• 25 000 Ft felett ingyenes kiszállítás
  • Széles választék
  • Hetente megújuló akciók
  • Diszdobozos termékek

A legjobb pezsgők 2022 szilveszterére

Az emberiség, de főként a nyugati civilizáció történetében egyfajta hagyománnyá vált, hogy a jeles eseményeket valamilyen alkoholos itallal, a legtöbbször pezsgővel ünneplik az egybegyűltek. Nincs ez másként szilveszterkor sem!

Töltsük az év utolsó éjszakáját akár családi körben, akár a barátokkal és az ismerősökkel, az újév első perceit a legtöbben egy pohár pezsgővel koccintva indítják. Hogy miért van ez így és milyen minőségi pezsgőket fogyasszunk idén szilveszterkor?

 

Aktuális cikkünkben mindkét kérdésre válaszolunk!

 

Miért pezsgővel koccintunk szilveszterkor?

 

A szilveszter sokak számára egy különleges nap, amikor az ember lezárja az óévet, és tiszta lappal indítja az újat. Ennek az érzésnek meg kell adni a módját, és ezért a luxus sokaknál hozzátartozik az ünnepléshez.

 

Amiért sokan a pezsgő mellett döntenek ilyenkor, az a leginkább történelmi vonatkozás, hiszen egykoron csak a tehetősek, az urak kiváltsága volt ez az ital. Emiatt vált a pezsgő az évtizedek során az ünnepségek, a jeles események központi elemévé.

 

A pezsgőt ugyanis sokan még mindig egyfajta nemes italnak tartják, és mivel a szilveszteri hagyományok szerint, aki az újév első perceiben tehetősnek érzi magát, arra az év hátralévő részében is gazdagság és bőség vár.

 

Ezért koccintunk szilveszterkor pezsgővel, ami ma már nem csak a tehetősek kiváltsága. Éppen ellenkezőleg, aki minőségi pezsgőt szeretne fogyasztani, annak közel sem kell mélyen a zsebébe nyúlnia hozzá, és mi sem bizonyítja ezt jobban más, mint aktuális szilveszteri pezsgőajánlónk.

 

BB félszáraz pezsgő

 

Ha csak egy kiváló ár-érték arányt képviselő pezsgőt szeretnénk bontani idén szilveszterkor, akkor ne is keresgéljünk tovább, hiszen a Törley Pezsgőpincészet által gyártott BB félszáraz pezsgővel biztosan nem foghatunk mellé, lévén pontosan hozza mindazt, ami egy ilyen italtól elvárható.

 

Azért kedvelik nagyon sokan, mert kellemesen frissítő összhatással rendelkezik, hiszen a félszáraz háttérnek köszönhetően jól fogyasztható, nagyon kiegyensúlyozott megoldás, ami tökéletes kompromisszum is egyben.

 

Ez a pezsgő ugyanis azok számára is ízletes lehet, akik az édesebb vagy a szárazabb megoldásokat kedvelik, lévén ez a jellemzően gyümölcsös hatású ital egyik véglet felé sem mozdul el, meglepő harmóniát képes nyújtani, így igazi élmény köszönteni vele a szilvesztert.

 

Törley Charmant Doux pezsgő

 

Egy kicsit magasabb minőségre vágyunk egy pezsgőtől? Ha valamivel többet költenénk, érdemes lehet megkóstolni a Törley Pezsgőpincészet sajátmárkás italát, a sokak által ismert és kedvelt fekete címkés Törley Charmant Doux pezsgőt.

 

Egy kellemesen szénsavas italról van szó, melynek illatát és ízvilágát egyaránt a határozott gyümölcsösség uralja, valamint az édes jelleg, hiszen dacára annak, hogy fehér pezsgőről van szó, itt inkább az édeskés ízek szerelmesei találhatnak majd magukra.

 

Különösen jól behűtött állapotban, 6-8 Celsius fokon képes kiadni magából a benne lakozó aromákat, és nemcsak az újévi koccintáshoz lesz alkalmas, hanem akkor is, ha a szilveszteri partin sok lenne az édesszájú vendég, hiszen desszertekhez, tortákhoz, sőt gyümölcssalátákhoz egyaránt nagyszerű választás.

 

Hungária Irsai Olivér pezsgő

 

Szeretjük az Irsai Olivér szőlőből készült borokat? Ebben az esetben érdemes inkább a Törley Pezsgőpincészet másik népszerű termékét választani koccintáshoz, hiszen ez a kellemes ízvilágú, rendkívül lédús muskotályszőlő nagyszerű hátteret nyújt egy pezsgőnek is.

 

Ezt a Hungária Irsai Olivér pezsgő képes a leginkább nyomatékosítani, mely kellemes eleganciájával garantáltan patinás hangulatot tud teremteni minden egyes szilveszteri partin, legyen az akár családi körben, akár az ismerősök között.

 

Egy kellemesen savas, de nagyon telt és ízletes fehér édes pezsgőről van szó, mely annyira sajátos aromavilágot teremt, hogy nemcsak önmagában ideális fogyasztani, hanem gyümölcssaláták vagy desszertek mellé is nagyszerű választás lehet szilveszter éjszakáján.

 

Martini Brut pezsgő

 

Inkább külföldi pezsgővel koccintanánk 2022 szilveszterén? Amennyiben igen, de nem akarunk túl sokat fizetni érte, akkor az Olaszországból származó Martini Brut nemcsak kimagasló minőséget, hanem egy kis extra eleganciát is szolgáltat majd az újévhez.

 

Egy száraz ízvilágú, fehérszőlős alapokra építkező pezsgőről beszélünk, melyet Chardonnay-ből és Glerából készítenek, ez a két szőlőfajta pedig annyira jellegzetes összhatást ad a végeredménynek, hogy hozzá foghatót talán még soha nem kóstoltunk.

 

Az ital kellemesen fehérboros hatást nyújt, száraz jellege pedig már az első kortytól az utolsóig megmarad benne. A legjobb hatást akkor éri el, ha 6-8 Celsius fokra lehűtjük, így érdemes időben betenni a hűtőbe, hogy éjfélkor a legjobb formájában tündököljön.

 

Österreich Gold pezsgő

 

Szeretnénk bearanyozni idén a szilvesztert? Semmi akadálya sem lesz abban az esetben, ha az Österreich Gold mellett döntünk, hiszen ennek az italnak a különlegessége, hogy palackjában 23 karátos aranypelyhek úszkálnak, ami túlzás nélkül luxushatást ad az újévi koccintásnak.

 

Az Österreich Gold egy osztrák pezsgő, mely leginkább a száraz ízek kedvelőit hozhatja lázba, miközben a káprázatos megjelenéséhez nagyon különleges, kellemesen gyümölcsös aromák társulnak, így garantált, hogy az ital bearanyozza majd az estét.

 

Könnyed karaktere miatt kitűnő a koccintáshoz, de könnyű ételek mellé vagy salátákhoz egyaránt nagyszerű választás. Az aranyröghöz hasonlító díszdoboza ráadásul még patinásabbá képes tenni a szilvesztert, hiszen ilyen pezsgővel csak kevesen koccintanak.

 

Moet & Chandon Brut Imperial pezsgő

 

Egy igazán különleges eseménynek ígérkezik az idei szilveszter? Ha szeretnénk megadni a módját, és egy emlékezetes, minden tekintetben kimagasló prémium pezsgővel búcsúztatnánk 2022-t, akkor a francia Moet & Chandon Brut Imperial biztosan kielégíti majd igényeinket.

 

Az egyik legjobb francia pezsgőként is emlegetett ital nem az olcsó kategóriát képviseli, cserébe azonban megkóstolhatjuk, hogy mit is nevezhetünk a kérdéses italtípuson belül a legmagasabb prémium szintnek, mondhatni viszonyítási alapnak.

 

Prémium pezsgőként a Moet & Chandon Brut Imperial nemcsak friss, hanem egyben kellemesen gyümölcsös jelleggel is büszkélkedhet, méghozzá szőlős, almás, citrusos és némi virágos jegyek társaságában. Telt és érett aromái garantáltan életre szóló ízélményt nyújtanak majd szilveszterkor!

 

J.P.Chenet Sweet

 

Inkább a pezsgő őshazájából, Franciaországból választanánk? Ha fontos a jó ár és a magas minőség, az aromadús, édes és kimagaslóan karakteres J.P.Chenet Sweet lesz a jó döntés!

 

https://www.vitexim.hu/termekek/jpchenet-sweet-075l

 

 

J.P.Chenet Brut

 

Hogy miért is olyan népszerűek a francia pezsgők? Erre a kérdésre ad választ a J.P.Chenet Brut, mely elragadó gyümölcsösségével és testességével bárkit levesz a lábáról.

 

https://www.vitexim.hu/termekek/jpchenet-brut-075l