• 25 000 Ft felett ingyenes kiszállítás
  • Széles választék
  • Hetente megújuló akciók
  • Diszdobozos termékek

5+1 szeszes ital, ami 2022-ben minden kerti partin megállja a helyét

Javában tombol a nyár, ami sokak számára egyet jelent a kerti partik időszakával, ami nem véletlen, hiszen nincs is jobb egy hűs nyári estén összejönni a családdal vagy a barátokkal. 

Az ilyen összejöveteleken a szabadban való sütögetés mellett nagyon fontos kelléknek tekinthetők a megfelelő minőségű alkoholos italok. Noha sokak számára ez csak mértéktelen sörfogyasztást jelent, azonban szerencsére egyre többen vannak, akik inkább valamilyen minőségi tömény ital társaságában lazulnának el a nyári éjszakákon.

 

Az ilyen igazi ínyenceknek készítettünk most egy olyan válogatást, aminek részeként összegyűjtöttük, hogy a 2022-es nyári szezonban melyek azok a szeszes italok, amelyek minden kerti partin garantáltan képesek lesznek megállni a helyüket.

 

Akár az erősebb italokat, akár a különleges ízeket, akár a frissítő jellegű finomságokat helyeznénk előtérbe, az alábbi listáról garantáltan avathatunk majd néhány új kedvencet magunknak. Lássuk tehát az aktuális nyári időszakhoz kapcsolódó italajánlónkat kifejezetten kerti partikhoz!

 

BVland Coconut kókuszlikőr

 

A nyári időszak sokak számára rokonítható bizonyos ízekkel, illetve ízvilágokkal. Rengetegen például még mindig a karibi aromákban látják a nyár igazi arcát, ennek megfelelően imádják az olyan szeszes italokat, amelyek például valamilyen egzotikus gyümölcsöt állítanak a középpontba.

 

Amennyiben mi is ilyenek vagyunk, a BVland Coconut megkóstolása mindenképpen kerüljön fel a bakancslistánkra az idei nyári szezonban, hiszen ennél egzotikusabb és ízletesebb kókuszlikőrt korábban még szinte biztosan nem kóstoltunk.

 

A termék kifejezetten ajánlott azok számára, akik eddig azt hitték, hogy a likőrök tipikus női italok, hiszen a Beveland terméke nem túl édes és nem is túl gyenge, egy 18 százalékos alkoholfokkal rendelkező italról van szó, ami tökéletesen ötvözi a karibi térségre jellemző kókuszdiós aromavilágot az ottani minőségi rumok sajátosságaival.

 

Egy átlátszó és meglepően tiszta italról van szó, ami már a felbontását követően azonnal meghódítja a nyár szerelmeseit, hiszen egy nagyon határozott, intenzíven kókuszdiós aromavilágot varázsol az orrba, ami természetesen a kóstoláskor is megmarad, sőt a szájban hatványozódik csak igazán.

 

Kellemesen édeskés ízvilágához határozott rumos háttér társul, ami önmagában, aperitifként iszogatva is garantáltan nagyszerű hátteret és hangulatot garantál egy kerti partihoz, de természetesen akkor is ideális választás lesz, ha inkább egy nagyszerű trópusi koktélt kevernénk belőle például fehér rummal és Cachacával kiegészítve.

 

Doble 9 Ron Anejo whisky

 

A nyári időszakban rengetegen szeretik a minőségi rumot, aminek az oka leginkább az, hogy egy forró nap után, különösen egy kerti partin nagyon el tudja lazítani az embereket, sőt kellemesen frissítő hatást érhetünk el vele. Ehhez azonban lényeges a megfelelő minőség biztosítása!

 

Ha igazán magas kvalitású rumot akarunk fogyasztani, akkor érdemes lehet egy kubai gyártású italt választani, mint amilyen például a Doble 9 Ron Anejo, aminek az érdekessége, hogy a kimagasló minőségen felül teljesen tradicionális formában készül, ezáltal a kubai kultúra, az ottani hagyományok ihlették.

 

Legnagyobb érdekessége, hogy létezik belőle 15 évig érlelt változat is, amihez amerikai fehér tölgyfa hordókat használtak fel. Emiatt olyan elragadóan egyedi és különleges ízvilág társul hozzá, amihez foghatót korábban még talán soha nem kóstoltak a legnagyobb rumrajongók sem.

 

Nemcsak kellemesen borostyános – már-már whiskyhatású – színe, hanem ízvilága is különleges, a fás és gyümölcsös jegyek mellett kókuszos és vaníliás megoldások jellemzőek rá, frissítő és hűsítő jellegét pedig egy jégkockára töltve dobja ki igazán.

 

Ginbery's Gin

 

Sokan nem is tudják, de a gin az egyik legjobb frissítő ital a nyári szezonban, ha szeretnénk valami kellemes, mégis különleges és egyben erőteljesebb tömény italt fogyasztani. Rengetegen kedvelik önmagában, de a koktélkészítés tekintetében is alapvető összetevő.

 

Ha még nem próbáltuk, akkor azért, ha pedig egy minőségi gint keresünk, akkor azért érdemes megkóstolni egy-egy nyári kerti partin a Ginbery's Gin-t, ami azon túl, hogy magabiztosan hozza a klasszikus angol ginek minden követelményét, mellé még egy egészen eredeti hátteret is kapott.

 

Ennek az oka, hogy a gyártó több titkos gyógynövénnyel dobta fel a magas kvalitású borókapárlatot, ami még inkább frissítővé és üdévé teszi a végeredményt, különösen annak fényében, hogy aromavilágát egy kellemesen citrusos háttér is jellemzi.

 

Kedvelt jellegét kiemeli, hogy nagyon hosszú lecsengéssel büszkélkedik, íze tehát percekig ott marad a szájban, elveszi a szomjúságérzést és kellemes selymességgel társul, akár önmagában, kellemesen behűtve fogyasztanánk – jégre töltve is kiváló –, akár egy hűsítő koktélhoz használnánk alapanyagként. Ha egyszer kipróbáljuk, biztosan nagy sláger marad a kerti partikon!

 

Jodhpur Spicy Gin

 

Ha már így felvezettük a gint, mint a nyári esték egyik kötelező társát, akkor feltétlenül ki kell emelnünk, hogy léteznek különleges ízesített változatok is, amelyek az igazi ínyenceknek, a különlegességek kedvelőinek szólnak. Ilyen a Jodhpur Spicy Gin is!

 

Egy igazán férfias italról van szó, ami hatását annak köszönheti, hogy míg a háttérben egy magas minőségű, hamisíthatatlan angol gint találunk, addig a gyártó az egészet különleges fűszerezéssel dobta fel, hogy ezzel elégítse ki a csípős ízek kedvelőinek igényeit.

 

A Jodhpur Spicy Gin ugyanis nem egy szokványos ital, elképesztően csípős, erős összhatást kelt, méghozzá a chili paprikák, valamint a fehér és a fekete bors aromájának hozzáadása miatt, amitől egy nyári éjszaka igazán hamar paprikás hangulatúvá válhat – természetesen kizárólag pozitív értelemben.

 

A kellemesen borókás háttér mellett az ital ráadásul nemcsak intenzív, hanem nagyon gazdag az aromákban is, a fűszeres csípősségen túl érezhető benne némi kömény és gyömbér, de a paprika csípőssége dominál benne igazán. Fogyasztását behűtve, főként önmagában ajánljuk!

 

Limoncello Casal d’Emilia

 

Szeretünk citromos ízekre felfrissülni egy hűvös nyári estén a barátok vagy a családtagok társaságában? Akkor elengedhetetlen, hogy minden ilyen alkalommal be legyen hűtve legalább egy üveggel a Limoncello Casal d’Emilia nevű olasz különlegességből.

 

Aki még nem hallott volna róla, ez egy speciális olasz citromlikőr, ami közel sem nevezhető egy könnyed női italnak, tapasztalataink szerint hölgyek és urak egyaránt ugyanolyan szívesen fogyasztják, hiszen rendkívül ízletes, a 40 százalékos alkoholfoknak köszönhetően erőteljes, de a citrusos aromavilág miatt elképesztően frissítő is.

 

A Limoncello Casal d’Emilia rendkívül egyedinek tekinthető még a citromlikőrök között is, aminek az oka, hogy nem a gyümölcs húsából, hanem héjából és olajaiból készül, így nem a harsány vagy intenzív jellegre, hanem a tényleges üdeségre törekedtek a készítők.

 

Kellemes élénksárga színe nagyon becsapós, hiszen könnyen itatja magát, különösen akkor, ha jó alaposan, legalább 6-8 Celsius fokra behűtöttük, ami egészen tiszta, citromos lecsengést ad neki az utolsó pillanatokig.

 

Rodnik’s Bohéme Absinthe

 

Egy nagyon ütős szeszes italt keresünk az év legvadabb kerti partijához? Ha nem szeretnénk leadni a minőségből, akkor felejtsünk el mindent, amit eddig próbáltunk, és vegyünk egy üveg Rodnik’s Bohéme Absinthe-ot.

 

Ennek az oka nem más, minthogy ez a Spanyolországból származó abszint nem követi fejvesztett módon a kérdéses italtípus sajátosságait, francia társaihoz mérten sokkal kellemesebb ízvilágot nyújt, ezért némi újító hatást is megfigyelhetünk tőle – hála a gyógynövényes összetevők hozzáadásának.

 

Ezért, illetve a spanyol háttérnek köszönhetően így az ital határozottan mediterrán összhatást kelt, erőteljesen érződik belőle például az ánizs és az ürömfű duója, ami olyan sajátos élményt ad neki, hogy az egy abszinttól teljesen szokatlan.

 

Hogy mindehhez 60 százalékos alkoholfok társul, az csak hab a tortán! Fogyasztása emiatt főleg önmagában javasolt, de nem árt óvatosan bánni vele, mert már egyetlen pohárka is rögtön érezteti a hatását.