• 25 000 Ft felett ingyenes kiszállítás
  • Széles választék
  • Hetente megújuló akciók
  • Diszdobozos termékek

Olcsó borok karácsonyra? Ezekkel a termékekkel a minőségről sem kell lemondani!

A bor egyike a leginkább univerzális ajándékoknak. Nagyszerű választás, ha vendégségbe megyünk, ha valakinek születésnapja vagy névnapja van, de akár karácsonyi ajándéknak sem utolsó szempont. Minden csak választás kérdése!

Tévedés ugyanis azt hinni, hogy csak a drága bor nyújt megfelelő kvalitást, hiszen az elérhető árkategóriában is találhatunk olyan termékeket, melyek maximálisan megfelelnek az elvárásainknak.

 

Hogy milyen bort válasszunk karácsonyra abban az esetben, ha nem akarunk túl sokat költeni, de szeretnénk ragaszkodni a minőséghez? Aktuális cikkünkben több kiváló ár-érték aránnyal rendelkező, a maga módján különleges minőségi bort válogattunk össze olvasóinknak.

 

Juhász Bikavér

 

Az ár szempontjából ajánlónk legolcsóbb terméke a Juhász Bikavér, mely a megfizethetőség tekintetében egyáltalán nem okoz csalódást, cserébe mégis olyan aromákkal kecsegtet, melyek csak a bikavérre jellemző sajátosságok.

 

Nagyszerű választás, ha például a nagypapát vagy egy távoli férfi rokont lepnénk meg vele karácsonyra, hiszen mindenki örül egy palack minőségi bornak, ami ráadásul még különlegesen ízletes, illetve kellemesen összetett is egyben.

 

A Juhász Bikavért a legtöbben azért szeretik, mert rendkívül gyümölcsös jegyek uralkodnak benne. A fekete ribizli, a szeder és a meggy például központi elemet kaptak minden egyes kortyban, de némi vaníliás, sőt szerecsendiós jegyzet is megbújik a hátterében.

 

Nagyszerű választás abban az esetben, ha önmagában poharaznánk, de magyaros ételekhez, különösen sertéshúsból készült finomságokhoz, sőt vadhúsokhoz egyaránt kitűnő választás lehet.

 

Gere Tamás Villányi Kékfrankos

 

Egy villányi borvidékről származó bor mindig ideális karácsonyi ajándék, ha nem akarunk túl sokat költeni. Ha pedig szeretnénk mondhatni tájjellegzetességgel megáldott italt választani, akkor a Gere Tamás Villányi Kékfrankos biztosan nem okoz majd csalódást.

 

Ennek az oka, hogy ez a bor nem az a tipikus kékfrankos, hanem sokkal több annál. Rendkívül gyümölcsös jelleget képvisel, de nem is annyira a szőlő, mint inkább a cseresznye friss és sajátos aromavilága érvényesül benne egy csipetnyi mentás jegyzet társaságában.

 

Aromáira a magas szintű harmónia a jellemző, méghozzá egy nagyon kellemes savasság, valamint egy határozott és könnyed testesség mellett, ezért garantált, hogy a kékfrankos szőlőből készült vörösborok egy egészen új szintjét tudjuk majd megismerni általa.

 

Nagyszerű választás olyan személynek karácsonyi ajándékként, aki imádja tisztán, nyugodtan, egyedül vagy társaságban fogyasztani a bort, hiszen a Gere Tamás Villányi Kékfrankos ilyen közegben a legideálisabb, méghozzá legalább 16 Celsius fokra behűtve.

 

Santa Gloria Sauvignon Blanc

 

A karácsony egy olyan ünnep, amire sokan szeretnek valami exkluzív ajándékot vásárolni. Amennyiben maradnánk a bornál, de inkább külföld felé kacsintgatnánk a választáskor, akkor jó döntés lehet egy chilei bor.

 

Ezek a dél-amerikai italok ugyanis azon túl, hogy megfizethető árkategóriát képviselnek, sokak szerint közel olyan minőséget garantálnak, mint a legjobb francia borok. Itt van rögtön a Santa Gloria Sauvignon Blanc, melyet a Maipo völgy gyümölcseként nagyon gyorsan a szívükbe zárnak az emberek.

 

Ez a Sauvignon Blanc szőlőből készült száraz fehérbor kellemesen savas és közepesen telt ízvilágot képvisel, halvány aranyszínű megjelenése pedig már messziről jelzi, hogy itt a citrusos jegyek, a körtés és virágos ízek egyaránt megtalálhatók lesznek.

 

Nagyon könnyed frissítő, de fontos kiemelni a Santa Gloria Sauvignon Blanc ízében megbújó egres aromáját, ami igazán különlegessé teszi a végeredményt. Nagyszerű választás, ha önmagában lenne fogyasztva, de a tengeri herkentyűk és a vegetáriánus ételek mellé is nagyon szerencsés döntés.

 

Santa Gloria Cabernet Sauvignon

 

Maradnánk a chilei borok elragadó ár-érték arányánál, de inkább egy jó vöröset választanánk karácsonyi ajándéknak? Ebben az esetben a Santa Gloria Cabernet Sauvignon lesz a tökéletes alternatíva, mely megfizethetősége ellenére a francia borok legszebb hagyományait idézi.

 

Egy könnyedén fogyasztható, száraz jellegzetességű, közepesen savas vörösborról van szó, melyen kiválóan érzékelhetők a tölgyfahordó nyomai, méghozzá nem kevés kávés és dohányos háttérrel kiegészülve.

 

Alapvetően a gyümölcsös hatások jellemzők rá, a szeder és a feketeribizli például kifejezetten előtérben helyezkednek el benne, de a füstös, illetve fahéjas jegyzetek sem hiányoznak belőle, emiatt ideális marha-, bárány- és baromfihús mellé.

 

Természetesen a Santa Gloria Cabernet Sauvignon önmagában is kitűnő választás abban az esetben, ha egy egyszerűen minőségi, rövid lecsengésű, közepesen könnyed, de mégis testes bort szeretnénk ajándékba adni, ami a chilei háttér miatt garantáltan örömet okoz majd mindenkinek.

 

Vylyan Cabernet Franc

 

Minőségi vörösbor a villányi borvidékről? Ha tetszik ez az elgondolás, akkor a Vylyan Cabernet Franc biztosan gyorsan belopja magát a szívekbe, hiszen egy rendkívül elegáns, összetett, aprólékosan és elnyújtott formában kinyíló vörösborról van szó.

 

Ráadásul nem akármilyen vörösborról, hiszen ezt az italt teljes egészében cabernet franc szőlőből készítették, mely a villányi borvidék enyhén mészköves talaján meglepően sajátos ízvilágot ad a bornak, méghozzá határozott gyümölcsösséggel a háttérben.

 

A Vylyan Cabernet Franc elsődlegesen a szilvás jegyekre épül, de a friss dohány és a csokoládé egyaránt felfedezhető benne, méghozzá kellemesen bársonyos elegancia társaságában, amit mégis elérhető árcédula kísér.

 

Ennek köszönhetően karácsonyi ajándékként igencsak jó választás lehet belőle, mondhatni kellemes meglepetés bárkinek, aki szereti a minőségi bort, akár önmagában fogyasztaná, akár egy finom húsételhez akarja elfogyasztani kísérőként.

 

Royal Oporto Tawny

 

Még magasabbra tennénk a mércét a karácsonyi ajándékkal, de továbbra sem akarunk túl sokat költeni? Ebben az esetben a Royal Oporto Tawny még éppen beleférhet a keretbe, hiszen ez az ital az egyik legismertebb portugál borvidékről származik.

 

Mondhatjuk tehát, hogy egy Portói borkülönlegességről van szó, mely az édes vörösborok – azaz borlikőrök – sajátosságait viseli magán, és már palackján is messziről látható, hogy itt valóban egy nagyon különleges italról beszélhetünk.

 

Nem véletlenül, hiszen az Alto Douro borvidékről csak kiváló minőségű szőlő származik, itt terem az összes portói bor hátterét biztosító gyümölcs, tehát egy szelet bortörténelmet is adhatunk annak, akit ezzel a különleges itallal ajándékoznánk meg.

 

Mivel magas minőséget képvisel a megfizethető ár ellenére is, ezért a Royal Oporto Tawny-t leginkább önmagában ajánlott fogyasztani, de vöröshúsból készült ételekhez is nagyon jó döntés, különösen a vadasok mellé ideális választás.