• 25 000 Ft felett ingyenes kiszállítás
  • Széles választék
  • Hetente megújuló akciók
  • Diszdobozos termékek

A 2022-es fesztiválszezon legjobb alkoholos italai

A nyári fesztiválszezon kellős közepén vagyunk, és ha szeretnénk emlékezetessé tenni ezt az időszakot, érdemes átböngészni aktuális italajánlónkat!

Valakinek a koncerteket, valakinek a szüntelen szabadságot, másnak pedig a minőségi alkoholos italok kóstolgatását jelenti, ha eljuthat egy-egy fesztiválra. Legyen szó akár egy zenés-, akár egy kulturális eseményről, minden esetben fontos a megfelelő kísérő.

Nyilvánvalóan mindenkinek van egy sajátos ízlése, mindenki pontosan tudja, hogy milyen italtípusokat és ízvilágokat szeret, ezért italajánlónkban a fesztiválszezon sajátosságait szem előtt tartva igyekszünk mindenkit kizökkenteni egy kicsit a komfortzónájából.

 

Ennek megfelelően gondoltunk azokra, akik egy kimagasló minőségű italt keresnek, de azokra is, akiknek a frissítő jelleg a fontos, esetleg a mielőbbi delíriumra vágynak és egy erőteljes italt kortyolgatnának. Lássuk a listát!

 

BVLand Melon

 

A sárgadinnye sokak számára a nyár, a mediterrán ízek szinonimája, ezért talán nem meglepő, hogy rögtön ezzel kezdjük az aktuális fesztiválszezon italajánlóját, hiszen a BVLand Melon-nál frissítőbb gyümölcslikőrt jelenleg keresve se nagyon találnánk.

 

Egy igazán könnyed, önmagát itató, frissítő és természetesen rendkívül finom italról van szó, amihez ráadásul igencsak extravagáns megjelenés kapcsolódik, hiszen a likőr kellemesen zöldes árnyalatával egyáltalán nem tűnik olyan erősnek, mint amilyen valójában.

 

Elképzelni sem lehetne jobbat egy forró nyári napon, mint amikor az egész napos fesztiválos sürgés-forgás után, egy utolsó esti tánc vagy tombolás előtt felbontunk egy palack BVLand Melon-t, mely garantáltan képes lesz átjárni testünk valamennyi porcikáját.

 

Különösen hatásos és frissítő abban az esetben, ha lehetőségünk van erőteljesen behűteni, esetleg jégre tölteni, de amennyiben szeretjük a dinnyés ízvilágot egy koktélban, esetleg éppen egy mediterrán hatású kevert italt készítenénk, akkor is jó szolgálatot tehet.

 

Calvados Calvaclub

 

Hogy rögtön már itt az elején egy kis különlegességet is ajánljunk a fesztiválozók számára, érdemes lehet megkóstolni az idei szezonban ezt a kiváló minőségű calvadost, ami nem almalikőr, hanem egy sokkal erőteljesebb, határozottan almás hátterű szeszes ital.

 

A Calvados Calvaclub pedig az egyik legjobbnak tekinthető a piacon, hiszen nem elég, hogy valóban Franciaországban palackozzák – ahogy az az eredeti calvadostól elvárható –, de mindemellett tölgyfahordóban is érlelik a nemes és telített ízvilág elérése miatt.

 

Különösen ajánlott azok számára, akik az almára úgy tekintenek, mint egy frissítő hatású gyümölcsre, noha az alma konyak név alatt is ismert itallal azért nem árt vigyázni, mert magas alkoholfoka miatt könnyen túlzásba lehet vinni.

 

Aperitifként, egy minőségi hideg sör kísérőjeként azonban jól behűtött állapotban vagy jégre töltve kifejezetten szerencsés megoldás, de egy tipikus fesztiválkoktélhoz is ideális választás, különösen olyan esetekben, ha szeretjük az almás ízvilágot.

 

Cayo Grande Blanco Rum

 

A fentiekben már többször is említettük a kevert italokat – nem véletlenül, hiszen ha fesztivál, akkor sokan egyenesen odáig vannak a különféle koktélokért, amelyek alapját bizonyos esetekben a magas tisztaságú és minőségi rumok adják.

 

Akár önmagában szeretjük fogyasztani a fehér rumokat, akár egy kiváló koktélhoz lenne szükségünk alapanyagra, a Cayo Grande Blanco Rum biztosan jó választás lesz, hiszen nem elég, hogy elérhető árkategóriát kínál, de a kiváló minőség is adott hozzá.

 

Ennek az oka részben a válogatott minőségű alapanyagoknak, részben a hathónapos tölgyfahordós érlelésnek köszönhető, ami leginkább kellemesen édeskés, határozottan erőteljes ízvilágát befolyásolta a leginkább.

 

Behűtését követően vagy jéggel szervírozva a Cayo Grande Blanco Rum kifejezetten kellemes ital önmagában is, de leginkább koktélban érzi jól magát, különösen abban az esetben, ha elvárjuk, illetve szeretjük a minőségi alapozást.

 

Jodhpur London Dry Gin

 

A gin a nyár egyik slágerterméke minden évben, így aktuális ajánlónkból sem lehet kihagyni, hiszen akár önmagában, akár koktélként, de egy fesztiválon igazán üde, hűsítő és finom frissítő lehet belőle. Emiatt is érdemes a jobb minőséget választani!

 

Ennek a célnak tökéletesen megfelel a Jodhpur London Dry Gin, ami egy kiváló minőséget képviselő londoni gin, de megspékelve néhány igazán különleges sajátossággal, így példának okáért némi keleties, főként indiai ízvilággal.

 

Mindez bár elsőre merészen hangzik, azonban egy fesztiválon kortyolgatva kifejezetten jótékony hatása lehet a citromos, narancsos, grapefruitos és angyalgyökeres összetevőknek, hiszen nemcsak frissít, hanem ráadásként még a gyomornak is jót tesz.

 

Kesernyés íze miatt nagyon jó szomjoltó, és érdekessége, hogy a Jodhpur London Dry Gin nemcsak koktélban állja meg a helyét, hanem önmagában is nagyszerű, már szobahőmérsékleten is telt aromavilág jellemzi, de jégre töltve különösen ízletes.

 

Limoncello Casal d’Emilia

 

Sokan ódzkodnak a gyümölcslikőröktől a nyári időszakban, különösen egy fesztiválon, de alighanem ők azok, akik még nem kóstolták a Limoncello Casal d’Emilia névre keresztelt olasz különlegességet, mely egy igazán különleges, sőt exkluzív citromlikőr.

 

Ez a Dél-Olaszországban őshonos ital lassan az egész világot meghódítja magának, ami nem véletlen, hiszen annyira frissítő és mégis olyan kellemesen bódító ízvilága van, hogy rögtön rabul ejti az üde, illetve fanyar ízek kedvelőit.

 

Érdekessége, hogy citromlevet és citromhúst nem tartalmaz, csak a gyümölcs héját, amitől egy olyan különleges aroma került bele, amihez foghatót korábban talán még soha nem tapasztaltunk egyetlen citromlikőr esetében sem.

 

Mindezt élénksárga színe teszi igazán exkluzívvá és különlegessé. Leginkább azoknak ajánlott, akik szeretnek egy-egy aperitif társaságában elpoharazgatni egy fesztiválon, miközben nemcsak a hangulatot élveznék, hanem az ital kellemes ízvilágát is.

 

Rodnik's Strong Absinthe

 

Végül, de nem utolsó sorban lássunk egy olyan italt is, ami leginkább azoknak lesz ideális választás, akik imádják a finom ízeket és közben szeretik, ha minden elfogyasztott pohárkának van némi hatása. Ezt a célt egy abszinttal tudjuk a leginkább elérni!

 

Méghozzá egy olyan jó minőségű típussal, mint amilyen a Rodnik’s Strong Absinthe, ami a maga kategóriájának egyik legjobbja. Hiába rendelkezik ugyanis 85 százalékos alkoholtartalommal, valójában kellemes és lágy ízvilág jellemző rá.

 

Az aromákat tekintve pedig az ánizs a leginkább jellemző, de ürömfű és más egyéb gyógynövények is megtalálhatók benne, méghozzá az abszintokra olyannyira jellemző erős, égő összhatás társaságában, ami természetesen a lecsengésben is megjelenik.

 

A Rodnik's Strong Absinthe az igazi kemény fesztiválozók itala, akik szívesen fogyasztják behűtve vagy jégre töltve, de akár olyan koktélok is készíthetők belőle, amelyek rögtön elvarázsolják az embert, tehát érdemes csak óvatosan bánni vele.