• 25 000 Ft felett ingyenes kiszállítás
  • Széles választék
  • Hetente megújuló akciók
  • Diszdobozos termékek

Vitexim blog

Borlexikon: mindent a CS-betűs kifejezésekről

Folytatásos cikksorozatot indítottunk a Vitexim webáruház hasábjain annak érdekében, hogy összegyűjtsünk minden fontos kifejezést, ami a borokhoz kapcsolódóan fontos lehet, így végezetül egy átfogó borlexikont tudjunk majd nyújtani olvasóink számára.

Részletek
Gyenge alkoholos italokat keresel? Íme néhány biztos befutó!

Bár az erős alkoholos italokat is lehet kulturált keretek között fogyasztani, sőt a legtöbben nem is az alkoholszázalék alapján válogatnak maguknak aktuális kedvenceket, azonban így is sokan vannak, akik kifejezetten a gyengébb termékeket keresik.

Részletek
Ezek a legjobb krémlikőrök 2023-ban

A krémlikőrök alapvetően az édes ízek kedvelőit igyekeznek kiszolgálni, és sokan ezért kedvelik őket a leginkább, hiszen többségük olyan, mintha egy kimagasló minőségű desszert lenne, ami képes bearanyozni a pillanatokat.

Részletek
Ezek 2023-ban a legjobb Ír whiskyk

Az ír whisky egy eredetvédelemmel ellátott alkoholos ital, mely a törvényi szabályozás szerint kizárólag Írországban készülhet, de fontos kitétel még, hogy csak a legalább három évig fahordóban érlelt párlatok kaphatják meg ezt a kitüntetett jelzőt.

Részletek
Borlexikon: mindent a C-betűs kifejezésekről

Egy folytatásos cikksorozatot indítottunk el itt a Vitexim webáruház blogszekciójában annak érdekében, hogy hónapról-hónapra bővíthessük a borkedvelők tudását egy rendhagyó és egyben átfogó borlexikonnal.

Részletek
Beütött a macskajaj? Bejáratott házi praktikák a másnaposság ellen!

Fogyasszunk bármilyen magas minőségű alkoholos italt is, ha túlzásba visszük, akkor a másnap nagyon fájdalmas és kínkeserves élményeket tartogathat számunkra. Hogy miként lehet gyorsan józanodni és a legrövidebb ideig szenvedni a másnaposságtól?

Részletek
Mi az a tőzeg és hogyan kapcsolódik a minőségi whiskyhez?

Az igazán minőségi alkoholos italoknak mindig vannak olyan jellegzetességeik, amelyek egyfajta fokmérőként meghatározzák azok tulajdonságait akár a teljes termékcsoport, akár csak egy-egy változat tekintetében.

Részletek
Hogyan alakulnak 2023-ban a whisky árak?

A whisky árakat rengeteg tényező befolyásolja, így utánajártunk egy kicsit annak, hogy 2023-ban milyen folyamatok és milyen tulajdonságok azok, amelyek meghatározhatják egy ilyen ital végleges árazását.

Részletek
Borlexikon: mindent az B-betűs kifejezésekről

Rendhagyó cikksorozatot indítottunk útnak itt a Vitexim webáruházban annak érdekében, hogy a borkedvelők számára olyan hasznos tudásanyagot adjunk át, amit könnyedén fel tudnak használni meglévő kedvenceik megismerésekor, illetve újabbak felkutatásakor egyaránt.

Részletek
Mindent a konyakokhoz kapcsolódó jelölésekről és elnevezésekről

A minőségi konyak ugyanolyan kiváltságokkal rendelkezik, mint egy érett bor vagy egy különleges whisky, így fogyasztásához különféle szokások kapcsolódnak, miközben az egyes italokat a legkülönfélébb jelölésekkel és egyebekkel látják el a jobb megkülönböztethetőség érdekében.

Részletek