• 25 000 Ft felett ingyenes kiszállítás
  • Széles választék
  • Hetente megújuló akciók
  • Diszdobozos termékek

Különleges ízvilágú gineket keresel? Ezek a legjobbak 2023-ban!

A gin egy nagyon különleges szeszes ital, amit rengetegen kedvelnek önmagában fogyasztva, de legalább ilyen sokan vannak azok is, akik inkább koktélba keverve rajonganak elragadóan sajátos ízvilágáért.

A ginek ugyanis jellemzően bár semleges ízvilágot képviselő alkoholpárlatok – általában gabonaszeszből állnak –, hagyományosan azonban borókabogyóval és különféle fűszerekkel kerülnek ízesítésre, azonban kivétel nélkül minden esetben a boróka élvez dominanciát bennük.

 

Az elkészítési módnak és a hozzáadott gyógy-, illetve fűszernövényeknek köszönhetően ma már nagyon sokféle ízvilág közül válogathatnak maguknak a ginkedvelők, éppen ezért aktuális cikkünkben összegyűjtöttünk néhány igazán különleges ízvilágú terméket.

 

Az alábbi listával így elsődlegesen azoknak kedveznénk, akik szívesen fogyasztják önmagukban a minőségi gineket, noha minden kiválasztott termékünkről elmondható, hogy megfelelő recept esetén koktélban is megállják a helyüket.

 

Lássuk tehát, hogy 2023-ban milyen ginektől várhatunk garantáltan elragadó és különleges ízélményt!

 

Ginbery's Gin Rosé

 

A Ginbery’s Gin azok közé az italok közé sorolható, melynek alappárlatja is kifejezetten zamatos és aromákkal telt, azonban ez a rosé változata túlzás nélkül felrobban a szájban, különlegességét pedig már messziről jelzi rózsaszínes árnyalata, ami nem tekinthető standardnak a ginek világában.

 

Merthogy nem is az, a Ginbery’s Gin Rosé azonban nem egy tipikus gin, hiszen a borókás és gyógynövényes jegyzeteket itt nagyon erőteljesen kiegészítik olyan aromák, mint az eper vagy a rózsa, és ezt az egyszerre gyümölcsös, valamint virágos hátteret igyekszik már a színével is hangsúlyozni az ital.

 

Ez a kettőség elképesztő módon megmutatkozik benne, hiszen íz- és illatvilágában egyaránt folyamatosan ide-oda csapongunk majd a borókás jegyzetek, valamint az epres és virágos aromák között, miközben az egészet határozott minőség lengi körül.

 

Annyira eredeti összhatás jellemzi, hogy érdemes mindenképpen megkóstolni önmagában – még azoknak is, akik egyébként nem szeretik a gint –, de egy kis tonikkal felütve vagy más frissítő jellegű koktélban egyaránt nagyszerűen megállja a helyét.

 

Kalumba Blood Orange Gin

 

Trópusi ízvilág egy minőségi ginben? Bármennyire is különös ez a felvetés, a Kalumba Blood Orange Gin pontosan ilyen összhatással kecsegtet, miközben az esetleírást tovább bonyolítja, hogy az ital alapját ráadásként magyarországi gabonaszesz biztosítja.

 

Elsődlegesen azonban nem ezért érdemes megkóstolni ezt az italt, hanem azért, mert valóban különleges és egyedülálló, egy olyan határozott ízvilággal büszkélkedhet, ami nemcsak a ginek, hanem más alkoholos italok között sem tekinthető túl gyakorinak.

 

Bár a borókabogyós jegyzeteit le sem tagadhatná, határozottan érződik belőle, hogy honnan fúj a szél, azonban karakterét vérnarancsos, citrusos, enyhén fanyar karakter egészíti ki, aminek köszönhetően elképesztően komplex, mindvégig frissítő ízhatás jellemzi a fogyasztása során.

 

 Nem egy szokványos ital tehát a Kalumba Blood Orange Gin, éppen ezért mindenképpen érdemes megkóstolni önmagában, de eredeti és határozott ízhatását természetesen egy kellemesen frissítő koktélban is ki tudja domborítani, különösen akkor, ha trópusi hatású megoldásokat keresünk.

 

Bombay Sapphire Gin

 

A Bombay Sapphire Gin a tökéletes példa arra, hogy egyáltalán nem kell extra ízvilág és más egyéb plusz ízesítés egy ginbe ahhoz, hogy különlegességnek tekinthessük, ez a magas minőséget képviselő ital ugyanis úgy tekinthető eredetinek, hogy közben tíz körömmel ragaszkodik múltjához.

 

Nyilvánvalóan fontos kiemelni, hogy a termék mögött álló Bombay Spirits Company egyike azoknak a lepárlóknak, akik már évtizedek óta a klasszikus angol ginek gyártásának megbízható hátterét nyújtják, borókás aromavilágát pedig exkluzív összetevők egész sora dobja fel.

 

Nyilvánvaló, hogy a Bombay Sapphire Gin alapját a magabiztos borókás jegyzetek képviselik, de egy olyan elragadó frissesség költözött belé a koriander, a mandula, az édesgyökér, a kubeabors és a különféle citrusfélék alkalmazásával, hogy az kimagaslóan eredetinek tekinthető.

 

Sőt mi több, a Bombay Sapphire azon kevés ginek egyike, melyből dacára a magas szintű kiegyensúlyozottságnak, minden egyes íz, aroma és összetevő magabiztosan kivehető, aminek jóvoltából elengedhetetlen megkóstolni önmagában, de természetesen egy minőségi koktélban is megállja a helyét.

 

Jodhpur Reserve Gin

 

A Jodhpur Reserve Gin több okból kifolyólag is szerepel aktuális listánkon. Az egyik, hogy rengeteg díjat bezsebelt már az elmúlt években, azaz érdemes a figyelemre. A másik pedig, hogy mindez nem ok nélkül történt, hiszen a gyártó ezzel a termékkel a kivételes minőség és a különleges aromák kedvelőit szerette volna megfogni.

 

Mindez pedig sikerült is nekik, hiszen a Jodhpur Reserve Gin nem elég, hogy a legmagasabb kvalitású gabonapárlatot kapta, de a mintegy 13 titokzatos gyógy- és fűszernövény alkalmazása mellett ezt a párlatot érlelték is, méghozzá olyan amerikai tölgyfahordókban, melyekben korábban brandyt tároltak.

 

Ez a ginekre egyáltalán nem jellemző háttér biztosítja a Jodhpur Reserve számára a kivételes érettséget, a komplexitást, de természetesen a 43 százalékos alkoholfokhoz is hozzájárult, akárcsak ahhoz, hogy már az első kortyokat követően szó szerint felrobbanjon a szánkban.

 

A Jodhpur Reserve Gin ugyanis igazi ízorgiát kínál, jelentősebb behűtést követően garantáltan ide-oda kapkodjuk majd a fejünket a komplexitás miatt, amihez száraz, aromákban gazdag lecsengés kapcsolódik egy magabiztos háttérrel kiegészülve. Egy tipikusan olyan gin, amit inkább önmagában érdemes fogyasztani!

 

G'Vine Florasion

 

Ha igazán különleges gint fogyasztanánk, akkor 2023-ban különösen ajánlott a Franciaországból eredeztethető G'Vine Florasion, mely nem elég, hogy kimagasló minőséget kínál – mint valamennyi francia szeszes ital –, de mindemellett a borókás alapok mellé erőteljes szőlős jegyzeteket is társít.

 

A szőlő márpedig önmagában nem a ginek fő összetevője, de az Ugni Blanc alkalmazásával – amiből a világon elsőként desztilláltak gint – valami egészen eredeti hátteret adott a párlatnak, dacára a borókás jegyek hangsúlyának, mellettük legalább olyan erőteljessé vált a szőlős gyümölcsösség is.

 

Nem meglepő, hogy a G'Vine Florasion több díjat is bezsebelt már világszerte a különféle megmérettetéseken, hiszen aki egyszer megkóstolja, az garantáltan egyetért abban, hogy ilyen elragadó, eredeti és szőlős hatású gin korábban még soha nem készült.

 

A gin hatása elragadóan frissítő, a szőlő és a boróka mellett virágos és gyömbéres aromák uralkodnak benne, méghozzá egy nagyon erőteljes, tiszta lecsengés társaságában. Érdemes önmagában megkóstolni, mert különleges jellege mondhatni páratlan.