• 25 000 Ft felett ingyenes kiszállítás
  • Széles választék
  • Hetente megújuló akciók
  • Diszdobozos termékek

Vitexim blog

Egyedi gin tonikot készítenél? Íme néhány gin, ami sajátos ízvilágával dobja fel ezt a klasszikus koktélt!

Az átlagosnál melegebb tavasz és a vészesen közelgő nyár sokakban felébresztette a koktélozás iránti vágyat, ami nem meglepő, hiszen vannak olyan örök klasszikusok, amelyek kiváló frissítőként hatnak ezekben az időszakokban.

Részletek
Whisky készítés folyamata lépésről-lépésre

A minőségi whisky kapcsán nagyon gyakran elhangzik a kijelentés, miszerint elkészítése olyan, mint a művészet. Összetett, mint egy festmény vagy egy szobor megalkotása, és legalább annyira szabálykövető magatartást kíván, mint egy szimfónia megírása egy zeneszerző részéről.

Részletek
Ez a legújabb őrület: mit kell tudnunk a Tubiról?

Italtrendek jönnek és italtrendek mennek, de rendszeres időközönként felbukkannak olyan újdonságok a piacon, amelyek hajlamosak alapjaiban felforgatni mindent és egy új utat mutatni a finom ízek, a különleges hatások kedvelőinek.

Részletek
Borlexikon: mindent a J- és az L-betűs kifejezésekről

A bor az emberiség egyik legősibb alkoholos itala, ami körül rengeteg országban igazi kultúra alakult ki és hatalmas lexikális tudás halmozódott fel, hiszen a borkészítésnek és borfogyasztásnak mindig is megvolt az elitista oldala.

Részletek
Italok húsvétra: segítünk, hogy mit válassz az idei ünnepre!

Bár a húsvét közel sem akkora ünnep, mint a karácsony, azonban így is rengeteg ember számára egy nagyon fontos időszak, tele szokásokkal és hagyományokkal, amelyek nagyon sokszor csak familiáris szinten léteznek.

Részletek
A bikavér története

A magyar borok ma már világszerte nagy népszerűségnek örvendenek, hiszen egyes bortermő vidékeink saját arculattal, valamint olyan termékekkel rendelkeznek, amelyek máshol egyáltalán nem jellemzőek, azaz hungarikumok.

Részletek
Így alakulnak a bor árak 2024-ben

Miközben a hétköznapjainkra még mindig negatív hatással van a háborús helyzet és az infláció, az előttünk álló esztendő az elemzők szerint várhatóan már nyugodtabbnak ígérkezik, mint a korábbiak. Ez pedig természetesen az alkoholos italok árcéduláján is érezhető lesz.

Részletek
Borlexikon: mindent az I-betűs kifejezésekről

Az alkoholos italok elkészítése túlzás nélkül igazi művészet, azonban a borok minden kétséget kizáróan azok közé sorolhatók, amelyek különösen nagy történelemmel rendelkeznek és nagy lexikális tudást igényelnek.

Részletek
Ismerd meg Prosecco vidékét, ahonnan a legjobb olasz habzó borok származnak

A Prosecco nem más, mint az egyik legismertebb és legkedveltebb olasz pezsgőfajta, amit főként Glera szőlőből készítenek. Neve összeforrott a minőséggel annak ellenére is, hogy ma már számos gyártó kínálatában megtalálható és többféle változata ismert.

Részletek
Borlexikon: mindent az H-betűs kifejezésekről

Bár minden alkoholos italhoz óriási lexikális háttér tartozik, a bor azonban igazi különlegességnek tekinthető, hiszen sokkal nagyobb történelme van, mint bármi másnak.

Részletek