• 25 000 Ft felett ingyenes kiszállítás
  • Széles választék
  • Hetente megújuló akciók
  • Diszdobozos termékek

Margarita koktél receptek

Szeretnénk készíteni egy finom Margarita koktélt, de nincs hozzá megfelelő receptünk? Most több alternatívájához is adunk pontos instrukciókat, hogy bármikor isteni tequilás kevert italt fogyaszthassunk.

A Margarita koktél minden kétséget kizáróan az egyik legismertebb kevert ital, aminek az alapját a tequila adja.

Bár számos más egyéb koktél esetén is fontos összetevő a tequila, azonban a Margaritát mindenki ismeri, illetve még azok is kedvelik, akik önmagában nem isszák meg a mexikóiak nemzeti italát.

A Margarita koktél eredete

Érdekesség, hogy a Margarita koktél történetét mindmáig számos legenda övezi, így tényleges múltja nem tisztázott.

A legtöbbször hallott teória szerint a koktél nevét Majorie King, egy amerikai színésznő ihlette, aki a negyvenes évek egyik nagy sztárjaként allergiás volt az alkoholos italokra, egyedül a tequilára nem.

Mivel betegesen rajongott a koktélokért, ezért egy spanyol mixer az egyik hotelben csak az ő kedvéért kikísérletezett egy olyan italt, aminek az alapját a tequila biztosította. Így született meg a színésznő ihletésében a Margarita koktél, hiszen a név spanyolul a Majorie megfelelője.

Margarita koktél

Egy másik gyakori magyarázat szerint a Margarita név az angol nyelvben a százszorszép virághoz, pontosabban a róla elnevezett Daisy koktélhoz vezethető vissza, mely az összetevők tekintetében jelentős hasonlóságokat vonultatott fel.

Akármelyik elméletnek is hiszünk, a Margarita koktélok mára minden itallapon megtalálhatók, népszerűségük pedig töretlen. Ha elkészítenénk magunknak otthon is, lássunk hozzá néhány kiváló receptet!

A klasszikus Margarita koktél

A klasszikus, vagy mondhatni hagyományos Margarita koktél az, amit évtizedek óta előszeretettel fogyasztanak a savanykás, fanyar ízek és az erős italok kedvelői.

Elkészítéséhez nincs szükség sem túl nagy kreativitásra, sem ritka összetevőkre, a legtöbb alkotóelem itthon is könnyedén beszerezhető, és talán éppen ez az egyszerűség az, ami annyira népszerűvé tette, illetve reflektorfényben tartja a mai napig az italt.

Hozzávalók:

Elkészítés:

Nemcsak a különleges íze, hanem a szervírozása is különleges a Margarita koktéloknak.

A jobb helyeken ezért nem is az ital, hanem a sóperemezett pohár készül el elsőként, ami otthon is egyszerűen kivitelezhető: csak nedvesítsük meg a pohár szélét egy citrom vagy egy lime darabkájával, majd mártsuk bele az egészet egy tál sóba.

Ebbe töltjük majd bele az elkészült koktélt, aminek elkészítéséhez az összetevőket öntsük egy shakerbe, adjunk hozzá sok jeget, rázzuk össze, és az így kapott eredményt szűrjük bele a díszített pohárba.

Epres Margarita koktél

Bár a Margarita koktél nagy népszerűségnek örvend, sokan viszont azért nem fogyasztják, illetve nem kedvelik igazán, mert túlzottan fanyar ízvilággal rendelkezik.

Ezt küszöbölhetjük ki ezzel az epres Margaritával, hiszen bár ebben az italban is ott van a tequilás és citromos keserűség, azonban az eper miatt egy nagyon határozott és kellemes édességgel bővül a végeredmény aromavilága.

Hozzávalók:

Elkészítés:

Az epres Margarita koktél elkészítése elképesztően egyszerű.

Nincs más dolgunk, mint kimérni a hozzávalókat, majd egy blenderbe tölteni őket, és a jéggel együtt alaposan összeturmixolni az egészet, amíg olyasmi állagot nem kapunk, mint a jégkása.

Sokan töltik sózott szélű pohárba, de natúr pohár esetén is megállja a helyét. Díszítéshez eper- vagy citromszeleteket is alkalmazhatunk, sőt a harsányabb ízek miatt akár egy-két darab epret bele turmixolhatunk magába a koktélba.

Görögdinnyés Margarita koktél

Ha egy nyári frissítőnek keresünk egy különleges Margarita koktélt, akkor érdemes lehet kipróbálni ezt a megunhatatlan klasszikust némi görögdinnyével feldobva.

Az epres változathoz hasonlóan a fanyar és keserű jegyeket ez a receptúra is képes elnyomni, hogy a helyét egy kellemesen édeskés ízvilág vegye át, a dinnye és a citrom miatt határozott frissesség társaságában.

Hozzávalók:

  • 50ml tequila
  • egy nagyobb szelet görögdinnye (kimagozva, felkockázva)
  • fél citrom vagy lime leve
  • egy teáskanál porcukor vagy édesítőszer
  • mentalevél a frissítő hatás fokozásához és a díszítéshez
  • jég

Elkészítés:

Az első lépés, hogy a görögdinnyét felszeleteljük és kimagozzuk, majd a citrom vagy a lime levét teljesen kifacsarjuk.

Mindezt összeöntjük a turmixgépbe, hozzáöntjük a tequilát, a cukrot vagy az édesítőszert – ha szükség van rá –, majd végül az egészre jégkockát borítunk egy-két mentalevél társaságában.

Az egészet jégkásás állagúra turmixoljuk, és enyhén sózott szélű pohárba töltjük. Díszítéshez mentalevelet vagy citromkarikát használunk.