• 25 000 Ft felett ingyenes kiszállítás
  • Széles választék
  • Hetente megújuló akciók
  • Diszdobozos termékek

Karácsonyi ital ajándékok 2022-ben, ha valami igazi különlegességet keresünk

Sokak számára okoz fejtörést, hogy mit vegyenek karácsonyra szeretteiknek és ismerőseiknek. Ha idén nem szeretnénk egy szokványos ajándékot a fa alá tenni, akkor érdemes lehet elgondolkozni valami különlegességen.

Ilyen különlegesség lehet például egy minőségi alkoholos ital, ami túllép a megszokott, mondhatni hétköznapi határokon, és olyan élményekkel kecsegtet, ami még emlékezetesebbé teheti az ünnepeket.

 

Kevesen tudják, de a Vitexim kínálatában rengeteg italspecialitás is megtalálható, amelyek azért lehetnek nagyon szerencsések karácsonyi ajándéknak, mert saját kategóriájukon belül is valami egyedit tudnak nyújtani a fogyasztók számára.

 

Az alábbiakban ezért összegyűjtöttünk néhány terméket, melyek garantáltan örömet okozhatnak azoknak, akik imádják a rendhagyó alkoholos italokat, vagy odáig vannak egy bizonyos italtípusért, és valami egyedi finomságot kóstolnának.

 

Akori Gin – az angol hagyományok és a japán kultúra keresztezése

 

A klasszikus gin egyike azoknak a szeszes italoknak, amit sokan szeretnek fogyasztani önmagában is. Leginkább az ilyen típusú embereknek lehet ideális ajándék karácsonyra az Akori Gin, mely annak ellenére, hogy Spanyolországban készül, egy nagyon érdekes elegyet kínál.

 

Ebben a prémium minőségű alkoholos italban ugyanis képesek voltak a készítők összekeverni a klasszikus angol ginek sajátosságait, valamint a tiszta borókapárlat élményét a japán kultúrával és ízvilággal – méghozzá a keleti szigetországra jellemző fűszerek, növények és gyümölcsök alkalmazásával.

 

Sőt mi több, az Akori Gin a borókapárlat mellett rizspárlatot is felvonultat, a kettő keveréke adja az alapokat, amihez citrom, sárkánygyümölcs és megannyi más egyéb, számunkra egzotikus ízvilágot képviselő gyümölcs, fűszer és egyéb került adagolásra.

 

Annyira eredeti ízvilágot kapott emiatt a termék, hogy még a legnagyobb ginfogyasztók számára is kellemes meglepetést nyújthat, miközben nyilvánvalóan koktélokban is megállja a helyét, de egyedisége miatt érdemes lehet inkább önmagában poharazgatni.

 

Arran (10 éves) – ha egy igazán különleges skót whiskyt keresünk

 

A skót whiskyre még mindig rengetegen úgy tekintenek, mint az elit, a felső tízezer italára, holott elérhető áron is beszerezhetők igazán minőségi párlatok, sőt mi több, akkor sem kell mélyen a zsebünkbe nyúlni, ha valamiféle specialitást keresünk.

 

Itt van példának az Arran, mely biztosan nagy örömet okozhat a karácsonyfa alatt azok számára, akik kedvelik a skót whiskyket, azonban kilépnének a megszokott ízek és aromák határai közül, hogy valami újat, valami rendhagyót tudjanak megkóstolni.

 

A 10 éves érlelési idővel büszkélkedő, díszdobozos csomagolásban is elérhető Arran egy nagyon aprócska skót szigetről, egy új szeszfőzdéből származik, melynek a különlegességét leginkább az érlelés adja, hiszen egészen sajátos módszert álmodtak meg hozzá a mesterek.

 

Ez a skót whisky ugyanis annak köszönheti testes, mégis könnyed, lágy citrusos és vaníliás aromáit, hogy kezdetben bourbon hordókban indítják az érlelést, majd utána idős sherry tárolására használt fahordókban folytatják, az utolsó egy évben pedig fiatal sherrys hordókba zárják a párlatot – folyamatos gondoskodás és odafigyelés mellett.

 

Benedictine Dom – a több évszázados múlttal rendelkező francia gyógynövénylikőr

 

A nagy múlttal rendelkező italok többségéről elmondható, hogy különleges. Ha általánosságban ez nem is mondható el minden termékről, a Benedictine Dom esetében határozottan igaz állítás, hiszen története több évszázados múltra tekint vissza.

 

Ezt a francia gyógynövénylikőrt ugyanis egykoron elixírként készítették a Bencés szerzetesek. Az első receptek már az 1500-as években elkészültek, azóta csak finomították és tökéletesítették, így mára a világ egyik legkülönlegesebb keserűlikőrjeként emlegetik.

 

Ennek az oka a nagy múlt mellett abból fakad, hogy ízvilágára határozott konyakos háttér jellemző, miközben az egészet 27 különféle, gondosan válogatott és adagolt gyógynövénnyel tették igazán teljessé, ezért ízvilága annyira különleges, hogy azt egyetlen másik italhoz sem lehetne hasonlítani.

 

Az ital nevében szereplő Dom egyébiránt a Deo Optimo Maximo rövidítése, ami szabad fordításban azt jelenti, hogy a „legfőbb istennek szentelve”, mely tökéletesen megmutatja, mennyire fennkölt és különleges italról beszélünk ennél a gyomorkeserűnél.

 

Chambord – egy varázslatosan málnás gyümölcslikőr az édes ízek kedvelőinek

 

Hogy a hölgyek számára kifejezetten nehéz alkoholos italt választani karácsonyra? Hatalmas tévedés, amit mi sem bizonyít jobban más, mint a Chambord, mely a gyümölcslikőrök prémium minőségét hivatott testközelbe hozni a gyümölcsösen édeskés ízek kedvelőinek.

 

A Franciaországból származó ital – eredete már sokat elmond minőségéről – a legendás Loire-völgyből származik, és készítői mindent elkövettek azért, hogy igazán elragadó, sőt különleges aromákat zárjanak ebbe a palackba.

 

A többszörösen díjnyertes Chambord málnalikőrhöz ugyanis a helyben termett fekete málna mellett madagaszkári vaníliát és marokkói narancshéjat használnak fel, de nagymennyiségű méz is kerül a párlatba, hogy a végeredmény egy desszertként egyaránt fogyasztható finomság lehessen.

 

Jellegére emiatt egyfajta elragadó krémesség a jellemző, de a málna kirobbanó gyümölcsössége is egyenesen szédületes hatást kelt minden egyes kortynál. Ha valaki szereti az édes gyümölcslikőröket, akkor a Chambord biztosan kellemes meglepetés lesz a karácsonyfa alatt.

 

Relicario Ron Supremo Rum – eredeti sötét rum a Dominikai Köztársaságból

 

Egy vérbeli sötét rummal, a klasszikus rumgyártás egyik remekével szeretnénk megajándékozni szeretteinket vagy ismerőseinket? Akkor a Relicario Ron Supremo Rum láttán biztosan kellemes meglepetés éri őket.

 

Ebben az italban ugyanis több kisebb karibi lepárló nyolc különböző rumja került elegyítésre, melyeket aztán fehértölgy fájából készült hordókba zártak pontosan úgy, ahogyan azt egykoron az első rumkészítő mesterek is tették.

 

A hordókba akár 15 évig érlelt sötét rumok is kerülhetnek, aminek köszönhetően a Relicario Ron Supremo Rum igencsak telt, zamatos és testes jelleggel büszkélkedhet, mely dacára annak, hogy kevert rum, valójában magán hordozza a karibi világ minden csodáját és sajátosságát.

 

Ízvilágát ezért a Dominikai Köztársaságra jellemző gyümölcsök és kulináris élmények határozzák meg, ezáltal krémes jellegét mogyorós, kakaós és mandulás háttér, fás és gyógynövényes jegyzetek színesítik.

 

Österreich Gold – aranypelyhes pezsgő, mely bearanyozza a karácsonyt

 

Amennyiben nem szeretnénk túl sokat költeni, de mégis valami igazán maradandót és különleges dolgot adnánk idén karácsonykor, akkor az Österreich Gold pezsgő szó szerint képes lesz bearanyozni az idei ünnepet.

 

Ennek az oka, hogy ebben az egyébként önmagában is ízletes osztrák pezsgőben 23 karátos aranypelyhek találhatók, és hogy ezt nyomatékosítsa a gyártó, az ital palackját egy aranytömbre hasonlító díszdobozba zárta, ami ajándékozáskor kifejezetten különlegessé teszi a pillanatot.

 

Az Österreich Gold alapvetően egy száraz fehér pezsgő, melyben az aranypelyhek és a csomagolás által nyújtott eleganciát egy nagyon határozott gyümölcsös háttér nyomatékosít, méghozzá igencsak emlékezetes jegyzetek társaságában.

 

Ideális ajándék szeretteinknek vagy azok számára, akik fontosak nekünk, de egy karácsonyra időzített eljegyzés, fontos bejelentés vagy nagy hír megünneplése mellé is kiváló választás, hiszen az ital bőven túllép a megszokott pezsgős tulajdonságokon.