• 25 000 Ft felett ingyenes kiszállítás
  • Széles választék
  • Hetente megújuló akciók
  • Diszdobozos termékek

5+1 minőségi szeszes ital egy forró nyári éjszakára

Alkalomtól függetlenül egy forró nyári éjszakán gyakran szükségünk lehet néhány üveg minőségi szeszes italra. Aktuális ajánlónkban ezekre koncentráltunk!

 

Bár lassan véget ér a nyár, a legforróbb éjszakák azonban jellemzően mindig az utolsó hónapban várnak ránk. Az ősz kezdete előtt ugyanis mindenki szeretne még szórakozni egy kicsit – legyen szó akár egy vad buliról, akár egy kis tóparti romantikázásról.

 

Hogy milyen terveink vannak még a nyár utolsó heteire, az alapvetően nem fontos, hiszen mi ennek ellenére is jól tudjuk: egy ilyen éjszakán egy minőségi szeszes ital sokszor elengedhetetlen kellék.

 

Legfrissebb italajánlónkat azért úgy állítottuk össze, hogy direkt a különleges és egyben minőségi finomságokat helyeztük a középpontba, melyek akár frissítőként, akár csak háttéritalként, de garantáltan megállják majd a helyüket a legmelegebb éjszakákon is.

 

A válogatás során ügyeltünk arra, hogy mindenki megtalálja a számításait, kedveljük tehát akár az erősebb, akár a gyengédebb italokat, vagy legyen a cél egy ízletes koktél kikeverése, az alábbiakban a legjobb ár-érték arányú termékek kerültek porondra.

 

  1. Premiers whisky

 

A whisky fogyasztása sokak számára biztosítja az átlagból való kiszakadás érzését. Nem véletlenül, hiszen az amerikai filmekben a tehetős emberek is mindig egy pohárka whisky mellett intézik a fontos ügyeket.

 

Ezért egy forró nyári éjszakán kifejezetten üdítő lehet, ha némi finom, különleges és ízletes whiskyvel próbáljuk megfejteni a világot, elbeszélgetni életünk párjával vagy eszmecserét folytatni a legjobb barátainkkal.

 

Ehhez nyújthat tökéletes hátteret a W. Premiers, mely azon túl, hogy egyike a legjobb ár-érték arányt kínáló minőségi whiskyknek, valójában rengeteg olyan sajátossággal büszkélkedhet, ami meglepően magas szintre emeli a terméket.

 

A W. Premiers whisky ugyanis bár a skót whiskyk kategóriáját erősíti, a gyártója mindent eltanult a legnagyobb ottani lepárlóktól, valójában azonban Spanyolországban készül, ami egy egészen egyedi, mondhatni eredeti arcot és jelleget ad a termék számára.

 

Az italt ugyanis válogatott minőségű alapanyagokból készítik pontosan olyan eljárással, mint a legnagyobb skót gyártók a saját párlatokat, sőt még a fahordós érlelés is stimmel, de az ízek és aromák terén bujkál benne némi jótékony exkluzivitás.

 

Ára ellenére a W. Premiers olyan hatást kelt, mint a legjobb skót gyártók termékei, mindezt egy kellemesen édeskés, kissé füstös és karamellás érzet társaságában, a hosszúra nyúlt lecsengés terén erőteljes aromákkal.

 

Fogyasztásakor pontosan úgy kell eljárni, mint a legtöbb whiskyvel, így behűtést követően vagy egy jégkockára töltve nagyon kellemes frissítő válhat belőle, de egy koktélban is jól megállja a helyét.

 

Tequila 3 Sombreros Silver

 

Rengetegen vannak, akik a nyári szezont párhuzamba állítják a tequilával. Ennek a hátterében alighanem néhány nyári sláger, illetve az állhat, hogy ez az ital nemcsak önmagában kiváló frissítő, hanem rendkívül jó koktélokat is lehet készíteni belőle – lásd a Margarita esetét.

 

Amennyiben mi is így vélekedünk, a Tequila 3 Sombreros Silver kitűnő választás lehet a legforróbb nyári éjszakákon is, hiszen nem csalás, nem ámítás, ez az elérhető árú ital egyenesen Mexikóból érkezett, és kiváló minőséget képvisel.

 

Nemcsak rendkívül tiszta, hanem a válogatott alapanyagoknak köszönhetően ez a tequila kifejezetten ízletes is, hála a magas minőségű kék agavé felhasználásának, ami hozzájárult ahhoz, hogy a terméket korábban többféle díjjal kitüntessék.

 

A Tequila 3 Sombreros Silver esetén már a palack kibontását követően megcsapja az orrunkat a kellemesen agavés háttér, de természetesen a kóstolás után is megmarad ez a száraz, ám mégis finom, kifejezetten erőteljes aromavilág.

 

Citrommal, sóval és jéggel fogyasztva egy olyan kiváló frissítő lehet, ami biztosan fel tud pörgetni minket a legmelegebb nyári éjszakákon is, de gyümölcslével keverve vagy egy ízletes koktélban egyaránt nagyszerű megoldás lesz.

 

Tarima Hill spanyol vörösbor

 

Egy romantikus vacsora vagy egy esti kiruccanás elengedhetetlen társa a legforróbb nyári éjszakákon is egy üveg minőségi vörösbor. Amennyiben szeretnénk emlékezetessé tenni a pillanatot, akkor itt az ideje, hogy beszerezzünk egy üveggel ebből a minőségi vörösborból.

 

A Tarima Hill ugyanis nem egy közönséges vörösbor, hanem egy Spanyolországból származó, kimagasló odafigyeléssel elkészült, magas minőséget képviselő ital, ami ennek ellenére nem jelent elrugaszkodott árcédulát – éppen ellenkezőleg.

 

A Tarima Hill többféle szőlőtípusból készül, melyek a Vinalopo régióban érnek, ezáltal már a gyümölcsöket kimagasló minőség jellemzi, de konkrétan az elkészítés módja sem hagy maga után kívánnivalót, hiszen már a szüretet is mindig a szőlő érettségéhez igazítják.

 

A bort ráadásul a malolaktikus erjesztés után több mint egy évre francia fahordókba zárják, amitől nemcsak mélyebb színeket, már-már rubintos árnyalatokat kap, hanem elképesztően ízletes és testes élményt, mennyei gyümölcsösséget, valamint hosszú lecsengést.

 

Áfonyás, málnás és fűszeres jegyei miatt a Tarima Hill különösen ajánlott kísérője a vörös húsoknak és a vadhúsoknak, de bizonyos sajtfélékhez is ideális.

 

Relicario Ron Superiore Rum

 

Nagyon sokan arról álmodoznak, hogy a karibi térségben töltik a nyarat, de legalábbis a nyár egy jelentős részét. Miközben erre anyagilag rengeteg embernek nincs lehetősége, legalább az ízek, a hangulat tekintetében itt egy tökéletes alternatíva.

 

Ez pedig a Relicario Ron Superiore Rum, ami egyenesen a Dominikai Köztársaságból érkezik, és sötét rumként tökéletesen képes megidézni előttünk az ízek és aromák tekintetében a karibi tengerpartok hangulatát – méghozzá prémium minőség társaságában.

 

Ez a rum ugyanis kiváló kvalitású cukornádmelaszra épül fel, majd az így kapott párlatot a 10 éves tölgyfahordós érlelés varázsolja igazán testessé és elragadóvá, hogy minden egyes korty után tengerparti érzés kerítse hatalmába a fogyasztót.

 

Az ízvilág tekintetében a Relicario Ron Superiore Rum kellemesen édeskés, a karamellás hatás mellé fűszeres jelleg társul a krémes összhatáshoz, de a gyümölcsös, mogyorós és fás jegyek egyaránt megtalálhatók benne.

 

A Nemzetközi Rumkonferencián 2015-ben dupla aranyat bezsebelő ital annyira minőségi, hogy feltétlenül érdemes megkóstolni önmagában, de aki koktélban fogyasztaná, a megfelelő háttér miatt biztosan annak sem okoz majd csalódást.

 

Jodhpur London Dry Gin

 

Sokan imádják a forró nyári napokon a klasszikus londoni gineket, hiszen önmagukban és koktélokban egyaránt kellemes frissítőként funkcionálnak. Léteznek azonban olyan párlatok az italtípuson belül, amelyek egy újabb dimenziót tudnak megnyitni az ízlelőbimbók előtt.

 

Ezt a vonalat képviseli a Jodhpur London Dry Gin is, melynek alapját bár a klasszikus londoni borókapárlatok adják, azonban a gyártó belecsempészett egy kis pikáns jelleget az indiai fűszerek alkalmazásával, amitől üdítő hatása rögtön hatványozódott.

 

Emiatt leginkább a citrusos összhatású ginek táborát erősíti, az édes és a keserű aromák tökéletes elegyítéséről van itt szó, amit olyan fűszerekkel és gyümölcsökkel ért el a gyártó, mint a narancs, a citrom, a grapefruit, a koriander vagy éppen az angyalgyökér.

 

Természetesen a borókás jegyek sem hiányoznak belőle, hiszen mégis egy ginről beszélünk, így ha egy eredeti ízvilágú gin tonikot kevernénk, netán önmagában vagy más koktélokban próbálnánk ki, akkor sem okoz majd csalódást egy alapos behűtést követően.

 

BVLand mangó likőr

 

A nyári estéken rengetegen szeretnek ízletes gyümölcslikőröket fogyasztani, hiszen a kellemes ízvilág és a könnyed alkoholos háttér nagyon határozott élményt képes előidézni – már amennyiben ehhez megfelelő aromavilág társul.

 

Ezt biztosítja a BVLand mangó likőr, mely határozottan a trópusi gyümölcsök szerelmeseit igyekszik kiszolgálni egy rendkívül intenzív ízélmény társaságában, amihez kellemesen lágy és selymes háttér kapcsolódik.

 

Nyilvánvaló, hogy az ital leginkább azok számára lesz ideális, akik kedvelik az erőteljesen édes ízeket egy likőrben, hiszen itt a mangós és karamellás élmények dominálnak, így minden kóstoláskor úgy érezhetjük magunkat, mintha tengerparti környezetben pihennénk.

 

Kellemesen behűtve nagyszerű választás aperitifként fogyasztva, de jó megoldás akkor is, ha valamilyen trópusi ízvilágú, frissítő koktél alapjaként használnánk fel, ami tökéletes kiegészítője lehet egy nyári éjszakának.