő rum több szempontból is érdekes. Egyrészt többféle venezuelai Gran Reserva rum keverékéből állítják össze, másrészt pedig olyan tölgyfahordókban érlelik, melyekben korábban bourbon whiskyt tároltak, így ízvilágára a magabiztos sokoldalúság jellemző.

 

Ezt a legnagyobb világversenyeken is díjazták már, 2021-ben például a Caracas Club ezüstéremmel tért haza a WSC expóról, ahol a zsűri a kivételes minőség mellett határozottan kiemelte az italban fellelhető vaníliás és fás jegyeket.

 

A kellemes fűszeresség mellett ez a rum rendkívül sajátos aromavilágot nyújt, garantáltan különbözik a legtöbb tucatterméktől, így ha megkóstolnánk a prémium minőséget vagy egy kimagasló kvalitású koktélt készítenénk, ez az ital biztosan nem vall kudarcot.

 

Minőségi gin 2023-ban: a Ginbery’s és a Jodhpur nem okoznak csalódást

 

Noha Magyarországon nincs akkora hagyománya a ginfogyasztásnak, mint például az angoloknál, azonban aki odáig van a borókapárlatért, az szerencsére ragaszkodik a kvalitáshoz. Lássunk ezért most két olyan minőségi gint, melyek 2023-ban is biztosan beválnak!

 

Ginbery's gin

 

Szeretjük, ha egy jó gin nemcsak a borókás jegyzetekre épül, hanem más gyógynövények is éreztetik benne hatásukat? Amennyiben mindehhez még fontos a kiváló ár is, akkor a Ginbery’s Gin az egyik legjobb választás lehet majd az újévben.

 

Ennek az oka nem más, minthogy a Ginbery's Gin alapját a klasszikus angol párlatok biztosítják, amit nyolc titkos gyógynövénnyel dobtak fel, így a kristálytiszta ital hátterében egy máig titkos recept áll, mely minden tekintetben eleganciát sugároz.

 

Legyen szó akár az ital illatáról, akár az ízéről, a gazdag aromák minden tekintetben megtalálhatók lesznek benne. Középpontjában természetesen mindvégig a borókabogyó semmivel sem összehasonlítható íze áll majd, de mellette jól kivehető lesz a többi fűszer- és gyógynövény jelenléte is.

 

Mindezen felül a Ginbery’s Gin egy kellemesen selymes jelleget is képvisel, amihez elragadó lecsengés társul, így mindenképpen érdemes megkóstolni önmagában, de ha egy jó gin alapú koktélhoz használnánk fel, ez az ital akkor is magabiztos hátteret képvisel majd.

 

Jodhpur London Dry Gin

 

Ragaszkodnánk a klasszikus londoni száraz ginekhez, melyek exkluzív ízvilággal rendelkeznek? Akkor a Jodhpur London Dry Gin lehet számunkra a megfelelő választás, hiszen ebben az italban több ország kultúrája keveredik a háttérben.

 

Alapját ugyanis a klasszikus, erőteljesen borókás élményt kínáló londoni gin adja, amihez a legkülönfélébb indiai fűszereket és gyógynövényeket adták hozzá annak érdekében, hogy egy kellően exkluzív párlat legyen a végeredmény.

 

Kóstolásakor ezért szó szerint megrohamozzák az ízlelőbimbóinkat a legkülönfélébb aromák, a koriander, a narancs, a citrom, a grapefruit, de még az angyalgyökér sajátossága is határozottan felbukkan benne.

 

A Jodhpur London Dry Gin a sokoldalúság ellenére is megmarad a száraz, citrusos, üde és kissé kesernyés úton, ami ideális választás lehet önmagában fogyasztva, de egy jó koktélban szintén magas minőséget képviselő összetevő lesz.

 

Minőségi whisky 2023-ban: próbáljuk ki a The Glen Silver’s-t és a W.Premiers-t

 

A whisky talán az egyik olyan italtípus, amely kapcsán mindenki görcsösen ragaszkodik a bevált gyártókhoz. Az alábbiakban azonban bebizonyítjuk, hogy amennyiben igazán különleges és minőségi whiskyt akarunk a poharunkba tölteni, akkor néha érdemes kipróbálni újabb ízeket is.

 

The Glen Silver's whisky

 

Mi sem bizonyítja jobban más a fenti gondolatmenetet, mint a The Glen Silver’s kiváló minőségű és utánozhatatlan aromavilággal ellátott skót whiskyje, melynek eredeti receptjét Sir Arthur Silver vetette papírra sok-sok emberöltővel ezelőtt.

 

Hogy mitől olyan különleges ez az ital? Leginkább attól, hogy a maláta- és a gabonawhisky keverékéből állt össze, ami a skót felföld sajátosságait felvonultatva egy olyan kivételes minőségű párlatot képes alkotni, hogy az kis túlzással felrobban a szájban.

 

A The Glen Silver’s ugyanis nagyon karakteres, tömény és sokoldalú, amit mi sem bizonyít jobban más, minthogy az édeskés aromák mellett nagyon határozott szárazság jellemző rá, de hosszúra nyúlt lecsengését mégis a kesernyésség jellemzi.

 

Nagyszerű választás, ha önmagában kóstolnánk egy minőségi és különleges whiskyt, jégre töltve minden aromája könnyedén kihozható, de természetesen koktélhoz adagolva sem vall szégyent. Sőt!

 

W.Premiers whisky

 

Hogy jó whisky kizárólag Skóciában vagy az Egyesült Királyság területén készülhet? A W.Premiers a bizonyítéka annak, hogy ez ebben a formában egyáltalán nem igaz, hiszen ezt az italt Spanyolországban készítik, mégis nagyon sok skót whiskyt képes maga mögé utasítani.

 

Nyilván tudni kell, hogy a W.Premiers minden tekintetben úgy készül, mint egy skót whisky, hátterében is a masszív skót hagyományok húzódnak meg, legyen szó akár a kivételes minőségű alapanyagokról, a fahordós érlelésről vagy az elkészítés sajátosságairól.

 

Megkóstolva kétség sem férhet hozzá, hogy honnan fúj a szél, hiszen ott vannak benne az enyhén édes, karamellás jegyek, melyek füstösséggel, némi kesernyés szárazsággal társulnak, miközben az egészet egy olyan ízletes és hosszú lecsengés zár, amihez foghatót csak kevesen tudnak kihozni egy whiskyből.

 

Nem véletlen, hogy a gyártó is elsődlegesen önmagában ajánlja a W.Premiers whisky fogyasztását, de határozottan képes hozzájárulni ahhoz, hogy egy minőségi koktél alapja legyen.