• 25 000 Ft felett ingyenes kiszállítás
  • Széles választék
  • Hetente megújuló akciók
  • Diszdobozos termékek

Pezsgővásárlási kisokos: őket ajánljuk az év végére

Szeretnénk a legjobb pezsgőkkel koccintani az ünnepi időszakban vagy szilveszterkor? Mivel nagyon nehéz kiválasztani a legjobbakat, ezért aktuális cikkünkben segítünk egy kicsit a döntésben.

Bizonyos kultúrákban, így például hazánkban is teljesen elfogadottá vált az elmúlt évtizedekben, hogy a jeles eseményeket valamilyen pezsgővel ünnepeljük. Kis túlzással egész életünket elkíséri ez az ital.

Pezsgőt bontunk születéskor, egyházi eseményeken, ballagások alkalmával, eljegyzéskor, házasságkötéskor, születésnapokon és minden olyan esetben, amikor valami nagy dolgot szeretnénk megünnepelni.

A Vitexim kínálatában ennek megfelelően rengeteg jó minőségű pezsgő közül válogathatunk, azonban mi is elismerjük, hogy nem könnyű feladat kiválasztani az adott eseményhez a legjobbat. Ha az év végére keresünk egy jó pezsgőt, az alábbiakban szeretnénk segíteni a döntésben.

A jó minőségű pezsgő ismérve

Hogy milyen a jó minőségű pezsgő, azt részben a szubjektív vélekedések, részben a szakértők szigorú szabályai határozzák meg. Ennek megfelelően, míg valaki kizárólag a Dom Perignon termékeire esküszik, addig más ugyanúgy megtalálja a számításait a Moet & Chandon vagy éppenséggel a Cinzanzo kínálatában.

Ilyen nagy a szórás a pezsgők világában, és míg a szubjektív vélekedés gyakran személyenként eltérő, addig a szakértők jellemzően egyetértenek abban, hogy a jó minőségű pezsgő ismérve a száraz jelleg.

Ettől még természetesen közel sem lehetne határozottan kijelenteni, hogy csak a száraz pezsgő a jó pezsgő, hiszen az ételek, a körülmények, sőt a kultúra is gyakran meghatározza az ízlést.

Míg például mi itt Közép-Európában inkább az édes pezsgőket kedveljük jobban, addig a mediterrán vidékeken sokkal inkább a szárazabb italokra esküsznek a fogyasztók. Ettől függetlenül bátorkodtunk kiemelni az aktuális kínálatból néhány jobb pezsgőt, hogy mindenki megtalálhassa a számításait, aki az év végi pezsgő beszerzésére készül.

Hungária Extra Dry

Kezdjük a sort rögtön egy kiváló ár-érték arányt képviselő, mindemellett pedig hazai gyártású pezsgővel. A Hungária Extra Dry leginkább azok számára lesz jó választás, akik szeretik a száraz karakterű italokat, mindemellett pedig ragaszkodnak a hazaihoz, hiszen ennek a nedűnek a gyümölcse az Etyek-Budai borvidéken termett.

Egy kifejezetten megfizethető magyar pezsgőről van szó, mely nagyon karakteres aromákkal büszkélkedhet, amivel kapcsolatban leginkább a zöldgyümölcsös háttér a domináns, különös tekintettel a szőlőre és az almára.

A Törley Pezsgőpincészet által készített ital különlegességét tovább fokozza, hogy a Chardonnay és a Pinot Noir mellett Királyleányka szőlőfajtából készítik, a végeredmény pedig megfelelő behűtés után kiváló aperitif, de fehér húsok mellé is nagyszerű választásnak tekinthető.

Cinzano Asti

Amennyiben inkább egy édes pezsgővel szeretnénk ünnepelni az év végén, és szívesen kóstolgatnánk egy olasz finomságot, akkor a Cinzano Asti egy igazi Jolly Jokernek tekinthető, hiszen elképesztően ízletes, határozottan mediterrán összhatást keltő italról van szó.

Mondhatni egy vérbeli olasz pezsgőről, melynek alapját a muskotályszőlő adja, ennek megfelelően egy határozott gyümölcsös aroma jellemző rá, méghozzá kellemesen lágy háttérrel kiegészülve.

Megfelelő behűtés után rendkívüli módon képes kidobni a benne lakozó aromákat, így tökéletesen ideális szinte bármilyen nagy eseményre, karácsonyra, szilveszterre vagy egy finom vacsora mellé aperitifnek.

Österreich Gold

Az Österreich Gold segítségével garantáltan bearanyozhatunk majd minden pillanatot, ez a különleges osztrák pezsgő ugyanis nem elég, hogy rendkívül ízletes, ráadásként minden egyes üvegben 23 karátos aranypelyhek úszkálnak, aminek köszönhetően minden tekintetben magasan luxushatást kelt.

Különösen aranyrúdra emlékeztető díszdobozába csomagolva! Alapvetően egy száraz összhatású pezsgőről van szó, mely erőteljesen gyümölcsös jegyekkel rendelkezik, és fogyasztása közben kifejezetten elegáns összhatást kelt, méghozzá kiegyensúlyozottsággal kiegészülve.

A legtöbb száraz pezsgőhöz hasonlóan erőteljes behűtést követően javasolt megkóstolni, így érdemes 6-8 Celsius fokon szervírozni, fogyasszuk akár önmagában, aperitifként, akár saláták, gyümölcstálak vagy fehérhúsok mellé.

Ca'di Rajo 50 Special

Amennyiben maradnánk az olasz pezsgőknél, de édes helyett inkább valami száraz finomságot kóstolnánk, akkor a Ca'di Rajo 50 Special nagyon jó választás lesz, hiszen kifejezetten különleges ízvilágot és eleganciát biztosít a fogyasztók számára.

Chardonnay, Pinot Blanc és Glera szőlők keverékéből készül, ennek megfelelően igazán sajátos ízvilággal kecsegtet, miközben különlegessége, hogy a pincészet kimagasló figyelmet fordít a hagyományos szőlőtermesztési eljárásokra.

Elérhető áron kínál nagyon jó minőséget, ennek megfelelően tökéletes választás behűtést követően aperitifként, de ha egy kiváló kísérőt keresünk például szárnyasokhoz vagy salátákhoz, akkor is megállja a helyét.

Moet & Chandon Brut Imperial

Kimagasló eseményre készülünk idén év végén, és szeretnénk megadni a módját az ünneplésnek egy prémium minőségű pezsgővel? Ebben az esetben érdemes a Moet & Chandon Brut Imperial mellett dönteni, mely még a megfizethető kategóriát erősíti, ellenben a legnemesebb francia pezsgők közé sorolható.

A termék hátterében a világ egyik legnagyobb pezsgőborászata áll, akik hatalmas tapasztalattal rendelkeznek az italkészítés kapcsán, így nem véletlen, hogy konkrétan ez a termék gyakran a legnagyobbak között van emlegetve, hiszen minden tekintetben intenzív hatást kelt.

Ízében erőteljes gyümölcsösség és frissesség figyelhető meg, lecsengése pedig annyira karakteres, hogy sokáig érezhető marad belőle a szőlős háttér. Önmagában, egy eseményre koccintani egészen fenséges választás, de kísérőitalként is ideális, ha kellően minőségi ételt fogyasztunk hozzá.

Dom Perignon Rosé

A Dom Perignon minden kétséget kizáróan fogalomnak tekinthető a pezsgők világában, a terméktípus keresztapjaként hivatkoznak rá sok helyen, így ha királyi italozásra készülünk, mindehhez pedig egy felejthetetlen minőségű pezsgőt keresünk, akkor a Dom Perignon Rosé biztosan nem okoz majd csalódást.

Minden tekintetben luxushatást kelt a palack megbontása, melyben egy olyan champagne-t találhatunk, amit egyetlen másik roséhoz sem lehetne hasonlítani, hiszen elképesztő gyümölcsösség és határozott virágosság jellemző rá.

Nagyon testes, nagyon komplex, minden tekintetben érett és kiegyensúlyozott ízvilágú pezsgő, melyből nem hiányzik a fűszeresség sem. Egy olyan italról beszélünk, ami legalább olyan emlékezetes marad, mint az a pillanat, amiért felbontásra került.