• 25 000 Ft felett ingyenes kiszállítás
  • Széles választék
  • Hetente megújuló akciók
  • Diszdobozos termékek

Ezek a 2023-as nyár legjobb rosé borai

Bár sokan egész évben előszeretettel fogyasztják a rosé borokat, a nyári időszakban azonban mégis nagyobb a kereslet az ilyen típusú italokra. Ennek az oka leginkább abban keresendő, hogy ezek a borok a kellemesen gyümölcsös ízviláguk mellett egészen frissítő hatást keltenek.

Rengetegen választják őket a hűs nyári estéken tisztán vagy fröccsként, hiszen a jó minőségű rosé mindkét formában tökéletesen megállja a helyét. Nyilván ahány pincészet, annyiféle típusú rosé bort ismerünk, de azért miden terméknek megvannak a közös kapcsolódási pontjai.

 

Eleve a rosé készítése külön tudományt igényel, hiszen a közhiedelemmel ellentétben ezek a nedűk is kizárólag kékszőlőből készülnek, azonban préselés előtt rövid ideig áztatják őket, így a gyümölcsből nem áznak ki olyan erőteljes íz- és színanyagok.

 

A legjobb rosé borok közül válogatnánk a nyárra? Akkor érdemes vetni egy pillantást aktuális összeállításunkra, hiszen kiválogattunk néhány minőségi finomságot, amelyek elérhető áruk mellett szerintünk mindenképpen érdemesek a kóstolásra.

 

Vass Rosé

 

Kezdjük a sort rögtön egy olcsó árkategóriát képviselő, de mégis magas kvalitású itallal. A Vass Rosé a kunsági borok táborát erősíti, ahonnan különösen ízletes rosék látnak napvilágot. Nem véletlen, hogy ez a termék is számos díjat bezsebelt már a korábbi években!

 

Kellemesen rózsaszínes árnyalatát ugyanis nagyon határozott aromák teszik igazán teljessé, így annyira frissítő és annyira gyümölcsös hatást kelt, hogy az italtípus kedvelői azonnal beleszeretnek majd.

 

A magyar nemesítésű csemegeszőlőből készült Vass Rosé saját technológia mentén készül, ezért kellemesen eredeti jegyzetek is elérhetők benne mind az ízek-, mind az illatok tekintetében, így például illata egy kicsi energiaitalos, tutti-fruttis hatást képvisel.

 

Az erőteljes gyümölcsösség természetesen ízében is érezhető lesz, különösen hangsúlyosak benne a grapefruit hatásai, de közel sem olyan fanyar módon, inkább kellemesen lágyan és simán, hogy jó hátteret nyújtson egy nyári estén önmagában vagy valami finom étel mellé.

 

Laposa Rosé Cuvée

 

A balatoni borokhoz sokan egyfajta könnyed romantikával kötődnek, hiszen rengetegen csak akkor isznak meg néhány pohárka rosét, ha a magyar tengernél nyaralnak és szeretnek esténként kiülni a partra egy pohárka frissítővel a kezükben.

 

Ezt az élményt adja majd vissza nekünk a Laposa Rosé Cuvée, mely a badacsonyi borvidék gyümölcséből készül, kimagasló ár-érték arányához pedig sajátos ízek és aromák kapcsolódnak, méghozzá a rosé borokra jellemző minden jellegzetesség mellett.

 

A termék kimagasló gyümölcsösséggel, enyhe citrusos háttérrel rendelkezik, és mivel alapját a Pinot Noir biztosítja, ezért a végeredmény egy nagyon elragadó, már-már narancssárgásan piros színvilág dobja fel.

 

Önmagában és fröccsben egyaránt kiváló frissítő egy nehéz vagy forró nyári nap után, de fontos a megfelelő behűtés. A bort 12-13 Celsius fokon szolgáljuk fel, és ha nem önmagában fogyasztanánk, különösen jó döntés lehet szárnyasételek mellé.

 

Gere-Schubert Rosé

 

Amennyiben szeretjük a sokféle szőlőből készült borokat, akkor a Gere-Shucbert Rosé biztosan nagy kedvencünkké válhat, hiszen már elragadóan gyönyörű, a nyári naplementéket idéző színvilága is messziről jelzi, hogy milyen változatos háttér húzódik meg mögötte.

 

Ebben a rosé cuvée borban ugyanis találni Kékfrankos, Merlot, Kékoportó, Zweigelt, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, de még Cabernet Franc szőlőt is, aminek köszönhetően egy olyan hihetetlenül gazdag és sokoldalú ízvilág árad belőle, ami nagyon ritka az ilyen típusú boroknál.

 

A villányi borvidékről eredeztethető Gere-Schubert Rosé így minden tekintetben nagyon izgalmas lett, kellemesen gyümölcsös és virágos jegyek találhatók meg benne, mély és sokoldalú háttere ellenére azonban meglepően harmonikus összhatást kínál.

 

Frissítő jellege mellett kellemes savasság, valamint a füge és a meggy elragadó ízvilága jellemzi, így nagyszerű döntés, ha egy jó frissítősre vágyunk, de a nyárias ételek és az édes desszertek tökéletes kísérője is lehet önmagában vagy fröccsként egyaránt.

 

Fruit & Wine Rosé & Cherry

 

Amennyiben egy kimagaslóan frissítő és extra gyümölcsös rosé bort szeretnénk kóstolgatni az idei nyáron, akkor mindenképpen vegyük számításba a Fruit & Wine Rosé & Cherry-t, hiszen ez a finomság az igazi ínyenceket, a különlegességek szerelmeseit célozza.

 

Hogy mi ennek az oka? Leginkább az, hogy ebben a palackban a minőségi rosé bort cseresznyelével vegyítették, aminek jóvoltából nagyon könnyed és határozottan édes aromák kerültek bele, miközben az egész túlzás nélkül itatja magát.

 

Sőt mi több, a cseresznyés aromák nemcsak a háttérben húzódnak meg benne, hanem valóban központi szerepet kapnak az italban, így sok esetben lehet olyan érzésünk, mintha valami különleges koktél került volna a poharunkba.

 

Kizárólag jól behűtve érdemes kóstolgatni, de megfelelő hőmérsékleten ez a francia rosé bor biztosan nagy kedvencünkké válik, hiszen a szőlős alapokat már-már likőrös tökéletességgel képes kiegészíteni benne a cseresznye aromája.

 

Figula Tihanyi Rosé

 

Amennyiben megmaradnánk a balatoni boroknál, és egy elragadóan friss jelleget képviselő rosét keresünk magunknak, akkor semmiképpen se hagyjuk ki a Figula Tihanyi Rosé-t, ami közel sem csak a magyar tenger partján képes felfrissíteni fogyasztóját.

 

A Figula Pincészet által készített rosé egy teljesen eredeti recept mentén készül, azonban így is tökéletesen felvonultatja azokat a hatásokat, amelyek egy ilyen típusú italnál általában jellemzőek lehetnek.

 

Ott van benne a selymes, virágos oldal, a citrusos frissesség, valamint egy nagyon határozott gyümölcsös háttér, aminek köszönhetően önmagában vagy fröccsként fogyasztva is kiváló alternatívát nyújt,

 

Nagyszerű döntés, ha egy baráti beszélgetés mellé keresünk valami kellemes frissítőt, de bizonyos ételtípusok kísérőjeként is jó választás, azonban nem árt odafigyelni, hogy mindig jól behűtve szervírozzuk.

 

 Chateau d'Esclans The Pale Rosé

 

A fentiekben eddig leginkább magyar vonatkozású rosékat ajánlottunk – nem véletlenül, hiszen rosé nagyhatalom vagyunk –, azonban nem lehet teljes ez az összeállítás, ha nem kerül bele legalább egy kiváló francia rosé.

 

A magas minőség kedvelőinek ezért teljes szívből ajánljuk a Chateau d'Esclans The Pale Rosé-t, ami cuvée borként olyan szőlőkből készül, mint a Cinsault, a Grenache vagy a Caladoc, azaz teljesen más ízvilágot képvisel, mint a hazai rosék többsége.

 

Sőt mi több, a Chateau d'Esclans The Pale Rosé nagyon különleges gondoskodás mellett formálódik, példának okáért a szőlő szüretelését is éjszakára időzítik, hogy ezzel késleltessék az oxidációt és megőrizzék a maximális aromát.

 

Egy rendkívül ízletes, lágyan gyümölcsös és aromásan friss rosé borról van szó, amiből a roppanós savasság sem hiányzik. Nagyszerű választás, ha önmagában fogyasztanánk egy ilyen típusú italt, de gyümölcsök vagy desszertek mellé is jó döntés.