• 35 000 Ft felett ingyenes kiszállítás
  • Széles választék
  • Hetente megújuló akciók
  • Diszdobozos termékek

Rum alapú koktélok

A rum alapú koktélok azért olyan népszerűek az emberek körében, mert ezek az italok határozott karibi és trópusi hangulatot képesek előidézni már egyetlen korty után, hiszen a minőségi rum hazánkban évtizedeken át tiltott gyümölcs volt.

Mára szerencsére mindez megváltozott, így rum vásárlás során például nagyon sokféle típus közül válogathatunk, sőt a legtöbb nagy dél-amerikai gyártó terméke elérhető a magyar piacon, így nincs akadálya annak, hogy igazi trópusi koktélokat kevergessünk.

 

Mivel közeleg a nyár és a jó idő, egyre többen hódolnak majd ismét az italkeverés szenvedélyének, emiatt cikkünkben most összegyűjtöttük a legjobb rum alapú koktélokat, méghozzá pontos recepttel és elkészítési javaslattal kiegészülve.

 

Amennyiben tehát te is megkóstolnál néhány kiváló rumos koktélt, ne is keress tovább, az alábbiakban garantáltan megtalálhatod majd a számításaidat:

 

Mojito koktél

 

A Mojito kétségtelenül az egyik legismertebb és legklasszikusabb rum alapú koktél, így nem véletlen, hogy rögtön ezzel kezdjük a sort.

 

Hozzávalók:

 

  • 60 ml fehér rum (például Bacardi Carta Blanca Superior)
  • ízlés szerint szódavíz
  • egy teáskanál kristálycukor
  • lime lé
  • néhány mentalevél

 

Így készítsd el:

 

A Mojito koktél elkészítése nagyon egyszerű, nincs más teendőnk, csak egy pohárban vagy kancsóban összekeverjük a cukrot, a mentaleveleket és a lime levet, miközben az egészet összezúzzuk, összetörjük a jobb ízhatás érdekében.

 

Az egészet töltsük át egy magasabb falú pohárba, öntsük rá a rumot, majd ízlés szerint hígítsuk fel szódavízzel. Jól keverjük el, díszítsük mentalevéllel és máris kész a klasszikus Mojito, az egyik legnépszerűbb rum alapú koktél.

 

Rumpuncs koktél

 

A rumpuncsról sokan azt hiszik, hogy európai találmány, holott valójában ez is egy klasszikus karibi koktélrecept, amelyben a savanyú és gyümölcsös aromák ötvöződnek.

 

Hozzávalók:

 

  • 150 ml minőségi sötét/arany rum (például Bumbu The Original)
  • 75 ml frissen facsart limelé
  • 175 ml frissen facsart narancslé
  • 50 ml cukorszirup
  • néhány csepp grenadin szirup és bitter
  • egy csipetnyi frissen reszelt szerecsendió
  • jég

 

Így készítsd el:

 

A rumpuncs elkészítése rendkívül egyszerű. Bár sok összetevőt tartalmaz, ezekkel gyakorlatilag nincs más teendőnk, mint kimérni őket, majd egy nagyobb pohárba tölteni, egy alapos keverés után pedig egy órára a hűtőbe tenni, hogy kidobhassák magukat az ízek.

 

Ezt követően következhet a rumpuncs tálalása, amit poharakba porciózunk, jégkockára töltünk, megszórjuk szerecsendióval és narancsszelettel vagy cseresznyével díszítjük.

 

Pina Colada koktél

 

A Mojito mellett a Pina Colada egyike azoknak a rum alapú koktéloknak, amit alighanem mindenki jól ismer, hiszen minden korty egy ízelítő a karibi és trópusi világból.

 

Hozzávalók:

 

  • 60 ml Malibu rum
  • 120 ml ananászlé
  • 60 ml kókuszkrém

 

Így készítsd el:

 

Amennyire ismert, legalább annyira könnyű elkészíteni a Pina Colada koktélt, hiszen nincs más teendőnk, minthogy a hozzávalókat bedobjuk egy turmixgépbe és alaposan simára keverjük, hogy a kókuszkrém is folyós állagúvá váljon.

 

Ezt követően csak pohárba töltjük és díszítjük a fogyasztás előtt. Ha extra hűsítő nyári változatra vágysz, érdemes a kókuszkrémet lefagyasztani, vagy egy kis jeget adni a recepthez, azonban itt ügyeljünk a jég hígító és emiatt ízromboló hatására.

 

Zombie koktél

 

A Zombie koktél a fehér és sötét rum keverékéből született, és nagyon sokféle változata ismert, hiszen valamelyik arról kapta a nevét, hogy fogyasztója zombivá válik tőle a sokféle alkohol miatt.

 

Hozzávalók:

 

 

Így készítsd el:

 

A Zombie koktél elkészítésének első lépése, hogy a kétféle rumot, a gyümölcsleveket és a jeget egy shakerbe töltjük, majd addig rázzuk, amíg a keverőtál külső felülete is kellemes hideg nem lesz.

 

Ezt követően a shaker tartalmát egy magas pohárba töltjük, majd lassan hozzáadjuk a grenadin szirupot, ami egy nagyon határozott színt ad a végeredménynek, amit már csak díszítenünk kell – például naranccsal vagy cseresznyével – és máris fogyasztható.

 

Daiquiri koktél (dinnyés)

 

Szintén egy klasszikus rum alapú koktél, amely leginkább annak köszönheti sikerét, hogy nagyon sok ízvilág kíséretében elkészíthető, ebben a receptben a legnépszerűbb dinnyés változatot prezentáljuk.

 

Hozzávalók:

 

 

Így készítsd el:

 

A Daiquiri koktél elkészítésének első lépése, hogy egy marék jeget teszünk a turmixgépbe, majd felöntjük rummal, dinnyelikőrrel, limelével és adunk hozzá némi gyümölcshúst is – természetesen kimagozás után.

 

Miután jó alaposan összeturmixoltuk a masszát, keressünk egy magas poharat, töltsük meg jéggel, és lassan csorgassuk rá a daiquirit, a végeredményt pedig egy vékony szelet görögdinnyével díszítsük.

 

Hurricane koktél

 

Ha egy olyan rum alapú koktélt keresünk, ami gyorsan hat, mint a hurrikán, akkor itt az idő, hogy megismerjük a Hurricane koktél receptjét és elkészítési módját.

 

Hozzávalók:

 

 

Így készítsd el:

 

A Hurricane koktél elkészítésének első lépése, hogy egy klasszikus shakert megtöltünk jéggel, majd lassan rácsorgatjuk a rumokat. Ezt követően kikanalazzuk a maracuja húsát, amit szintén a shakerbe teszünk, majd préselünk ízlés szerint némi narancs- és citromlevet rá.

 

Végezetül a szirupokat is hozzáadjuk és alaposan összerázzuk. Addig ajánlott rázni a shakert, amíg a külső felületén is érezni lehet a jégkockák hűvösségét. Szervírozáskor a koktélt mindig jégre töltjük, méghozzá folyamatos szűrés társaságában. Díszítéshez jó döntés a narancsszelet vagy a koktélcseresznye.

 

Limoncello mojito koktél

 

Ha szereted a mojito koktélt és szívesen feldobnád egy kis frissítő hatással, akkor próbáld ki limoncellóval keverve, aminek egy egészen izgalmas és emlékezetes eredmény a vége.

 

Hozzávalók:

 

  • 100 ml fehér rum (például Matusalem Platino)
  • 100 ml limoncello (például Garrone Giardini)
  • 300 ml szódavíz
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • egy citrom
  • jég
  • néhány mentalevél

 

Így készítsd el:

 

A limoncellóval kevert fehér rum egy egészen elképesztő élményt képes a kezünkbe adni, ha jól készítjük el. Ehhez a citromlevet, a cukrot és néhány mentalevelet szórjunk a shaker aljába – előtte érdemes összekeverni és összezúzni őket –, majd öntsük rá a rumot és a limoncellót.

 

Az egészet dobjuk fel egy marék jéggel, és rázzuk a shakert addig, amíg a külső felülete hideg nem lesz. A Limoncello mojitót magas poharakba ajánlott tölteni, amit előtte telepakoltunk jéggel, majd miután kitöltöttük a koktélt, az egészet öntsük fel szódavízzel. Ennél istenibb frissítőt keresve sem találnánk a nyárra!