• 25 000 Ft felett ingyenes kiszállítás
  • Széles választék
  • Hetente megújuló akciók
  • Diszdobozos termékek

Milyen italokat vigyünk magunkkal 2023-ban egy kerti partira?

Még javában tart a nyári szezon és előreláthatólag az ősz elején is rengeteg lehetőségünk lesz egy-egy emlékezetes kerti parti lebonyolítására. Mi is kedveljük az ilyen baráti- és családi összejöveteleket, de már nem tudjuk, hogy milyen italokat vigyünk magunkkal?

Felejtsük el végre a jól megszokott és mondhatni már unalmas sör + pálinka kombót. Idén dobjuk fel végre valami igazi különlegességgel a kerti partik hangulatát, ami mellett a minőségből se engedjünk egy cseppet sem!

 

Amennyiben szeretnénk meglepni barátainkat vagy családtagjainkat egy ízletes itallal, akkor bátran nézzünk szét a Vitexim kínálatában, hiszen nálunk rengeteg különféle, kivétel nélkül magas minőséget képviselő termék közül válogathatunk, amelyek valamennyi eseményhez ideális választásnak bizonyulhatnak.

 

Ha nincs ötletünk és gyors megoldásra lenne szükségünk, az alábbiakban összeállítottunk néhány slágerterméket, amelyek 2023-ban biztosan nem okoznak majd csalódást, amennyiben egy kerti partin szeretnénk alkalomhoz és társasághoz illő italokkal szolgálni.

 

Ha szeretjük az édes ízeket, ne maradjon ki a gyümölcs- és a krémlikőr

 

Amennyiben a kerti partin előreláthatólag sok olyan ember lesz, aki szereti az édes ízeket, vagy sok lány is megjelenik majd, akkor szinte biztos befutó lehet, ha néhány ízletes és édeskésebb jellegű likőrrel készülünk.

 

Ilyen például a BVland Coconut gyümölcslikőr, ami a kókusz erejével igyekszik meghódítani minket – méghozzá óriási sikerrel. A kókuszos jelleg ugyanis egészen elragadó háttér társaságában jelenik meg benne, mondhatni felrobban a szánkban és képes meghódítani ízlelőbimbóinkat.

 

Erősen behűtve egy hihetetlenül kelendő aperitif lesz, egy igazi frissítő, ami kellemesen hűvösen biztosan ideális kísérő a nagy nevetgélésekhez, de a legjobb, hogy isteni koktélok is készíthetők belőle, különösen fehér rummal keverve adhat maradandó élményt.

 

Ha a gyümölcsösség helyett inkább a tejszínes édességet szeretnénk a középpontba állítani, akkor a Merrys Irish Cream lesz a befutó. Egy kiváló minőséget képviselő ír krémlikőrről van szó, ami itatja magát, de közben visszafogott alkoholfoka miatt nem is dönt le a lábáról senkit olyan hamar.

 

Ebben az italban magas minőségű ír whiskyt elegyítettek friss tejszínnel, így a végeredmény egy nagyon karakteres, csokoládés és vaníliás hátterű krémlikőr lett, amiért egyenesen odáig lesznek majd az édes ízek szerelmesei.

 

Visszafogott baráti beszélgetések mellé rum vagy whisky dukál

 

Egy olyan kerti partira készülünk, ahol leginkább a visszafogott baráti beszélgetések, a mély filozofálgatások kapják a központi szerepet? Ebben az esetben egy minőségi whisky vagy egy magas kvalitású rum biztosíthat hozzá megfelelő hátteret!

 

Itt van például rögtön a Caracas Club, ami egy 8 évig érlelt dél-amerikai, egészen pontosan Venezuelából származó rum. Éveken át olyan tölgyfahordókba volt zárva, amelyek korábban bourbon whiskyt őriztek, így egészen hihetetlen ízvilágok kerültek a párlatba.

 

Sokoldalú italról van szó, amiben a vaníliás édesség, a fás szikárság, valamint a fűszeres és a diós megoldások egyaránt hangsúlyos szerepet kaptak, jól behűtve pedig kitűnően fogyasztható önmagában, de egy rumos koktélalapként sem vall kudarcot.

 

Egy finom blendelt whiskyt fogyasztanánk inkább, ami magabiztosan viseli a skót hagyományokat? A 8 éves érlelési idővel büszkélkedő The Glen Silver's egy olyan blend, ami ízében és illatában egyaránt nagyon határozott minőséget sugall, méghozzá kellemesen tőzeges, fás és füstös jellegzetességekkel.

 

Egy tipikusan karakteres és határozott whiskyről van szó, ami nagyon erőteljes lecsengéssel büszkélkedhet, önmagában is kellően határozott és édeskés aromákkal kiegészülve – különösen behűtve vagy jégre töltve –, de ha koktélba kevernénk, akkor sem okoz majd csalódást.

 

Elegancia vagy jeles esemény a kerti partin? Jöhet egy francia bor vagy pezsgő!

 

Természetesen az is előfordulhat, hogy a kerti parti valamilyen jeles esemény érdekében kerül megrendezésre, ahol némi eleganciát kell sugározni, hiszen eljegyzésre, évfordulóra vagy valamiféle nagy dolog megünneplésére kerül sor. Ilyenkor egy jó bor vagy pezsgő mindig biztos hátteret ad!

 

Sőt mi több, ha igazán megadnánk a módját, válogassunk bátran olyan magas minőségű francia borok közül, mint amilyen például a J.P.Chenet Cabernet-Syrah. Ez a félszáraz vörösbor egy kimagasló ár-érték arányt képviselő finomság egyenesen Franciaországból, méghozzá Syrah és Cabernet Sauvignon szőlők kereszteződéséből.

 

Egy határozottan gyümölcsös karakterekkel rendelkező bor, leginkább cseresznyés, fekete ribizlis és fűszeres megoldások találkoznak benne, méghozzá nagyon kiegyensúlyozott háttér társaságában, aminek jóvoltából emlékezetes ízvilág tartozik hozzá.

 

Ha jeles esemény, akkor azt sokan ünneplik pezsgővel. Azért, mert kerti partiról van szó, még bátran adjuk meg a módját, és válasszuk például a J.P.Chenet Brut-ot, ami egy vérbeli francia pezsgő, a megfizethetőség szempontjából azonban mégsem okoz csalódást.

 

Éppen ellenkezőleg, kimagasló ár-érték arány jellemzi minden palackját, miközben ízvilága jóval magasabb szintet képvisel, mint amit az emberek többsége megszokott egy pezsgőtől, hiszen könnyed, mégis testes, határozottan gyümölcsös aromák bukkannak fel benne mandulás, körtés és őszibarackos jegyzetek kíséretében.

 

Vodkát és gint is vigyünk, ha koktélt kevernénk!

 

Olyan társaság gyűlik majd össze a kerti partin, akik imádják a koktélokat? Netán elég nyitottak ahhoz, hogy megkóstoljanak néhány kevert italt? Akkor szükségünk lesz néhány üveg vodkára és ginre, hiszen a legjobb nyári koktélok jellemzően ezekből az alapanyagokból készülnek.

 

Egy jó gin tonik például nagyon jó frissítő lehet bármelyik kerti partin, ehhez azonban megfelelő minőségű gint kell találnunk. Ilyen a Ginbery’s Gin, ami elérhető árkategóriát képvisel, mégis annyira markáns ízvilágot kínál, hogy aki szereti ezt az italtípust, az önmagában ugyanolyan bátran poharazgat belőle.

 

Behűtve kitűnő frissítő, nagyon üde és gazdag aromavilág jellemzi, mindvégig előtérben tartva valamennyi fűszer- és gyógynövényt, amiből készült, elegáns íz- és illatvilágából pedig természetesen a borókás jellegzetességek sem hiányoznak.

 

A vodkás koktélok különösen népszerűek lehetnek egy kerti partin, hiszen a leghíresebb kevert italok alapjában megtalálható ez is. Ha jó minőségű koktélvodkára vágyunk, akkor a Stalinskaya biztosan nem hagy minket cserben, hiszen megfizethető áron csaphatunk le általa egy kellő kvalitású párlatra.

 

Hagyományos recept alapján készül, háromlépcsős lepárlási folyamattal, így elragadó tisztaság és kimagasló erő jellemzi, méghozzá erős karakter mellett, aminek jóvoltából nemcsak koktélban, hanem behűtve még önmagában is poharazható, ha valaki szereti a tiszta vodkát.

 

Valami ütősre van szükség? Akkor jöhet az abszint!

 

Végül, de nem utolsó sorban azért érdemes kiemelni, hogy vannak azok a kerti partik, ahol a résztvevők többségének semmi sem számít, csak az, hogy mielőbb elérjék a delíriumot. A legtöbb nyárzáró parti ilyen, ezért ezeken különösen nagy népszerűségnek örvend az abszint!

 

Ha te is így gondolod, akkor próbáld ki idén a Rodnik’s Strong Absinthe-ot, ami nem csalás és nem ámítás, 85 százalékos alkoholtartalommal rendelkezik, ennek ellenére mégis lágy és kellemes ízvilágot kínál, hála a gyógynövényes háttérnek, amivel kapcsolatban főleg az ürömfű és az ánizs nagyon jellegzetes.

 

Rendkívül erős ital, ami hosszan éget belülről már az első kortyok után is. A bátrabbak nyugodtan fogyaszthatják önmagában, de aki inkább a mértékletességre szavaz, az jobban jár, ha inkább koktélba keveri.