• 25 000 Ft felett ingyenes kiszállítás
  • Széles választék
  • Hetente megújuló akciók
  • Diszdobozos termékek

Olcsó borok, melyek kiváló minőséget képviselnek

A borok igencsak különleges szerepet játszanak az alkoholos italok piacán, hiszen azon túl, hogy az emberiség történetében már több évezredes hagyománnyal büszkélkedhetnek, egy pohár jó minőségű borra csak nagyon kevesen tudnak nemet mondani.

Más kérdés, hogy a minőség sokak szerint egyet jelent a drágasággal, ezért hiába vannak rengetegen, akik szívesen fogyasztanának bort, az elérhető árkategóriában körül sem néznek, mert úgy vélik, hogy ott csak alacsony kvalitású termékekkel találkozhatnak.

 

Ezt szeretnénk aktuális cikkünkkel most megcáfolni egy kicsit, hiszen olyan minőségi borokat gyűjtöttünk össze, amelyek jelenleg nem kerülnek többe kétezer forintnál, azonban mégis képesek magas kvalitást vagy valami plusz egyediséget nyújtani a fogyasztók számára.

 

Összeállításunkban külföldi és magyar borok egyaránt szerepelnek, sőt arra is gondosan odafigyeltünk, hogy a legtöbb ízvilág és típus szerepet kapjon, így garantáltan mindenki megtalálhatja a neki valót.

 

J.P.Chenet Chardonnay-Colombard '21 0.75l

 

A francia borok és pezsgők méltán híresek és ismertek világszerte, azonban sokan azt feltételezik róluk, hogy az igazán jó minőségű termékek túl drágák. Ennek az oka, hogy ezeknél az italoknál sajnos nagyon gyakran csak a nevet kell megfizetnie a vásárlónak.

 

Mi sem bizonyítja ezt jobban más, mint a 2021-es évjáratú J.P.Chenet Chardonnay-Colombard, mely azon túl, hogy alacsony árcédulát kapott, egy eredeti francia száraz fehérbor, ami mindemellett képes magabiztosan hozni a francia borok összes sajátosságát.

 

Egy már illatában is rendkívül friss és gyümölcsös, főként körtés és citrusos háttérrel rendelkező fehérborról van szó, mely a kóstolását követően elképesztő teltséget nyújt, méghozzá kellő karakterességgel, az aromák közötti egyensúly társaságában.

 

A több díjat is bezsebelt J.P.Chenet Chardonnay-Colombard ízében így ott bujkál a körte, az ananász, sőt valamennyi csonthéjas fehérhúsú gyümölcs bujasága, ami önmagában is elragadó ízélményt nyújt, de szárnyasételekhez vagy gombás fogásokoz egyaránt tökéletes kiegészítő.

 

Santa Alicia Cabernet Sauvignon Varietal 0.75l

 

Bár nagyon jó minőségű, mégis olcsó borok találhatók külföldön, a legjobb ár-érték arányt képviselő termékeket azonban minden kétséget kizáróan Chilében találhatjuk, ez a 2018-as évjáratú Santa Alicia Cabernet Sauvignon Varietal például garantáltan mindenkinek kellemes meglepetést okoz.

 

Nem véletlenül, hiszen teljes egészében francia háttér áll a termék mögött, ezért is nevezik a chilei borokat olcsóbb francia boroknak, ez a termék pedig ráadásként tökéletesen prezentálja azt a száraz szikárságot, ami a dél-amerikai országra, az Andok vidékére jellemző.

 

A környezet ugyanis mindig hatást gyakorol a szőlőre, a gyümölcs aromájára, aminek köszönhetően a belőle készült bor esetünkben telt és karakteres hatást képvisel, méghozzá elképesztően mély, már-már rubintvörös árnyalat társaságában.

 

A Santa Alicia Cabernet Sauvignon Varietal a speciális érlelési folyamatnak köszönhetően egy nagyon telt, kerek és közepesen komplex aromavilágot képvisel, benne leginkább olyan piros bogyós gyümölcsök sajátosságaival, mint a szilva vagy a cseresznye.

 

Bock Villányi Chardonnay 0,75l

 

Természetesen nem kell feltétlenül külföldre menni ahhoz, hogy olyan olcsó borok közül válogathassunk, amelyek nem okoznak csalódást a minőség tekintetében, elég csak vetni egy pillantást a Bock Villányi Chardonnay-ra, mely a villányi borvidék egyik kincse.

 

Egy elérhető árcédulával rendelkező, mégis magas minőségű száraz fehérborról, egy száz százalékos chardonnay-ről van szó, ami több díjat is bezsebelt már korábban, a 2015-ös Chardonnay du Monde eseményről például ezüstéremmel térhetett haza.

 

A reduktív technológiával készülő Bock Villányi Chardonnay ezt kifejezetten komplex és kellemes hátterének köszönheti, hiszen minden tekintetben árad belőle a friss gyümölcsösség, különös tekintettel a zöldalmás jegyzetekre, melyeket kellemes selymesség kísér.

 

Egy minden téren minőséget képviselő fehérborról van szó, mely 10-12 Celsius fokra hűtve képes megmutatni igazán a benne rejlő értékeket, de nemcsak önmagában jó döntés, hanem halételek mellé, sőt a tenger gyümölcseit tartalmazó fogásokhoz is nagyszerű választás.

 

Gere Attila Villányi Olaszrizling 0,75l

 

Szeretjük, ha egy borban a száraz jelleg mellett nagyon intenzíven megjelennek a gyümölcsös ízek, miközben az egész nagyon kellemes aromavilágot és frissítő összhatást képvisel? Akkor feltétlenül meg kell kóstolnunk a Gere Attila Villányi Olaszrizlinget!

 

Ez a termék egyike azoknak a magyar boroknak, melyek képesek egyszerre fejet hajtani a nagy elődök előtt, mégis megújítani egy kicsit az olaszrizlingből készült borokat úgy, hogy az egész végeredmény egy nagyon kellemes és határozott citrusossággal lett kiegészítve.

 

Különösen a grapefruit hatásai uralkodnak benne határozottan, méghozzá enyhe savassággal kiegészülve, sőt a végeredmény annyira összetett, hogy sokan még mandulás jelleget, sőt némi citromfüvet is érezhetnek kesernyés utóízében a hosszú lecsengés során.

 

A Gere Attila Villányi Olaszrizling tehát egy igazán sokoldalú, határozottan komplex hatású fehérbor, ami kitűnően fogyasztható önmagában, de fehérhúsból készült ételekhez vagy sajtos fogásokhoz egyaránt ideális döntés.

 

Juhász Bikavér 0,75l

 

A Juhász Bikavér egy újabb nagyszerű példa arra, hogy miként kell kiváló ár-érték arányt képviselő bort készíteni, hiszen a Juhász Testvérek pincészetéből származó ital mind az illatát, mind az ízét tekintve egy rendkívül gazdag vörösbornak tekinthető.

 

Már határozott rubintvörös színével képes azonnal elkápráztatni a fogyasztóját, hiszen a végeredmény olyan sötét, mint a vér, miközben már illatában meglepően komplex jegyeket őriz, hiszen a meggyes jelleg, az édeskés dohány, sőt még némi vaníliás jelleg is uralkodik benne.

 

A Juhász Bikavér azonban a kóstolást követően képes igazán levenni a lábáról a fogyasztókat, hiszen rendkívüli gyümölcsösség jellemzi, méghozzá erőteljes fekete ribizlis és fekete szedres háttérrel, amihez több sötét bogyós gyümölcs aromája is csatlakozik.

 

Ebből kifolyólag a bor tökéletesen illeszkedik valamennyi jellegzetes magyar ételhez, az összes sertésből vagy vadhúsból készült fogáshoz, de természetesen akkor sem vall kudarcot, ha önmagában kell megállnia a helyét.

 

Vass Rosé 0.75l

 

A rosé borok kedvelőinek sem kell sokáig keresgélniük a hazai kínálatban, ha szeretnének elérhető áron egy jó minőségű italt vásárolni, a Vass Rosé ugyanis egy nagyszerű ár-érték arányt képviselő kunsági bor, melynek már a megjelenése is kifejezetten izgalmas.

 

Rózsaszínes és narancsos árnyalata ugyanis már önmagában vad gyümölcsösséget sejtet, és amint megkóstoljuk, rögtön ráébredünk arra, hogy itt valóban egy határozott ízvilágot képviselő termékről van szó, melynek a hátterét magyar nemesítésű csemegeszőlő adja.

 

A reduktív technológiának köszönhetően a Vass Rosé rendkívül komplex és sokoldalú hatást nyújt, illatában például már-már tutti-fruttis jegyzetek uralkodnak, de ez a sokféle gyümölcsöt és édeskés jelleget képviselő aroma az ízéből sem hiányzik.

 

Mint a legtöbb rosé, ez a termék is határozottan üde élményt nyújt, így akár önmagában, akár fröccsben fogyasztva egy remek frissítő válhat belőle önmagában, miközben könnyedebb ételekhez, például salátákhoz szintén kiváló döntés lehet.