• 25 000 Ft felett ingyenes kiszállítás
  • Széles választék
  • Hetente megújuló akciók
  • Diszdobozos termékek

Larios koktélok

Hogy milyen koktélok készíthetők el az isteni Larios ginekből? Meglepően finomak és különlegesek, pláne akkor, ha kedveljük a gyógynövényes, fűszeres, illetve gyümölcsös ízeket kellemes frissességgel.

Ha ginfogyasztásról és ginkészítésről van szó, Spanyolország túlzás nélkül egyike a legnagyobb és legismertebb nemzeteknek.

Nem véletlenül, hiszen egy vérbeli, mondhatni klasszikus gintermékről van szó, melynek alapját a tiszta és minőségi alkohol, valamint a nagyon erőteljes borókabogyós ízesítés adja, ami mellett egy sor más fűszer, gyógynövény és gyümölcs is megtalálható.

A pontos recept titkos, ellenben az biztos, hogy nagyon sokféle citrusféle kerül bele a gyártás során.

Larios 12

A Larios 12 a termékcsalád egyik népszerű tagja, mely prémium minőség társaságában kínálja a kifejezetten kellemes, minden tekintetben friss aromavilágot a fogyasztók számára.

Nevét arról kapta, hogy ebben a ginben 12 különféle összetevő található, melyeket nemcsak gondosan válogattak, de mindemellett nagyon odafigyeltek arra is, hogy alkalmazásukkal erőteljes, komplex ízvilág születhessen.

Ennek megfelelően a gin a borókabogyó mellett tartalmaz narancsot, mandarint, citromot, lime-ot, grapefruitot, clementine-t, narancsvirágot, tangerine-t, szerecsendiót, Angelika gyökeret és koriandert is.

Elkészítése kapcsán ismert, hogy a négyszeres lepárlást követően, az ötödik lepárláskor adagolják hozzá a főzethez a narancsot, amivel sokkal frissebb, lényegesen mediterránabb hatást érhetnek el vele.

Így készítsünk koktélt a Larios 12 segítségével

Határozottsága miatt a Larios 12-vel egyáltalán nem nehéz jó koktélt, például egy szuper gin tonikot elkészíteni. Ehhez nem kell mást tennünk, minthogy egy 2 dl-es poharat félig megtöltünk jéggel, majd hozzáöntünk legalább 5 cl Larios 12-t.

Ezt az egészet megtöltjük jó minőségű tonikkal, és narancshéjjal díszítve egy elképesztően kellemes ízű, határozottan frissítő jellegű, jó megjelenésű koktélt kapunk eredményül.

Larios Rosé

Az igazán különleges ízesített ginek kedvelőinek dedikálja Roséját a Larios, akik nem titkoltan a hölgyek szívét szerették volna elrabolni ezzel a termékkel.

A Larios Rosé ezt már a megjelenésével is messziről érzékelteti, hiszen hiába adja az alapot egy minden téren klasszikus, prémium minőségű gin, az egészet egy nagyon határozott extra eperízzel egészítették ki, ami nagyon harmonikusnak tekinthető a friss citrusos jelleggel.

Emiatt különösen azoknak ajánlott, akik szeretik az ütős, de mégis rendkívül ízletes, határozottan édes italokat, hiszen a Larios Rosé keretein belül a prémium gin borókás, erősen fűszeres jellege, valamint a gyártóra jellemző mediterrán jellegzetességek nagyon erőteljes és friss eperízzel lettek keverve.

Mindez pedig nemcsak a végeredmény ízvilágán, hanem kellemesen rózsás színén is érződik majd.

Így készítsünk koktélt a Larios Rosé segítségével

Mivel az egyik leghatározottabb ízvilággal rendelkező ginről beszélünk a Larios Rosé kapcsán, ezért talán nem meglepő, hogy egy különleges gin tonik elkészítéséhez alig kell megerőltetnünk magunkat a használatával ahhoz, hogy egyedi legyen a végeredmény.

Ehhez nem kell mást tennünk, mint a Larios 12 esetén: megtölteni félig jéggel egy 2 dl-es poharat, hozzáönteni 5 cl Larios Rosé-t, majd az egészet megtölteni tonikkal. Eperszeletekkel díszítve a végeredmény kellemesen friss és üde hatást kelt.

Két különleges Larios koktél recept

Édes-mentás Larios koktél

Bár a Larios ginekre eleve jellemző egy kellemesen édeskés ízvilág, azonban ezt még tovább lehet fokozni ezzel a különleges recepttel, ami garantáltan óriási kedvence lesz az édes ízeket és a gyümölcsösséget kedvelő fogyasztóknak.

Larios koktélok

Hozzávalók:

  • 40 ml Larios 12 gin
  • 10 ml cukorszirup
  • néhány mentalevél
  • egy fél citrom
  • fehér szőlő
  • zöldalma

Elkészítés:

Csak tegyük az összes alapanyagot egy jéggel töltött shakerbe úgy, hogy a mentalevelet előtte egy kicsit megtörjük, a citromnak csak a levét vesszük, a szőlőt és az almát pedig apró darabokra vágjuk, hogy az ízük érvényesülhessen.

Ezt követően jó alaposan rázzuk össze, majd a végeredményt szűrjük le egy zúzott jéggel teletöltött pohárba. Almaszelettel vagy mentalevéllel díszítve tökéletes társ a forró napokon.

Vermutos Larios koktél

Amennyiben a Larios ginek frissítő hatása önmagában nem elegendő, akkor itt egy különleges koktél, amivel még édesebbé, még tavasziasabbá tehetjük az ital hangulatát.

A végeredmény gyakorlatilag egy nagyon különleges gin tonik lesz, amit garantáltan soha nem feledünk majd el.

Larios koktélok

Hozzávalók:

  • 45 ml Larios 12 vagy Larios Rosé gin
  • 15 ml jobb minőségű vermut (például Dolin Blanc)
  • a teljes feltöltéshez elegendő tonik
  • két öntet narancs bitter

Elkészítés:

Az első lépés, hogy megtöltünk jéggel egy poharat, majd apránként beleöntjük a hozzávalókat, először a gint, aztán a vermutot, a narancsot és legvégül a tonikot.

Fontos a sorrend, mert keverni és rázni ezt a koktélt nem kell, egy nagy boros pohárban szervírozva, eperrel vagy citromkarikával díszítve rögtön fogyasztható különlegességet kapunk.