• 25 000 Ft felett ingyenes kiszállítás
  • Széles választék
  • Hetente megújuló akciók
  • Diszdobozos termékek

Rosé pezsgő válogatás 2022: ha a legjobb rosé pezsgőre vágysz az idén!

A rosé pezsgő minden esetben jó döntés, ha szeretnénk egy kellemesen gyümölcsös és ízletes itallal ünnepelni valamit, netán koccintani egy számunkra fontos eseményre.

Amennyiben valamilyen üde és szénsavas italt kortyolgatnánk a nyári időszakban, akkor minden kétséget kizáróan a rosé pezsgők között kell keresgélnünk, hiszen ez az italtípus határozottan frissítő és egyben gyümölcsös hatásokkal kecsegtet a fogyasztó számára.

 

Ünnepléshez nyilvánvalóan bármelyik minőségi pezsgő ideális választás lehet, de amennyiben a nyári szezonban keresünk valamit, esetleg az év minden időszakában kedveljük a lazán gyümölcsös és üde jelleget, akkor érdemes inkább egy rosé mellett dönteni.

 

Hogy milyen rosé pezsgőt válasszunk magunknak 2022-ben? Aktuális cikkünkben ebből a kategóriából válogattunk össze néhány olyan italt, ami biztosan nem okoz majd nekünk csalódást. Lássuk a listát!

 

BB Rosé

 

Ha szeretnénk kiváló árkategóriából vásárolni magunknak egy vérbeli magyar rosé pezsgőt, akkor érdemes számításba venni a BB Rosé-t, mely a maga félszáraz jellegével és üdítő harmóniájával biztosan bearanyozza a nyári estéket.

 

Nagyszerű választás egy-egy baráti beszélgetés mellé, de akkor is megállja a helyét, ha ünnepelnénk valamit egy hűs nyári éjszakán, hiszen nemcsak a látvány szempontjából üdítő, hanem az ízvilág tekintetében egyaránt kiváló választás.

 

A Méthode Charmat érlelési módnak köszönhetően ízvilágát a könnyed gyümölcsösség jellemzi, különös tekintettel a málnára és az eperre, amit nagyon üde, gazdag pezsgéssel dob fel, miközben mindent alárendel a piros bogyós gyümölcsöknek.

 

A BB Rosé leginkább akkor tudja kamatoztatni a benne rejlő ízeket, ha 6-8 Celsius fokra hűtötték, így érdemes ezen a hőmérsékleten fogyasztani. Jó döntés önmagában, de ha ételhez fogyasztanánk, akkor kiváló lehet szárnyasokhoz és halakhoz egyaránt.

 

Törley Charmant Rosé

 

A BB mellett a Törley saját nevével ellátott pezsgői is nagyszerű választásnak bizonyulhatnak az üde és friss aromák kedvelőinek. Határozottan rózsaszínes árnyalata ellenére rendkívül intenzív hatás jellemzi, amit inkább az édes ízek kedvelői értékelnek majd.

 

A Törley Charmant Rosé már az illatát tekintve is nagyon karakteres, határozottan intenzív gyümölcsös élményt nyújt, méghozzá epres és ribizlis megoldások társaságában, az egészet megkoronázva egy rendkívül érett, lágyan savas háttérrel.

 

Ízvilágában természetesen szintén a gyümölcsösség dominál, rendkívül zamatos, főként epres megoldások jellemzik, amihez a szénsavasság és az üdítő háttéraromák nagyon friss hátteret adnak a végeredménynek, méghozzá rendkívül élettel teli lecsengéssel kiegészülve.

 

Nagyszerű döntés egy nyári estére, melyen szeretnénk felfrissülni, de ideális különféle ételekhez is, így bármilyen fehérhúsú fogás mellé, például halételekhez kifejezetten jó választás, de gondos behűtéséről – legalább 6-8 Celsius fokra – mindig gondoskodni kell.

 

Hungária Rosé

 

Amennyiben ragaszkodunk az ízletes magyar pezsgőkhöz, a Hungária Pezsgőpincészet kínálatában is találhatunk magunknak megfelelő rosét, mely a kiváló minőség, a különleges ízek és a határozott jelleg kedvelőinek igyekszik kedvezni.

 

A Hungária Rosé minden olyan sajátosságot felvonultat, amit csak elvárhat az ember egy rosé pezsgőtől. Kellemesen friss, üdítően szénsavas, mindemellett pedig olyan gyümölcsösség jellemző rá, ami mindenkit azonnal elvarázsol majd az italtípus kedvelői közül.

 

A Méthode Transvasée érleléssel ellátott Hungária Rosé alapját az Etyek-Budai borvidéken termett szőlő biztosítja, de illatában és ízében leginkább a málna és az eper élvez dominanciát, méghozzá kellemes egyensúly és határozottság társaságában.

 

Fontos ugyanakkor kiemelni, hogy az a rosé pezsgő is csak akkor él igazán, ha 6-8 Celsius fokra hűtöttük, tehát fontos gondoskodni fogyasztása előtt erről, akár önmagában fogyasztanánk, akár szárnyasokhoz vagy halakhoz társítanánk.

 

Freixenet Cordon Rosado

 

Ha kiszakadnánk az egyébként fantasztikus magyar rosé pezsgők bűvköréből, akkor érdemes rögtön Spanyolország felé venni az irányt, hiszen egy kicsivel több ráfordítással már olyan különlegességeket is elérhetünk, mint a prémium minőséget kínáló Freixenet Cordon Rosado.

 

Ez a Trepat és Garnacha szőlőkből készült ital másfél éves érlelési időszakkal büszkélkedhet, aminek köszönhetően nagyon testes, telt és karakteres hatások jellemzőek rá, méghozzá alapvetően száraz jelleg társaságában, olyan frissességgel kiegészülve, amire ritkán van példa.

 

Karakterességéhez határozott epres íz- és illatvilág tartozik, de valamennyi piros bogyós gyümölcs, némi gránátalma, füge és datolya egyaránt megjelenik a prémium pezsgő kortyolgatásakor, amihez egyenesen elragadó színvilág társul.

 

A Freixenet Cordon Rosado leginkább 6-8 Celsius fokra behűtve tudja kihozni magából a legtöbbet, így akár ünneplésre, akár baráti beszélgetésekre, akár egy jó szárnyas- vagy halételhez bontanánk meg, a hűtésről mindig gondoskodjunk.

 

Gancia Rosé

 

Még tovább merészkednénk egy kicsit a rosé pezsgők világában? Amennyiben a minőség az elsődleges szempont, akkor a Gancia Rosé mindenképpen erősen ajánlott, hiszen közel 200 éve képviseli a maga módján az olasz hagyományokat.

 

Az évtizedek során pedig a prémium olasz pezsgők egyik éllovasává vált, ami nem véletlen, hiszen a folyamatos megújulás mellett a gyártónál mindig lényeges volt az aprólékos odafigyelés, amihez nagyfokú szenvedély és kvalitás tartozik.

 

A Gancia Rosé már a küllemét tekintve is varázslatos, egyenesen csoda a maga rózsaszín színvilágával, de igazán lenyűgözővé akkor válik, amikor megkóstoljuk, hiszen ennyire gyümölcsös, testes és frissítő rosé csak nagyon kevés van a piacon.

 

Az évszázados tapasztalat tehát minden kortyból érződik majd, ezért nem véletlen, hogy a Gancia Rosé elsődlegesen jelesebb eseményekhez ajánlott, amikor egy családi vagy baráti koccintás során fel kell tenni a koronát az estére. Ezt hozza magabiztosan ez az olasz remekmű!

 

Martini Rosé

 

Természetesen az olasz Martini sem maradhat ki a sorból, ha rosé pezsgőt szeretnénk vásárolni, hiszen a gyártó egy igazán magas minőséget képviselő termékkel van jelen a piacon, melynek félszáraz jellegét a fehér muskotály és a glera szőlők adják.

 

A Martini Rosé már színében is rendkívül élénk, élettel teli hatást kelt, ami nem meglepő, hiszen felbontását követően azonnal elárasztja az orrunkat egy nagyon gazdag, gyümölcsös és egyben citrusos illatfelhővel, amihez egy kevés őszibarack is társul.

 

Ízvilágában már ennél nagyobb összetettség dominál. Érezhető belőle egy nagy adag muskotályos szőlő, de a szárazabb borokra jellemző testesség is, miközben az egészet egy friss, citrusos és gyümölcsös fanyarság, illetve édesség kísér tökéletes összhangban.

 

Akárcsak a legtöbb hasonló ital, a Martini Rosé is 6-8 Celsius fokra behűtve képes a leginkább hozni jellegzetességeit, és miközben ideális jeles eseményekhez, valamint baráti koccintásokhoz, mindemellett bizonyos ételek mellett is tökéletesen megállja a helyét.