• 25 000 Ft felett ingyenes kiszállítás
  • Széles választék
  • Hetente megújuló akciók
  • Diszdobozos termékek

Bemutatkozik a Beefeater, egy legendás londoni gin márka

A klasszikus londoni ginek kifejezetten népszerűek a nyári időszakban és a koktélkedvelők között. Itt az ideje hát megismerkedni egy igazi legendával!

Bár volt idő, amikor a ginről mindenkinek határozottan a londoni lepárlók és a borókás ízvilág jutott az eszébe, manapság azonban már a világ szinte minden részén találkozhatunk olyan gyártókkal, akik megpróbálják egy kicsit a saját képükre formálni ezt az italtípust.

 

Ennek köszönhetően ma már a legkülönfélébb ízesített és gyógynövényes ginek közül válogathatunk, de azért még mindig rengetegen vannak, akik a klasszikus ízeket keresik. Számukra az egyik legjobb választás a Beefeater kínálata!

 

Ez a legendás brit gyártó ugyanis hosszú évtizedek óta megbízható módon képes kiszolgálni a ginek szerelmeseinek igényeit, sőt ma már ők sem csak a régies ízek kedvelőire gondolnak, hanem azokra is, akik új aromákra és élményekre vágynak.

 

Amennyiben mi is megkóstolnánk egyet az igazán klasszikus minőségi ginek közül, akkor a Beefeater biztosan nem okoz majd csalódást. Lássuk azonban egy kicsit alaposabban, hogy milyen háttérrel rendelkezik a legendás gyártó és milyen termékei vannak most a piacon!

 

A Beefeater gin története

 

1820-ban kezdődött minden

 

Noha konkrétan a gin története a 11. századig vezethető vissza, valójában azonban az 1800-as években alakultak meg azok a lepárlók, amelyek az italt már a mai formájában tárták a fogyasztók elé, és még mindig meghatározzák az egész piacot.

 

Ennek megfelelően a Beefeater története is 1820-ban indult el, amikor a Taylor család a Cale Streeten megnyitotta a legendás Chelsea Distillery lepárlóüzemet. Bár a névadás csak később történt meg, ez a lepárló azonban elengedhetetlen volt ahhoz, hogy később megszülessen a márka.

 

Ehhez szükség volt James Burrogh érkezésére, aki kezdetben gyógyszerésznek készült, közben eljutott a kanadai Torontóba, ahol annyi hatás érte, hogy 1863-ban – Londonba történő visszatérését követően – megvásárolta a Chelsea Distillery lepárlóüzemet.

 

A célja, hogy kiváló minőségű gineket, puncsokat és likőröket készítsen az ínyencek és a magas minőség kedvelőinek. A piac már akkor felismerte a kvalitást, így csakhamar olyan nevek álltak a lepárló termékei mellé, mint a Fortnum & Mason.

 

A Beefeater születése

 

Konkrétan a Beefeater márka megszületésére 1876-ban került sor, miután a Chelsea Distillery megkezdte az első palackok gyártását. A klasszikus londoni gin rövid idő alatt olyan népszerűségre tett szert, hogy 1908-ban már jelentős bővítésre volt szükség.

 

Ekkor kerül át az addigi lepárló a Hutton Roadra, ahol már nem volt többé akadály a kapacitásnövelés, sőt az sem, hogy a legkorszerűbb lepárló berendezések kerüljenek a gyártósorokra.

 

1958-ban a lepárlónak aztán ismét költöznie kellett, méghozzá a Montford Place-re, ahol már több mint hat évtizede készül állandó helyen, állandó körülmények között az ital.

 

A nagy változások kora

 

Mint klasszikus londoni gin, a Beefeater elsődlegesen saját országában vált igazán népszerűvé a kezdeti évtizedekben, azonban a hatvanas évektől nagy változások kezdődtek a márka történetében.

 

1963-ban ugyanis külföldön már a legnépszerűbb gin volt, az Egyesült Államokban minden négy üvegből három Beefeater volt, sőt mi több, ugyanebben az esztendőben, mint kiválasztott gin került a Queen Elizabeth II óceánjáró fedélzetére annak első útján.

 

A nyolcvanas években aztán újabb reform következett a márka életében, hiszen majdnem egy évszázad után a Beefeater kikerül a Burrough család tulajdonából. A felvásárló a Whitbread lett.

 

A kilencvenes évek viszonylag eseménytelenül teltek a Beefeater számára, 1995-ben Desmond Payne lett a gyártó lepárlómestere, majd a kétezres évektől pedig – miután Pernod Ricard felvásárolta a márkát – ők is csatlakoztak azon gyártók táborába, akik a legkülönfélébb ízvilágokkal kezdtek el kísérletezni.

 

Mindezt azonban a legmagasabb és legszigorúbb minőségi követelmények mellett kivitelezve, ami mindig is jellemző volt az italra.

 

100 százalék gabonapárlat

 

Az összetétel tekintetében a Beefeater gin a mai napig teljes egészében gabonapárlatból készül, és a hivatalos adatok alapján – a titkos összetevőket leszámítva – kilenc különféle gyógynövényt tartalmaz.

 

Köztük olyanokat, mint a boróka, az angyalgyökér, a koriander, az édesgyökér, a mandula vagy éppen a citromhéj. Ma már több típusa is létezik, így szuperprémium változata 2009-ben került piacra, amiben többek között kínai zöld teával és grapefruit héjával elegyítették az italt.

 

Létezik belőle vérnarancsos, citromos és epres változat is, melyek 37,5 százalékos alkoholtartalmukkal kiegészülve kifejezetten ütős formában őrzik a legendás londoni gin minden sajátosságát.

 

A legjobb Beefeater ginek

 

Beefeater London Dry Gin

 

A Beefeater London Dry Gin az igazi klasszikus, minden téren hagyománytisztelő, erőteljes borókás karakterrel és citrusos ízekkel rendelkező gin, aminek magas minőségéről már évtizedek óta Desmond Payne, a világ legtapasztaltabb gin lepárló mestere gondoskodik.

 

Aromavilágára határozottan érvényes még a fűszeresség, különösen a háttérben meghúzódó kilenc fűszernövény, valamint a zamatos sevillai citrom- és narancshéj. Nem véletlen, hogy ez az ital büszkélkedhet a világ legtöbbször díjazott ginjének kitüntetésével is.

 

Beefeater Pink Strawberry

 

Az egyik különleges ízesített gin a brit gyártó kínálatából, melynek alapját természetesen a hagyományos Beefeater London Dry Gin adja, de azt egy nagyon határozott, rendkívül ízletes és zamatos epres ízzel dobták fel, mely természetesen színvilágára is hatást gyakorolt.

 

Így született a Beefeater Pink Strawberry, mely a mai napig az egyik különlegessége a gyártónak, ami ráadásul az 1800-as évekbe vezeti vissza a fogyasztókat, amikor mindenki különféle ízesített ginekkel és likőrökkel kísérletezett.

 

Beefeater Blood Orange

 

A Blood Orange egy újabb közkedvelt ízesített gin a gyártó kínálatából, ami elsődlegesen a vérnarancsos aromavilággal hívja fel magára a figyelmet, hiszen ezzel egy kimagaslóan friss és üde összhatás vár a fogyasztókra, ami nagyobb múlttal rendelkezik, mint gondolnánk.

 

A Beefeater Blood Orange ugyanis az eredetileg az 1800-as évek végén megalkotott narancsos gin egy mai, mondhatni továbbfejlesztett változata, ami nemcsak önmagában rendkívül elragadó, hanem természetesen koktélokban is jól megállja a helyét.

 

Beefeater Zesty Lemon

 

Ha már van epres és vérnarancsos, akkor nem maradhat kis a sorból a hagyományos citromos vagy citrusos ízvilág sem a gyártó kínálatából, így született meg a Beefeater Zesty Lemon, mely gyakorlatilag ismét sikeresen tovább álmodta a klasszikus londoni gint.

 

Nagyszerű önmagában vagy egy kiváló koktélban, sőt az extra citrom sokkal jelentősebb üdeséget nyújt a végeredménynek, méghozzá kompromisszumok nélkül. Kifejezetten jó nyári frissítő abban az esetben, ha egyszerű tonikkal öntjük fel.

 

Beefeater 24

 

A Beefeater 24 a gyártó prémium terméke, ami arra hivatott, hogy megmutassa, milyen is egy mai, modern london dry gin. Az ital alapját a klasszikus recept adja, de extra fűszernövények, sőt egzotikus teák sokasága is került bele egy nagy adag kifinomultság társaságában.

 

Ez az ital egyszerre modern és üdítő, miközben a jellegzetes borókapárlat mellett találhatunk benne több mint 12 különféle fűszernövényt, melyeket 24 órára beáztattak gabonaszeszbe, hogy ennek a ginnek egészen határozott hátteret adhassanak.