• 25 000 Ft felett ingyenes kiszállítás
  • Széles választék
  • Hetente megújuló akciók
  • Diszdobozos termékek

Ezek a legjobb krémlikőrök 2023-ban

A krémlikőrök alapvetően az édes ízek kedvelőit igyekeznek kiszolgálni, és sokan ezért kedvelik őket a leginkább, hiszen többségük olyan, mintha egy kimagasló minőségű desszert lenne, ami képes bearanyozni a pillanatokat.

Általános tévhit az emberek között, hogy a krémlikőrök tipikus női italok. Bár való igaz, hogy a nők körében az édes ízek miatt kedveltebbek, azonban a férfiak között is legalább annyira népszerűek, hiszen többségük minőségi whiskys vagy rumos háttérrel rendelkezik.

 

Míg egykoron a krémlikőr kifejezés kimerült abban, hogy valamilyen szeszes italt kevertek össze tejszínnel, addig manapság a gyártók szinte soha nem állnak meg ezen a ponton, és a legkülönfélébb csokoládés, karamellás és egyéb ellenállhatatlan ízvilágú párlatokat palackozzák az ínyencek legnagyobb örömére.

 

Hogy milyen minőségi krémlikőröket érdemes megkóstolni 2023-ban? Összeállításunkban figyelmetekbe ajánlunk néhány igazi klasszikust és néhány egészen eredeti vagy különleges ízvilágot képviselő terméket is. Tartsatok velünk!

 

Merrys White Chocolate krémlikőr

 

Kezdjük a sort rögtön egy igazi különlegességgel. A Merry’s White Chocolate krémlikőr elsődlegesen azok számára jelent majd jó választást, akik imádják a kimagasló minőséget, azonban szeretnek tudatosan költeni, azaz nem fizetnének érte túl sokat.

 

Ez az ital a kimagasló ár-érték arány tökéletes mintapéldája, hiszen palackjában elképesztően minőségi italt találunk, ami ráadásul nem egy szokványos krémlikőr, hiszen a minőségi ír whiskyt és a tejszínt itt fehércsokoládés aromával bolondították meg.

 

Nem véletlen, hogy elképesztő karaktere miatt több díjat is bezsebelt már az ital – még az Irish Whiskey Awards-on is aranyérmet kapott –, hiszen tisztán érezni benne a minőségi whisky mellett a krémes, csokoládés jelleget, a hamisíthatatlan desszerthatást.

 

Túlzás nélkül a fehér csokoládés krémlikőrök egyik legjobbika ez a termék, de aki egy hagyományos ír whiskylikőrre vágyik, az is megtalálja a Merry’s kínálatában a számításait, csak válassza a fehércsokoládés változat helyett a klasszikus fajtát, mely több mint egy évszázados hagyománnyal büszkélkedhet.

 

Sheridan's krémlikőr

 

Igazi különlegességeket is ígértünk a bevezetőben, hát jöjjön rögtön egy elfogadható ár-érték arányt képviselő, egészen exkluzív ír krémlikőr, mely a kilencvenes években született, és azóta is hódít az italtípus kedvelői között. Ennek az oka leginkább az, hogy kétféle italt tartalmaz, így mi gondoskodhatunk az arányok keveréséről, amivel akár egészen új ízeket is létrehozhatunk.

 

A palack egyik oldalán ugyanis csokis aromájú kávélikőrt találunk, méghozzá 26 százalékos alkoholtartalommal, míg a kisebb oldalán 17 százalékos vaníliás krémlikőr rejtőzik, melyek külön-külön is elragadók, együtt azonban ízbombát tudnak robbantani a szánkban.

 

A Sheridan’s krémlikőr azért elragadó, mert elemei fogyaszthatók külön-külön, együtt pedig olyan arányban keverve, ahogyan csak szeretnénk, így ha akarjuk, akkor a tejszínes, vaníliás lágyságot hangsúlyozzuk vele, de amennyiben inkább a kávés jegyeket állítanánk a középpontba, azt is megtehetjük.

 

Az ital nagyon komplex, nagyon eredeti, ezért kifejezetten közkedvelt, aromáit pedig leginkább akkor képes kamatoztatni, ha erőteljesen behűtenénk, vagy jéggel fogyasztanánk. Nagyszerű önmagában, de desszertekhez sem utolsó!

 

Bailey's krémlikőr

 

A Bailey’s minden kétséget kizáróan az egyik legismertebb név a krémlikőrök piacán, különösen azok körében, akik imádják a minőségi ír whiskys alapokra épülő megoldásokat, és bár többféle ízvilágban elérhető, az emberek között még mindig klasszikus változata a nyerő.

 

A Bailey’s krémlikőr ugyanis nem árul zsákbamacskát, az ír whisky és a tejszín elegyítéséből született ital elképesztően lágy, kellemesen édeskés és bársonyos zamatot képes varázsolni a szájba, miközben mindkét oldal tökéletesen érezteti majd a hatását.

 

Aromáit különösen behűtést követően vagy egy jégkocka társaságában képes kamatoztatni, de a kakaós és mogyorós aromák elragadóan elegyednek benne a whisky malátás és gabonás hátterével, méghozzá egészen különleges harmónia társaságában.

 

Kifejezetten ideális választás abban az esetben, ha kávé vagy valamilyen desszert mellé fogyasztanánk, de önmagában is egészen sokoldalú hatást érhetünk el vele, sőt, bizonyos koktélok egyaránt építenek a benne rejlő sajátosságokra.

 

Manner Original krémlikőr

 

A Manner Original krémlikőr egy újabb különlegesség a sorban, hiszen ez az ital pontosan olyan, mint amilyennek elképzeljük: a folyékony nápolyi élményét kínálja olyan határozott likőrös háttér társaságában, hogy az egyenesen fenséges desszertélményt biztosít számára.

 

Ezt a krémlikőrt ugyanis titkos recept alapján, de a Manner nápolyik ízvilágára építették fel, így a csokoládés, mogyorós és vaníliás édesség hatása egy elragadó karamellás háttérrel építkezve valóban olyan hatást kelt, mintha a sokak által kedvelt édesség aromáit zárták volna a palackba.

 

Mindez pedig nem is áll messze a valóságtól, hiszen a Manner Original krémlikőr kapcsán pontosan valami ilyesmi történt, hiszen ha az ember nagyon odafigyel, a töltelék mellett még az ostyás jelleg is érezhető a csodálatos mogyoróbarna italban.

 

Sokan kedvelik önmagában fogyasztva, azonban ez a krémlikőr is egyike azoknak, amelyek pompásan megállják a helyüket egy olyan koktélban, ahol fontos az édes krémesség, hogy a végeredmény annyira desszertes jellegzetességekkel rendelkezzen, mint egy szelet sütemény a világ egyik legjobb cukrászdájában.

 

Bumbu Cream krémlikőr

 

A Bumbu Cream a tökéletes példa arra, hogy nemcsak ír whiskys háttérre lehet felépíteni egy minőségi krémlikőrt, hiszen a jó minőségű rum legalább annyira elragadó ebből a szempontból, és ha nem hinnénk a szemünknek, majd hinni fogunk az ízlelőbimbóinknak.

 

Merthogy a Bumbu Cream krémlikőr egyenesen elragadó, a dél-amerikai rumok legszebb hagyományait állítja a középpontba a tejeskávéra hajazó szín és állag, valamint egy kellemesen fűszeres, vaníliás, helyenként karamellás jegyzet társaságában.

 

Rumos krémlikőrként ott bujkál benne egy cseppnyi dél-amerikai jelleg, a trópusok legszebb hagyományai, ami az ízvilág tekintetében igazán eredetivé tudta tenni ezt az italt, hiszen olyan fűszeresség, olyan hatás vár benne ránk, ami a krémlikőrök többségére nem jellemző.

 

Ettől lett igazán különleges ez a párlat, mely nagyszerű választás önmagában fogyasztva, de ha kísérletezős kedvünkben vagyunk, egy koktélt is feldobhatunk vele, azonban érdemes inkább önmagában élvezni elragadó ízvilágát, méghozzá alapos behűtés után.

 

Carolans krémlikőr

 

Számunkra csak az ír whiskys háttér, a hagyományos ír tradíció a fontos egy krémlikőrben, azonban már nagyon unjuk a mindenki által jól ismert és mindenhol kapható termékeket? Akkor elérkezett az ideje annak, hogy kipróbáljunk valami egészen új dolgot!

 

A Carolans krémlikőr leginkább a prémium minőség miatt lesz különleges, illetve azért is, mert ebben az italban minden megtalálható, amitől egy ír whiskys krémlikőrt ilyen névvel lehet illetni.

 

Ebben a finomságban csak és kizárólag eredeti ír alapanyagok találhatók, a jó minőségű helyi whisky és az elragadó tejszín ötvöződik benne, méghozzá némi mézzel kiegészítve, aminek jóvoltából páratlan hatást képes biztosítani fogyasztójának.

 

A Carolans ugyanis egy ízekben gazdag, rendkívül puha, bársonyos, határozottan vaníliás és karamellás jegyekkel büszkélkedő ital, amit prémium minősége magasan megkülönböztet valamennyi krémlikőrtől, így valóban azoknak szól, akik a kvalitást, a tradíciókat is értékelik egy ilyen párlatban.