• 25 000 Ft felett ingyenes kiszállítás
  • Széles választék
  • Hetente megújuló akciók
  • Diszdobozos termékek

3 kiváló gin tonic recept, amivel garantáltan feldobhatod a nyarat

Azon túl, hogy egy igazi klasszikus, a gin tonic szinte mindenki számára hatalmas kedvenc, sőt nagyon sokféle típusa ismert. Ezúttal három különleges, de mégis könnyedén elkészíthető típusát ismerhetjük meg.

A gin tonic alighanem az egyik legismertebb koktéltípus, aminek az oka egyrészt az, hogy saját otthonunkban is remek receptekből dolgozhatunk.

A gin tonic alighanem az egyik legismertebb koktéltípus, aminek az oka egyrészt az, hogy saját otthonunkban is remek receptekből dolgozhatunk, másrészt pedig nem lesz szükség semmiféle speciális összetevőre, a legtöbb ilyen italhoz teljesen általános alapelemek is elegendők lehetnek.

Emiatt az alábbiakban bemutatnánk három olyan gin tonic koktél receptet, melyek bár nem lettek túlbonyolítva, azonban mégis elég különlegesek ahhoz, hogy kipróbáljuk őket, illetve egyáltalán nem tartalmaznak nehezen hozzáférhető összetevőket.

Előbb azonban lássuk, hogy miként készül a hagyományos gin tonic, hátha valaki az alapoktól kezdené az ismerkedést.

Gin tonic

A klasszikus gin tonic elkészítése

A legtöbben azért szeretik a gin tonic koktélt, mert egyszerűen és gyorsan elkészíthető, miközben a végeredmény kifejezetten különleges, fanyar ízvilágot kínál.

Nyilván minél minőségibb és frissebb alapanyagokat használunk hozzá, annál különlegesebb a végeredmény, de egyébként csak az alábbi hozzávalókból már jó eredményt kaphatunk:

Hozzávalók:

Elkészítés:

A tört jeget egy pohárba tesszük – ami lehetőleg nagyobb legyen 2 deciliternél –, majd ráöntjük sorban a gint, aztán a tonikot. Az egészet alaposan elkeverjük, majd némi citromlevet csepegtetünk hozzá, vagy citromkarikával díszítjük.

Ennyi az egész abban az esetben, ha hagyományos gin tonicot szeretnénk inni.

Bodzás gin tonic

Határozottan édeskés irányba indíthatjuk el a gin tonic összhatását abban az esetben, ha elkészítjük ezt az erőteljes bodzás, de helyenként némi uborkás ízvilágot is kínáló koktélt, ami nem sokkal bonyolultabb, mint a klasszikus keverés. Lássuk, hogy mi kell hozzá!

Hozzávalók:

  • 5cl gin
  • 1,2 dl tonic
  • 2cl bodzaszörp
  • egy kisebb uborka
  • egy negyed citrom vagy lime leve
  • jég

Elkészítés:

Egy nagyobbacska poharat ízlés szerint legalább félig rakunk jéggel – sokan tele töltik vele –, majd az uborkából levágunk két vékony csíkot, és a jég közé nyomkodjuk.

Ezt követően jöhet sorban a gin, a bodzaszörp, a citrom vagy lime leve, majd végül a tonik. Egy alapos keverés után a bodzás gin tonic rögtön fogyasztható lesz.

Grapefruitos gin tonic

Kifejezetten frissítő összhatást érhetünk el gin tonic koktélunkkal abban az esetben, ha megbolondítjuk egy kevéske grapefruittal, mindemellett pedig segítségül hívjuk ehhez a citromfű semmivel sem összehasonlítható hatását.

Hozzávalók:

  • 5cl gin
  • 1,2dl tonic
  • néhány friss citromfű levél
  • ízlés szerint egy-két szelet friss grapefruit
  • jég

Elkészítés:

Az első és legfontosabb, hogy a friss grapefruit levét belenyomkodjuk egy pohár aljába, aminek a mennyisége mindig ízlés kérdése, sokan egy szelettel is megelégszenek, de ha kellemes pink színű végeredményt és erőteljes ízeket akarunk, a két-három szelet sem lesz sok.

Ezt követően hozzáadunk négy-öt darab friss citromfű levelet – előtte kicsit megtörve őket –, majd a poharat telerakjuk jéggel. Erre öntjük rá előbb a gint, később a tonicot, végül pedig az egészet összekeverjük a fogyasztás előtt.

Lekváros gin tonic

Alapvetően nem az édes ízek kedvelőinek készülnek a gin tonic koktélok, de ez nem jelenti azt, hogy ne tehetnénk ezt a frissítő italt határozottan édeskés jellegűvé. Példának okáért egy kis narancslekvárral egészen elképesztő hatást érhetünk el ebből a szempontból.

Hozzávalók:

  • 5cl gin
  • 1,2dl tonic
  • két evőkanál narancslekvár (vagy ízlés szerint bármilyen lekvár)
  • néhány bazsalikom levél
  • egy negyed citrom vagy lime leve
  • narancshéj
  • jég

Elkészítés:

A lekváros gin tonic elkészítésének első lépése, hogy egy pohár aljára teszünk legalább két evőkanál narancslekvárt.

Ha nincs, eperlekvárból is nagyon finom! Erre rácsavarjuk a citrom vagy a lime levét, hozzáadunk nagyjából négy-öt bazsalikom levelet és ráöntjük az egészre a jeget.

Ezt elegyítjük sorban a ginnel, majd egy keverés után kerül bele a tonik. Az elkészült ital tisztított narancshéjjal díszíthető, vagy díszítés nélkül fogyasztható.