• 25 000 Ft felett ingyenes kiszállítás
  • Széles választék
  • Hetente megújuló akciók
  • Diszdobozos termékek

The Glenlivet Founder’s Reserve: egy minőségi skót whisky az alapító tiszteletére

Megkóstolnánk egy igazán különleges skót whiskyt? Ebben az esetben érdemes lehet a The Glenlivet lepárló felé venni az irányt, és megkóstolni az egyik legnagyobb különlegességüket, a Founder’s Reserve-t.

A különleges skót whiskyk kedvelői biztosan felfedezték már maguknak korábban a The Glenlivet lepárlót, hiszen a maga kategóriájában az egyik legnagyobb múltra visszatekintő főzdéről van szó, mely még ma is aktívnak tekinthető a hagyományok tisztelete mellett a whisky-kultúra folyamatos megújításában.

A The Glenlivet lepárlóról

A méltán híres The Glenlivet lepárló Skócia egyik legismertebb, talán mindenki által ismert részén, az úgynevezett skót Felföldön található, ahol az 1700-as években rengeteg szeszcsempész és megannyi illegális szeszfőzde működött.

Vélhetően utóbbiak közül sikerült kiemelkednie az 1800-as évek elején a The Glenlivet főzdének, hiszen amint 1823-ban Skóciában engedélyhez és adóhoz kötötték a szeszfőzést, George Smith az elsők között volt, aki kiváltotta a saját engedélyét, és hivatalos keretek között belekezdett a whiskyfőzésbe.

The Glenlivet

George saját lepárlója először Glenlivet néven működött, amit később The Glenlivet-re változtatott azért, mert akkoriban több főzde is működött ilyen név alatt, és szerette volna megkülönböztetni magát a többiektől.

Nem véletlenül, hiszen a minőség tekintetében a lepárlóból érkező italok már akkoriban is a legjobbak közé tartoztak, kimagasló minőséget képviseltek, ami az évszázadok során csak tovább tökéletesedett.

Mára ezért a világ egyik legismertebb és legnépszerűbb single malt whiskyjei közé sorolhatjuk a The Glenlivet termékeit.

Prémium termékkínálat

Általánosságban kijelenthető, hogy a The Glenlivet név alatt megjelenő skót whiskyk mindegyike a prémium kategóriát erősíti, ezáltal igazi különlegességek is megtalálhatók a kínálatukban.

Jellemzőek a főzdére a sokéves érlelések, így találunk 18, sőt 25 éves italokat is – melyek valóban csak a legnagyobb ínyenceknek, nem mellesleg pedig a tehetősebbeknek szólnak.

Természetesen a whiskykedvelők számára már egy 15 éves The Glenlivet vagy egy 12 éves The Glenlivet is nagyon sajátos élményt tud nyújtani.

A The Glenlivet Founder's Reserve-ről

Hogy a lepárló kínálatában milyen különleges termékekkel találkozhatunk, azt mi sem bizonyítja jobban más, mint a The Glenlivet Founder's Reserve, ami valójában egyfajta megelőlegezett kiadás a főzde közelgő 200. évfordulójára, hiszen a terméket kifejezetten az alapító, George Smith emlékére és tiszteletére álmodták meg.

Mindezt annak érdekében, hogy a tiszteletadás mellet feleleveníthessék a főzde történelmét, illetve ezzel egyetemben azokat az ízeket, melyek a korai években jellemezték a lepárló italait.

Ha a portfóliót nézzük, akkor a termék a 12 éves kiadás utódja lett, ami kormegjelölés nélkül került piacra azért, hogy a gyártók ezzel tudják kielégíteni a nagy keresletet.

The Glenlivet

Első töltésű amerikai tölgyfahordóban érlelt whiskyről van szó, mely múltja ellenére kifejezetten elérhető árkategóriát képvisel.

Aranysárga megjelenése mellett ez az árpalapra épített ital kifejezetten édeskés ízvilágot képvisel, határozottan narancsos és karamellás, mindenképpen gazdag aromahatást kelt a szánkban, amit gyümölcsös jelleg, enyhén almás, körtés, banános, karamellás hatás kísér.

A lecsengés tekintetében kifejezetten hosszú élmény vár ránk, miközben folyamatosan érződik a csokoládé, a karamella, a narancs és természetesen a tölgyfahordó jellegzetessége is.

Különösen abban az esetben, ha 18-20 Celsius fokon, azaz enyhén behűtve vagy jégre töltve fogyasztjuk!