• 25 000 Ft felett ingyenes kiszállítás
  • Széles választék
  • Hetente megújuló akciók
  • Diszdobozos termékek

Ezek a legjobb Moet & Chandon pezsgők

Amennyiben egy igazán magas minőséget képviselő pezsgőt keresünk, a Moet & Chandon kínálatában mindig érdemes körülnézni, hiszen garantáltan mindegyik italuk képes bearanyozni a pillanatot.

A champagne elnevezésről és a prémium minőségű francia pezsgőről az emberek többsége szinte kivétel nélkül a Dom Perignonra asszociál. Nem véletlenül, hiszen ezt az italt a legmagasabb szinteken jegyzik, ami viszont közel sem jelenti azt, hogy nem létezik olcsóbb alternatívája.

A Moet & Chandon pezsgőházhoz kapcsolódó italok például minden esetben prémium szintet kínálnak a pezsgőpiacon, mindezt ráadásul úgy, hogy árcédulájuk nem lép át egy bizonyos lélektani határt, miközben múltjuk szintén több évszázadra nyúlik vissza.

A Moet & Chandon története

A kérdéses pezsgőházat 1743-ban még Claude Moet alapította, aki annyira célirányosan, annyira minőségközpontú megközelítéssel ragaszkodott a pezsgőkészítéshez, hogy alig két évvel a megalakulást követően már mindenki ismerte a termékeiket Franciaországban, sőt Madame de Pompadour képében nagykövete is lett, ami nagy megtiszteltetés egy francia pezsgő életében.

A pincészet a hosszú évszázadokon át megmaradt a család birtokában, miközben több generáció is letette a névjegyét a márkán. A legtöbbet Jean-Remy Moet tette azért, hogy a pezsgő nevét ma a prémium kategóriában emlegetjük, hiszen Napóleon egyik barátjaként az italt eljuttatta a nemesi rétegig, ahol csakhamar rengeteg követőre tett szert.

Hogy a jó minőségű pezsgők között még ma is a legjobbak között találkozhatunk vele, azért rengeteget tett 1833-ban Pierre-Gabriel Chandon. Csatlakozásával nemcsak a terméknév öltött végleges formát, de 1863-ban már az ő irányításával alkották meg a máig kapható Imperial pezsgőjüket.

A Moet & Chandon pincészet jelenleg több mint 1200 hektár szőlőültetvénnyel büszkélkedhet, melynek csaknem a fele grand cru besorolású, de 25 százalék a premier cru dűlőben helyezkedik el.

Lássuk, hogy aktuális kínálatukból melyek azok a termékek, melyek a legjobbak közé sorolhatók.

Moet & Chandon Brut Imperial

A Moet & Chandon Brut Imperial a gyártó egyik legismertebb pezsgője, melynek különlegességét már évszázadok óta a három szőlőtípus, a Chardonnay, a Pinot Noir és a Meunier elegyítése adja. Ezek a többéves érlelési időszakot követően egyenesen fenséges ízvilágot adnak a végeredmény számára.

Az egyik legnemesebb francia pezsgőfajtáról van szó, mely határozottan komplex, minden elemében testes összhatással büszkélkedhet, és kellő behűtést követően – a gyártó 6-8 Celsius fokon ajánlja fogyasztását – kifejezetten friss és erőteljesen gyümölcsös jelleget kínál.

Moet and Chandon

Nagyon karakteres ital, melyben a szőlő kapta a központi szerepet, de almás, sőt körtés és némi barackos hatás is érződik belőle, miközben az egész palackból sugárzik egy olyan magas minőséget képviselő, olyan nemes jelleg, ami rengeteg pezsgőből hiányzik.

Moet & Chandon Grand Vintage Blanc

A Moet & Chandon Grand Vintage Blanc mindennek nevezhető, csak éppen hétköznapi pezsgőnek nem. Még a prémium kategórián belül is kiemelkedő tulajdonságokkal rendelkezik, egy limitált kiadású ital, ami nevéhez hűen valóban egy vintage remekmű, ráadásul teljes egészében a pincemester személyes tapasztalatait tükrözi.

Ennek megfelelően közel sem szokványos ital, hiszen a gyártó kimagasló figyelmet fordított arra, hogy ebben az esetben a szabad alkotás kapja a főszerepet, mindezt a tőlük megszokott minőségi követelmények betartásával, aminek az eredménye egy rendkívül komplett, kimagaslóan érett pezsgő lett.

Moet and Chandon

Nem véletlen, hogy a Moet & Chandon Grand Vintage Blanc megannyi nemzetközi elismerésben részesült, hiszen hihetetlenül vidám, kiugróan élénk aromák sokasága vár benne ránk, méghozzá zamatos textúrák társaságában, amihez citrusos frissesség tartozik, csipetnyi mandulával és vaníliával kiegészülve, nagyon tartalmas lecsengés mellett.

Moet & Chandon Ice Imperial

Mint a neve is mutatja, igencsak fagyos élményben lesz része annak, aki a Moet & Chandon Ice Imperial mellett dönt. Egy félszáraz, különleges kiadású prémium pezsgőről van szó, melynek alapját a Chardonnay, a Pinot Noir és a Pinot Meunier adja.

Tradicionális érlelése mellett elképesztően gazdag, minőségéhez méltóan komplex ízvilág jellemző rá, amit kellemesen zamatos jelleg, és minden téren letisztult megoldások kísérnek, mégpedig egy olyan gyümölcsös háttér társaságában, amihez foghatót talán még soha nem kóstoltunk.

Moet and Chandon

Különösen annak fényében, hogy a champagne nem a szokásos citrusossággal kecsegtet, sokkal inkább egy határozott grapefruit jellegű, érezhetően gyömbéres körítéssel. Jeges hatását különösen akkor csillogtatja meg, ha a gyártó ajánlása szerint 6-8 Celsius fokra hűtjük, esetleg jégkockákra és mentalevélre töltjük.

Moet & Chandon Imperial Rosé

Ha kedveljük a rosé borok hatását és hangulatát, akkor biztosan odáig leszünk majd a Moet & Chandon Imperial Rosé pezsgőért is, mely egy tradicionális érleléssel rendelkező száraz roséként már a megjelenésével messziről jelzi, hogy honnan fúj a szél, miközben képes több tekintetben felvonultatni a vadeper és a fekete ribizli különleges élményét.

Egy prémium minőségű, rendkívüli dinamikával és telt ízvilággal rendelkező pezsgőről van szó, ami a Moet & Chandon többi prémium pezsgőjéhez hasonlóan erőteljes behűtés után képes kidobni komplex jellegét, méghozzá olyan gyümölcsösség mellett, ami határozottan meglepi majd az embert.

Moet and Chandon

Ízvilágában ugyanis rendkívül élénken megjelenik a málna, az eper és a ribizli, miközben az édesség és a fanyar aromája elegyedik folyamatosan egy olyan kellemesen mentolos, már-már pikáns jelleg társaságában, aminek hála nagyszerűen megállja a helyét vöröshúsok mellé, sőt sajtokhoz és gyümölcsökhöz is.