• 25 000 Ft felett ingyenes kiszállítás
  • Széles választék
  • Hetente megújuló akciók
  • Diszdobozos termékek

Koraőszi vodkaajánló a különlegességek kedvelőinek

Ismét beköszöntött az ősz, ami sokak számára egyet jelent azzal, hogy itt az ideje olyan italokat fogyasztani, amelyek nemcsak finomak, hanem gyakran fel is melegítik a testünket, ha éppen szükség van rá.

Ebből a szempontból tökéletes választás lehet egy finom vodka, ami a közhiedelemmel ellentétben ma már nemcsak Oroszországból vagy Finnországból, hanem a világ számtalan pontjáról érkezhet úgy, hogy közben magabiztosan kiszolgálja az igényeket.

 

A minőségi vodkák kiválóan alkalmasak arra, hogy az emberek önmagában fogyaszthassák őket, de koktélkészítés során is jól megállják a helyüket, hiszen megannyi kevert italt ismerünk, aminek az alapját az ilyen típusú párlatok adják.

 

Elég csak megnézni hozzá vodka koktél receptjeinket, melyekhez elengedhetetlen néhány jó minőségű vodka. Amennyiben nehezen igazodnánk el a hatalmas kínálatban, az alábbi ajánlóval segítünk kiválasztani az igényeinkhez leginkább illeszkedő italt!

 

Karkov vodka

 

Kezdjük aktuális vodkaajánlónkat rögtön egy kiváló ár-érték arányt képviselő termékkel, ami több szempontból is képes meglepetést okozni, de a leginkább származásával és ízvilágával hívja fel magára a figyelmet.

 

A Karkov vodka ugyanis az Egyesült Államokból, egészen pontosan Minnesotából származik, ahol alighanem azzal a célzattal álltak neki annak idején – még a nyolcvanas évek legelején –az ital elkészítésének, hogy megpróbálják tökéletesen lekoppintani mindazt, amit sokak szerint csak az oroszok és az ukránok tudnak.

 

Itt a bizonyítéka annak, hogy nem, hiszen a Karkov egy elérhető árú, mégis minden elemében orosz hatásokat felvonultató vodka, ami jó minőségének köszönhetően ideális önmagában, de a leginkább természetesen koktélokba keverve állja meg a helyét.

 

Érdekességét az adja, hogy nem gabonából, hanem kukoricából készül, méghozzá négyszeres desztillálás során, így az egyedi ízvilág mellett rendkívüli simaság, valamint különleges és egyben összetett, meglepően finom ízek jellemzőek rá.

 

Stalinskaya vodka

 

Természetesen közel sem a Karkov az egyetlen olyan vodka, mely nem közvetlen orosz gyökerekkel rendelkezik, mégis elragadó ízvilágot képes felvonultatni. Itt van például a Stalinskaya vodka Romániából, amivel kapcsolatban érdemes kihajítani minden előítéletünket!

 

Ez az ital ugyanis azon túl, hogy kiváló ár-érték aránnyal kecsegtet, közel prémium minőséget képvisel, ezáltal képes bárhol és bármikor felvenni a versenyt sokkal drágább vagy nevesebb gyártók termékével is úgy, hogy közben egy pillanatig sem tűnik egy közönséges másolatnak.

 

Éppen ellenkezőleg, a Stalinskaya vodka bár teljes egészében a hagyományos orosz receptúrára épül, ezáltal az alapként alkalmazott gabonaszesz háromlépcsős lepárlási folyamat során éri el kivételes tisztaságát, de közben az egész egy olyan ízvilágot kap, ami egyáltalán nem nevezhető hétköznapinak.

 

Ennek az oka, hogy az italt faszénen szűrik és kókuszhéjjal dobják fel, így nagyon erős karaktert, illetve határozott ízvilágot képvisel, amiben az édeskés és a citrusos jelleg egyaránt megfigyelhető, emiatt nagyszerű döntés, ha önmagában fogyasztanánk – jól behűtött állapotban –, de koktélokhoz is ideális választás.

 

Finlandia vodka

 

Ha valaki finom és különleges vodkát szeretne fogyasztani, akkor gyakran fordul a finn gyártókhoz segítségért. Ezen a téren a Finlandia például határozottan az egyik legismertebb ital a kérdéses régióból, mely azon túl, hogy hatalmas népszerűségnek örvend, egy kristálytiszta és egyben különleges szeszes ital.

 

Sok helyen nevezik például a terméket a világ egyik legtisztább vodkájának, ami leginkább a soklépcsős és nagyon aprólékos lepárlásnak, valamint a kristálytiszta forrásvíznek és a kimagasló minőségű árpának köszönhető, mely alapanyagként meghatározza a végeredményt.

 

A Finlandia vodka határozottan könnyed és tiszta ízvilágot nyújt, ennek köszönhetően ideális társ, ha alapos behűtést követően egy őszi esetén kortyolgatnánk, miközben a ködös, esős tájat csodálnánk odakint, hiszen karakteres jelleme jól kiegészíti az őszi hangulatot.

 

Nem véletlen, hogy fogyasztását bátran ajánlják tisztán és önmagában, de éppen a magas minőség miatt a Finlandia vodkára épülő koktélok is nagy népszerűségnek örvendenek, hiszen a jó alapanyag ilyen esetekben mindig elengedhetetlen a megfelelő háttérhez.

 

Russian Standard Original vodka

 

Természetesen közel sem lehetne teljes és objektív ez az ajánló, ha nem szerepelne rajta eredeti orosz vodka. Idén ősszel az aktuális választottunk a Russian Standard Original, melynek már a neve is messziről jelzi, hogy itt hamisíthatatlan orosz párlattal van dolgunk.

 

A Russian Standard Original egy prémium minőségű, mégis megfizethető árú ital, ami azzal érdemelte ki a standard jelzőt, hogy teljesen hagyományos eljárásmóddal készült, ugyanakkor a gyártás során nemcsak a kimagasló minőségű alapanyagokra figyeltek oda.

 

A búzából készült párlatot ugyanis szénszűrős megoldással kezelik, aminek hála kimagasló tisztaság társul hozzá, méghozzá határozott elegancia és stílus társaságában, miközben mindvégig előtérben marad a gabonás jegyzet, mely határozott és intenzív lecsengésben párosul.

 

Ennek köszönhető, hogy a Russian Standard Original egy olyan ital lett, ami kellő behűtést követően határozottan visszaadja az eredeti orosz vodkák minden sajátosságát, miközben nemcsak magában fogyasztható, hanem koktélokhoz is ideális döntés.

 

Haku vodka

 

Hogy a jó minőségű vodkák ma már a világ minden tájáról származhatnak, azt mi sem bizonyítja jobban más, mint a Suntory Distillers terméke, hiszen a Haku vodka egyenesen Japánból eredeztethető, és ennek megfelelően nagyon sajátos aromavilág is jellemző rá.

 

Különlegességét az adja, hogy a hagyományos gabonafélék mellett és helyett a Haku vodka alapját a japán fehér rizs biztosítja, ami önmagában nagyon kellemes, édeskés ízt csempészett az italba. Ennek jóvoltából a végeredmény gazdag ízvilággal és jó fogyaszthatósággal rendelkezik.

 

Ez a vodka ízig-vérig japán, hiszen még szűrését is bambusz szénnel végzik, ami nem elég, hogy kristálytiszta megjelenést ad a Haku vodkának, de mindemellett még egy csipetnyi édeskés jelleget is társít hozzá, miközben az egész nagyon összetett zamatot kínál.

 

Akár szobahőmérsékleten, akár behűtve fogyasztanánk, ez a vodka garantáltan új ízeket, új élményeket ad a hűvös őszi esetéknek, miközben kellemesen hosszú, édeskés lecsengése sokáig megőrzi emlékeinkben az ital minden sajátosságát. Koktélban is kiváló, de mindenképpen kóstoljuk meg önmagában!

 

Crystal Head vodka

 

Amennyiben nemcsak az ízvilág, hanem a megjelenés tekintetében is szeretnénk egy igazán különleges vodkát vásárolni őszre, akkor mindenképpen érdemes lecsapnunk egy palack Crystal Head-re, mely már a küllemével is képes azonnal levenni a lábáról a kérdéses italtípus kedvelőit.

 

A Crystal Head vodka ugyanis koponyaformájú üvegekbe lett töltve, aminek jóvoltából elragadóan fest a polcon, még kiürülését követően is otthonunk látványos dísze lehet, miközben ez a Kanadából származó ital a prémium minőség legmagasabb szintjét képviseli.

 

Ez nemcsak csomagolásán, hanem árán és ízvilágán egyaránt észrevehető, de minden pohárkája megéri az árát, amit mi sem bizonyít jobban más, minthogy 2011-ben például dupla aranyérmet szerzett a WSC eseményen, sőt Moszkvában is remekelt a későbbiekben.

 

Az orosz vodkák nyersességével ellentétben a Crystal Head inkább édeskésebb, virágos és vaníliás jegyek egyaránt jellemzőek rá, de karakterességét nem kevés fűszeresség, némi borsos csípősség egészíti ki, ami közepesen hosszú lecsengéssel társul.