• 25 000 Ft felett ingyenes kiszállítás
  • Széles választék
  • Hetente megújuló akciók
  • Diszdobozos termékek

Ezek a legjobb Malfy gines koktélreceptek 2022-ben

Különösen a nyári és az őszi időszakban sokan szeretik a ginre épülő koktélokat. Lássuk, hogy milyen ízletes megoldások születhetnek a Malfy termékeire épülve!

Ha valaki meghallja, hogy jó minőségű gin, akkor hajlamos rögtön Angliára, a brit szigeteken készült klasszikus London Dry Ginekre gondolni, ami nem véletlen, hiszen ez a régió tekinthető a kérdéses italtípus bölcsőjének - ma már azonban közel sem exkluzív módon.

 

Kevesen tudják például, de olasz szerzetesek már 1050-ben is készítettek gint Anglián kívül, az olaszországi Amalfi partjainál például lassan egy évezredes hagyományai vannak az ízletes és egyedi fűszerezésű borókapárlatoknak.

 

Ezt a hatalmas történelmet szerették volna palackba zárni és bemutatni a modern embernek a Malfy ginek, melyek ma már többféle ízesítéssel, ugyanakkor kivétel nélkül elragadó ár-érték aránnyal érhetők el a piacon a magas minőségű italok kedvelőinek.

 

Egy korábbi írásunkban már alaposabban is megismerkedhettünk a Malfy ginek egyes típusaival, most pedig elérkezett az idő, hogy néhány olyan aktuális koktélreceptet ajánljunk figyelmetekbe, melyek alapját ez a legendás és ízletes gin biztosítja.

 

Egy vérbeli olasz ital az Amalfi régióból

 

Mielőtt azonban konkrétan is rátérnénk a koktélokra, lássunk néhány érdekességet erről a különlegesen minőségi és tipikusan olasz italról, mely a Nápoly alatt megtalálható Amalfi régióból származik, ahol nem mellesleg a világ legjobb minőségű citrusféléi teremnek.

 

A Malfy ginek hosszú évek alatt, a Vergnano család évszázados lepárlási hagyományainak köszönhetően váltak különlegesen ízletessé, miközben gondosan ügyeltek arra, hogy az italhoz kizárólag olasz alapanyagokat használjanak fel.

 

A gabonaszeszhez szükséges búza például Olaszország földjein terem, és míg a boróka Toszkánából való, addig a makulátlan tisztaságot a Monviso hegyi forrásból csörgedező vízzel biztosítják a végeredmény számára.

 

Az egyes ízesített változatokhoz szintén olasz alapanyagok adják a hátteret, így például Szicíliában terem a felhasznált vérnarancs és a pink grapefruit is, míg a citromos Malfy ginhez a gyümölcs egyenesen Amalfi partjáról származik.

 

Vákuumos desztilláció és macerálás

 

Mindegyik Malfy ginre jellemző az intenzív ízvilág, egy erőteljes cukros jelleg. Utóbbit azonban nem nyers cukor alkalmazásával, hanem az úgynevezett macerálással érik el a lepárlómesterek.

 

Ennek a lényege, hogy a citromhéjat alkoholba áztatják, majd utána kipréselik, és az így kapott kivonatot adagolják hozzá a különféle fűszernövényekhez, végezetül pedig az egészet lepárolják.

 

Maga a lepárlás a vákuumos desztillációval valósul meg, ami alacsony hőmérsékleten, mindössze 60 fokon zajlik annak érdekében, hogy kivétel nélkül minden finom és lágy aroma megmaradhasson az italban.

 

A Malfy által gyártott ginek között az eredeti borókás alapízű változat mellett már találhatunk citromos, vérnarancsos, valamint különleges pink grapefruitos típust is, melyek mindegyike kellemesen frissítő hatást kelt önmagában és koktélban egyaránt.

 

A legjobb koktélok Malfy ginekből

 

Eredeti gin tonik

 

Az eredeti gin tonikot mindenki szereti. Egy rendkívül egyszerű ital, ami legalább annyira ideális randira, mint abban az esetben, ha megleptek minket a barátok, és gyorsan kell szolgálnunk egy határozott frissítővel.

 

Hozzávalók

 

 

Elkészítés

 

Az eredeti gin tonik elkészítése rendkívül egyszerű, csak tegyünk jégkockákat egy pohárba, öntsük rá a fentiekben megnevezett hozzávalókat, és az egészet díszítsük egy citrom vagy egy lime karikájával.

 

Amennyiben szeretnénk elkészíteni az ital alacsony kalóriatartalmú változatát, a tonik helyett vagy mellett használhatunk szódát is.

 

Malfy Limone & Tonic

 

Szeretnénk megkóstolni a hagyományos gin tonik egy sokkal frissítőbb, extrán citromosabb változatát, ami egyszerű elkészíthetőséggel rendelkezik és valamennyi alkalomra ideális? Ebben az esetben a Malfy Limone & Tonic lesz a jó döntés!

 

Hozzávalók

 

  • 50 ml Malfy Gin Limone
  • 150 ml jó minőségű tonik
  • egy citrom- vagy lime karikája

 

Elkészítés

 

Gyakorlatilag a Malfy Limone & Tonic ugyanúgy készül, mint a normál gin tonik, a különbség csak annyi, hogy a hagyományos Malfy Gin helyett annak a citromos változata kerül az italba.

 

Csak tegyünk jeget egy pohárba, öntsük rá az összetevőket, óvatosan keverjük össze és máris fogyaszthatjuk. Az egyik legegyszerűbb koktél, ami minden időszakban kiemelkedően frissítő hatással rendelkezik.

 

Malfy La Bella Vista

 

A Malfy La Bella Vista is egy nagyon egyszerűen elkészíthető koktél, amivel kifejezetten frissítő hatást lehet elérni egy forró nyári estén vagy egy melegebb őszi napon, amikor nem szeretnénk mást, csak élvezni a kirobbanó citrusosságot.

 

Hozzávalók

 

  • 50 ml Malfy Gin Arancia
  • 75 ml frissen facsart grapefruit lé
  • egy kevés szóda
  • egy szelet narancs vagy grapefruit

 

Elkészítés

 

Miután frissen kifacsartuk egy egészséges grapefruit levét, egy pohárba jeget teszünk, majd arra rátöltjük a Malfy speciális ízesítésű ginjét és hozzátesszük a friss dzsúszt, az egészet pedig egy spricc szódával hígítjuk.

 

A végeredményt óvatosan elkeverjük, majd narancs- vagy grapefruit karikával díszítve szervírozzuk. Ennél fanyarabb és frissítőbb, mégis jól fogyasztható koktélt nehezen találnánk még egyet.

 

Malfy Pink Lemonade

 

Ittunk már rózsaszín limonádét? Amennyiben még nem, akkor itt az ideje megkóstolni, hiszen a Malfy Pink Lemonade egyszerre frissítő, játékos, hűsítő, közben pedig még a minőségi ginek szerelmeseit sem hagyja cserben.

 

Hozzávalók

 

 

Elkészítés

Szintén a könnyedén elkészíthető koktélok világát erősíti a rózsaszín limonádé, amihez elsőként jeget töltünk egy nagyobb pohárba – nagyjából háromnegyedig –, majd ehhez adagoljuk hozzá sorban az összetevőket.

 

Miután minden bekerült a pohárba, és elnyerte kellemesen pink árnyalatát, az italt óvatosan összekeverjük, majd egy szelet citrom vagy lime segítségével díszítjük, illetve szervírozzuk.