• 25 000 Ft felett ingyenes kiszállítás
  • Széles választék
  • Hetente megújuló akciók
  • Diszdobozos termékek

Vitexim blog

Mennyi 0,5 ezrelék alkohol, azaz hogyan számoljunk véralkoholszintet?

Ha szeretnénk tudni, hogy miként lehet kiszámolni a véralkoholszintet, egyáltalán mennyit kell inni 0,5 ezrelék eléréséhez, cikkünkből most minden fontos részlet kiderül, méghozzá kapcsolódó példákkal.

Részletek
Whisky vagy whiskey? Több különbség lehet, mint gondolnánk!

Sokan talán nem is gondolnák, hogy gyakran már az írásmód is meghatározza egy ital jellegzetességét. Különösen igaz ez a whisky és a whiskey esetében, hiszen két eltérő típusról beszélünk ilyen esetben.

Részletek
A Jameson whisky története és típusai

A Jameson az egyik legismertebb ír whisky, mely méltán említhető a legjobbak között. Hogy mégis honnan ered ez a jellegzetes ízvilágú ital, egyáltalán milyen típusai vannak? Cikkünkből minden kiderül.

Részletek
Minden, amit a Beluga vodkáról tudni kell

Hogy milyen egy hamisíthatatlan orosz vodka? Ha az igazi iskolapéldát keressük rá, akkor a Beluga alighanem a tökéletes variáns, cikkünkből pedig most mindenki kiderítheti, hogy miért is van ez így.

Részletek
Mai Tai koktél recept: egy tökéletes nyári frissítő, melynek semmi köze Thaiföldhöz

Rajongunk az édes és egzotikus koktélokért, melyek kellemes frissítőként szolgálnak az év minden időszakában? Akkor itt az idő, hogy megismerkedjünk néhány Mai Tai koktél recepttel, ami nem okoz csalódást.

Részletek
Negroni koktél recept: egy évszázados klasszikus, mely soha nem megy ki a divatból

Egy kis gin, egy kis vermut, egy kis Campari és máris kész az isteni Negroni koktél. Természetesen a recept ennél azért jóval összetetteb, de az ital történetét is érdemes megismerni.

Részletek
Cosmopolitan koktél recept: így készül el a Szex és New York legendás kevert itala

A Cosmopolitan koktél a nevével ellentétben nem csak a hölgyek itala, urak is előszeretettel fogyasztják. Különösen azok, akik egy ízletes vodkás kevert finomságra vágynak. Lássuk, hogy miként készíthetjük el!

Részletek
Minden, amit a bourbon whisky készítéséről tudni kell

Mi az a bourbon whisky, egyáltalán mit kell tudni róla általában? Összegyűjtöttünk minden fontos információt, amit erről a különleges italról érdemes tudni különösen akkor, ha nagy rajongói vagyunk.

Részletek
Mennyi ideig tart, amíg az alkohol kiürül a szervezetből?

Az alkohol kiürülésének időtartamát nagymértékben meghatározzák a körülmények, hogy mit ittunk, mekkora mennyiségben és tudtunk-e pihenni mellette. Összegyűjtöttünk minden kapcsolódó tudnivalót egy cikkben.

Részletek
Calvados bemutató: egy különleges almabor párlat, ahogyan csak a franciák tudják

Hogy miként lehet a legjobb francia pezsgőkhöz hasonló eleganciát elérni egy egyszerű almaborral? A Calvados a tökéletes példa arra, hogy ez a különleges párosítás egyáltalán nem zárja ki egymást.

Részletek