• 25 000 Ft felett ingyenes kiszállítás
  • Széles választék
  • Hetente megújuló akciók
  • Diszdobozos termékek

Nyári ízek ősszel? Ezekkel az italokkal könnyedén felidézheted ezt az évszakot!

Bár az időjárás szerencsére még nem érzékelteti, a naptár szerint azonban már beköszöntött az ősz, miközben sokan még mindig a nyári kalandjaikról álmodoznak és gondolatban újra meg újra visszatérnek a legmelegebb évszakhoz.

Ha te is ebben a cipőben jársz, akkor engedd meg, hogy segítsünk neked egy kicsit néhány nyárias ízvilágot képviselő itallal, hiszen köztudott, hogy az ízek és az illatok segítségével a legkönnyebb felidézni az emlékeket.

 

A Vitexim óriási kínálatában szerencsére rengeteg olyan nyárias ital közül válogathatunk, amelyeket nem kizárt, hogy korábban még soha nem fogyasztottál, azonban többségükre elegendő lesz csak ránézni ahhoz, hogy újra úgy érezhessük magunkat, mintha ismét nyár lenne.

 

Az alábbiakban össze is állítottunk egy listát, amelyben több italtípust is érintettünk a likőröktől kezdve, a vodkákon, rumokon és gineken át, a pezsgőkig bezárólag azért, hogy mindenki megtalálja a számításait, ha egy kis nyári élményre vágyik az őszben.

 

BVland Coconut kókuszlikőr

 

A kókusz minden kétséget kizáróan egy olyan egzotikus gyümölcs, amiről mindenkinek azonnal eszébe jut a nyár, különös tekintettel a nyüzsgő tengerpartok, a csodálatos naplementék vagy éppen az ízletes koktélok.

 

Pontosan ezt az élményt képes felidézni bennünk már egyetlen korty után a BVland Coconut kókuszlikőr, ami egy pillanatig sem kínál zsákbamacskát, hiszen egy olyan gyümölcsös ízorgiát kelt a szájban, ami talán még a likőrrajongókat is meg tudja lepni.

 

Elegendő csak felnyitni a palackot ahhoz, hogy rögtön megcsapjanak minket az intenzív kókuszos illatok, de a kóstolást követően sem ver át minket ez az ital, a kérdéses gyümölcs friss és üde hatása terjed szét a szánkban, méghozzá jó fogyaszthatóság és kellemes lecsengés társaságában.

 

A BVland Coconut kókuszlikőr ezt már önmagában képes lesz elérni, különösen jól behűtve vagy jéggel fogyasztva nagyszerű választás, de egy kevéske fehér rummal vagy Cachával kiegészítve kevert italként is olyan nyárias élményeket garantál, ami túlzás nélkül páratlannak tekinthető.

 

Ciroc Vodka Summer Citrus citromos vodka

 

A Ciroc Vodka nyári kiadása egyike azoknak az alkoholos italoknak, amelyekre elegendő pusztán ránézni ahhoz, hogy gondolatban azonnal visszarepülhessünk a nyárba, hiszen már a palackja a gyönyörű naplementék hangulatát idézi fel előttünk.

 

Ez a hatás pedig tovább fokozódik benne a kóstolást követően, hiszen a Ciroc Vodka Summer Citrus kiadása egy pillanatra sem szeretne átverni minket, ebben az italban a nyári citrusosság, a kapcsolódó frissesség kapja a központi szerepet, ami ráadásul szédületes gyümölcsösséggel társult.

 

Ennek az oka nemcsak a citrusos adalék, hanem az is, hogy egy olyan francia párlatról van szó, aminek az alapját Ugni Blanc szőlő adta, tehát valójában egy szőlővodka áll a háttérben, noha ebből legfeljebb annyit érezhetünk, hogy a végeredmény kimagaslóan minőségi hatással kecsegtet.

 

Egy kellően harmonikus, karakteres és gazdag ízvilágú italról van szó, ami önmagában, jól behűtött formában is eléri célját, de ha egy koktélba keverjük, garantáltan azonnal visszarepít minket a nyárba.

 

Caracas Club 8 éves rum

 

A jó minőségű rumok sokak számára valamiért egyet jelentenek a nyárral. Ennek az oka alighanem abban keresendő, hogy a legtöbb ilyen párlat egzotikus tájakról származik. Itt van például a 8 éves érlelési idővel büszkélkedő Caracas Club, ami egyenesen Venezuelából érkezett.

 

Nem csoda, hogy a dél-amerikai hatásoknak köszönhetően olyan különleges ízek kaptak benne főszerepet, amelyek azonnal képesek lesznek visszarepíteni minket a nyárba, a trópusi háttérrel pedig egészen rendhagyó élményt tudnak majd nyújtani számunkra.

 

Egy díjnyertes és egyben sokoldalú rumról beszélünk, amelyben az italtípustól megszokott vaníliás, fűszeres és diós jegyek határozott trópusi aromavilággal elegyednek. Leginkább ennek köszönhető, hogy a Caracas Club az első korty után nyárias hangulatba hoz minket.

 

Minőségi termékről van szó, aminek a fogyasztása teljesen ideális önmagában, de ha egy nagyszerű koktélt készítenénk belőle, ez a párlat akkor is nagyszerűen megállja a helyét, viszont ne feledjük: annyira eredeti, hogy soha nem marad meg a háttérben!

 

Ginbery's Rosé gin

 

A rosé minden nyári szezonban egyfajta hívószónak tekinthető, hiszen a nagy melegben nincs is frissítőbb például, mint egy jó rosé fröccs. Ezt az élményt azonban egy ginnel is elérhetjük, elég csak vetni egy pillantást a népszerű Ginbery’s neve alatt elérhető Rosé ginre.

 

A kellemesen rózsaszínes árnyalatú italban ugyanis pontosan olyan ízek találhatók, amelyek sokak számára szempillantás alatt felidézik a nyár semmivel sem összevethető hangulatát: eper, rózsa, ibolya, a legkülönfélébb gyógynövények és persze az elmaradhatatlan borókás háttér.

 

A Ginbery’s Rosé ginben minden megtalálható lesz, ami szükséges a nyári hatások eléréséhez, miközben a hagyományosabb ginekhez mérten egy olyan eredeti vonalat képvisel, amiért évszaktól függetlenül is érdemes lehet megkóstolni, hiszen különlegessége vitathatatlan.

 

Azon kevés ginek közé sorolható, amelyek nagyszerűen fogyaszthatók önmagukban, különösen egy alapos behűtést követően, de tonikkal elegyítve vagy friss gyümölcsökkel kiegészítve még kevert italként is jól megállja a helyét.

 

Absolut Watermelon vodka

 

Ha a világ más részein talán nem is ennyire jelentős a hatása, de Magyarországon biztosan sokan azonosítják a nyarat a görögdinnye utánozhatatlan ízvilágával. Emiatt nem maradhat ki erről a listáról az Absolut vodka egyik különleges ízesítéssel ellátott itala, ami a görögdinnyés jellegzetességekre épül.

 

Az Absolut Watermelon már illatával is elképesztően dinnyés zamatokat áraszt, azonban kóstolását követően robban fel igazán, hiszen egy kellemesen édes, jól fogyasztható, mégis erőteljesen vodkás jegyeket tartalmazó párlatot találunk a palackban.

 

Mindezt az érett görögdinnyére utaló csodálatos színvilág teszi igazán teljessé, valamint a gyümölcsre utaló zamatoknak a fűszeres kiegészülése, amit egy olyan lecsengés koronáz meg, mintha egy szelet friss dinnyébe haraptunk volna bele.

 

Nem is kérdéses, hogy az Absolut Watermelon vodka – ami hozzáadott cukor nélkül készül – az egyik legjobb alternatíva, ha az őszi időszakban felidéznénk egy kicsit a nyarat, sőt isteni dinnyés koktélok alapanyagaként is megállja a helyét.

 

J.P. Chenet Rosé Dry pezsgő

 

Miközben a rosé borokat mindenki a nyárral azonosítja – ezért nem is emeltünk be közülük egyet sem erre a listára –, a rosé pezsgők esetén már jobban megoszlanak a vélemények, márpedig ez az italtípus szintén segít felidézni egy kicsit a legmelegebb évszakot.

 

Különösen abban az esetben, ha olyan jó minőségű rosé pezsgőt választunk, mint amilyen a J.P. Chenet Rosé Dry, ami tökéletes belépőt nyújt a francia pezsgőkészítés világába, és különösen azok számára jó döntés, akik kedvelik az édeskés jegyzeteket.

 

Ebben az elragadóan rózsaszínes árnyalatú italban ráadásul olyan nyárias aromák bujkálnak, mint az eper vagy a málna, miközben az egészet egy határozott gyümölcsös háttér fogja közre, hogy önmagában is jól fogyasztható legyen.

 

Merthogy az is, különösen 6-8 Celsius fokon elképesztő nyárias jelleg uralkodik benne, sőt mi több, a rosé pezsgőre épülő koktélok szerelmesei egyaránt megtalálhatják vele a számításaikat, hiszen a minőség tekintetében a legjobbak közül való.