• 25 000 Ft felett ingyenes kiszállítás
  • Széles választék
  • Hetente megújuló akciók
  • Diszdobozos termékek

Vitexim blog

Pezsgő kisokos: mindent a helyes tárolásról, a felbontásról és a fogyasztásról

A pezsgő a világ számos pontján az egyik legfontosabb ünnepi ital, így példának okáért Magyarországon is minden jelesebb eseményen pezsgőt bontunk, legyen szó akár házasságkötésről, akár évfordulóról vagy egy régóta dédelgetett cél eléréséről.

Részletek
Közeleg a koktélszezon: íme néhány nagyszerű vodka a legjobb kevert italokhoz!

Egyre többen fedezik fel hazánkban is a koktélozás csodáját. Bár nyilvánvaló, hogy senkiből nem lesz néhány keverés után bármixer, a legismertebb és legegyszerűbb recepteket azonban bárki könnyedén el tudja készíteni egy kis gyakorlással.

Részletek
Ezek a Speyside régió legjobb skót whiskyjei

Aki egy kicsit is képben van a skót whiskyk világában, az biztosan hallott már a legendás Speyside régióról. Skóciát ugyanis a whiskykészítés tekintetében több régióra oszthatjuk fel (Highland, Lowland, Islay stb.), és ezek között kimagasló ismertségnek örvend a Speyside.

Részletek
A Jagermeister története és előállítása

A Jagermeister az egyik legismertebb német gyomorkeserű, amit még azok is jól ismernek, akik nem túl járatosak az alkoholos italok világában, hiszen a gyártó nemcsak magas minőséggel és példaértékű hozzáállással, de kiváló marketinggépezettel is rendelkezik.

Részletek
Borlexikon: mindent az M-betűs kifejezésekről

A borkészítés és a borkultúra mindig is különösen nagy figyelmet kapott Magyarországon, illetve a legtöbb európai országban egyaránt. Nem meglepő ennek következtében, hogy komplett lexikális tudás halmozódott fel a borkészítés, illetve a borfogyasztás kapcsán.

Részletek
Mit innának ma a híres zeneszerzők, akik imádták a minőségi szeszes italokat?

Rengeteg híres emberről, főleg klasszikus zeneszerzőkről tudjuk, hogy odáig voltak a minőségi alkoholos italokért. Köztük nem egy művész alkotott rendszeresen bódult állapotban, vagy foglalta tételeibe valamilyen módon kedvencét.

Részletek
Trópusi rumot keresünk? Ezeket a termékeket érdemes kipróbálni!

A rumról az emberek többségének a trópusi hangulat jut az eszébe, hiszen a kalózok itala, a Karib-tenger folyékony csodája erre enged asszociálni. Kevesen tudják azonban, hogy nem minden rumot jellemez feltétlenül trópusi aromavilág!

Részletek
Miből és hogyan készül az abszint?

Kétség sem férhet hozzá, hogy nincs még egy olyan alkoholos ital a világon, amelynek akkora megpróbáltatásokon kellett keresztülmennie, mint az abszintnak. Nem elég, hogy az egyik leginkább félreértett párlat, de volt idő, amikor konkrétan be is tiltották.

Részletek
Egyedi gin tonikot készítenél? Íme néhány gin, ami sajátos ízvilágával dobja fel ezt a klasszikus koktélt!

Az átlagosnál melegebb tavasz és a vészesen közelgő nyár sokakban felébresztette a koktélozás iránti vágyat, ami nem meglepő, hiszen vannak olyan örök klasszikusok, amelyek kiváló frissítőként hatnak ezekben az időszakokban.

Részletek
Whisky készítés folyamata lépésről-lépésre

A minőségi whisky kapcsán nagyon gyakran elhangzik a kijelentés, miszerint elkészítése olyan, mint a művészet. Összetett, mint egy festmény vagy egy szobor megalkotása, és legalább annyira szabálykövető magatartást kíván, mint egy szimfónia megírása egy zeneszerző részéről.

Részletek