• 25 000 Ft felett ingyenes kiszállítás
  • Széles választék
  • Hetente megújuló akciók
  • Diszdobozos termékek

Jön a koktélszezon: ezek 2023 legjobb nyári koktéljai!

Nyakunkon a nyár, ami a koktélkedvelők számára minden évben az egyik legfontosabb időszak, hiszen a legmelegebb hónapok a legalkalmasabbak arra, hogy ízletes jeges hűsítőket készítsünk magunknak.

Bár a koktélkeverés igazi művészet, egy külön szakma, azonban vannak olyan egyszerű receptek, amelyek elkészítéséhez nem szükséges mixertanfolyam, tehát különösebb felkészültség vagy szakmai tudás nélkül összeállíthatók.

 

Az alábbiakban most ilyen egyszerűbb koktélrecepteket gyűjtöttünk össze számotokra, amelyek lehetővé teszik, hogy saját otthonodban is elkészíthesd 2023 legjobb nyári hűsítőit. Ezek az italok nemcsak ízletesek, hanem segítenek valóban elviselhetőbbé tenni a nagy meleget.

 

Lássuk, hogy idén milyen koktélokkal nyerhetjük el a legkönnyebben családunk és barátaink kegyeit!

 

Epres-bazsalikomos whisky smash

 

Az epres-bazsalikomos whisky smash már a nevével is sokak számára ínycsiklandozó és eredeti élményt kínál, méghozzá nem véletlenül, hiszen a koranyári eperszezon tökéletes kiegészítője lehet.

 

Hozzávalók:

 

 

Elkészítés:

 

A koktél elkészítése rendkívül egyszerű, azonban nem árt vele vigyázni, mert nagyon ütős végeredményt ad. Alapját a skót whisky adja, melyből maximum egy decilitert öntsünk egy jéggel teli pohárba, majd adjuk hozzá a citromlevet és az eperszirupot.

 

Mindezt jól rázzuk össze egy mixerben, és öntsük ki egy pohárba az így kapott végeredményt, amit eperszeletekkel és bazsalikomlevelekkel díszíthetünk, illetve ízesíthetünk még tovább. Már amennyiben nem fogy el túl hamar!

 

Dinnyés-rumos sangria koktél

 

A dinnye a tökéletes nyári gyümölcs, a sangria pedig sokak számára a tökéletes nyári ital. Mi lenne, ha ötvöznénk a kettőt? Szerintünk egy isteni és trendi frissítő, amihez még sangria sem kell!

 

Hozzávalók:

 

 

Elkészítés:

 

A kérdéses koktélrecept nem egy kis pohárka italhoz elegendő, hanem egy nagy kancsó frissítőhöz, ami ideális választás abban az esetben, ha gyorsan szeretnénk nagyobb mennyiségű frissítőt készíteni.

 

A koktél kivitelezése ugyanis rendkívül egyszerű! Csak kockázzunk fel egy fél görögdinnyét, majd tegyük ezeket egy kancsóba. Öntsünk rá valamilyen minőségi száraz vörösbort, és adjuk hozzá a rumot.

 

Ezt követően facsarjuk ki a lime-okat (citromot csak a legvégső esetben használjunk), majd a levét és reszelt héjának egy részét – ízlés szerint – adjuk hozzá, és kóstolás után tegyünk dobjuk fel egy-két evőkanál cukorral, ami teljes mértékben opcionális.

 

Ezt az elegyet aztán tegyük turmixgépbe, és addig járassuk, amíg a dinnye rostjaiból nem lesz smoothie állagú koktél. Ha sürgősen van rá szükség, jégkockával rögtön fogyasztható, de a legjobb az, ha hűtőbe tesszük egy-két órára, és lime szeletekkel szervírozzuk.

 

Blue Hawai, avagy a Pina Colada koktél újragondolása

 

Szereted, de kicsit már meguntad a Pina Colada koktélt? Semmi probléma, idén nyáron próbálj ki valami hasonlót, ami mégis merőben más lesz majd. Íme a Blue Hawai koktél receptje!

 

Hozzávalók:

 

 

Elkészítés:

 

A hozzávalók mennyisége pontosan egy pohár koktél elkészítésére elegendő, így amennyiben egyszerre többre lenne szükségünk, a poharak számával arányosan emeljünk a hozzávalók mértékén.

 

A koktél elkészítéséhez nincs más dolgunk, mint egy shakerbe kiönteni 4 centnyi rumot, 2-3 centet a Monin Blue Curacao szirupjából, majd az egészet felönteni tetszőleges mennyiségű ananászlével.

 

Ennél az alkoholmennyiségnél az 1,8 deciliter lehet a legoptimálisabb, hiszen még 3 cent kókusztej vagy kókusztejszín is szükséges az italhoz. Ha ezt nem tudjuk beszerezni, a sima tehéntejből készült tejszín is jó választás lesz. Ananász karikákkal, eperszeletekkel és mentalevéllel díszítve, alapos behűtés után isteni frissítőt kapunk tőle.

 

Ausztrál Spritz koktél egy kicsit másként

 

Az ausztrál spritz egy közkedvelt nyári koktél, melynek nagyon sokféle típusa ismert. Ezúttal egy igazán különleges, ginnel és vermuttal kevert típusát ajánljuk figyelmetekbe, hogy a legnagyobb nyári meleg is elviselhetőbbé váljon a segítségével.

 

Hozzávalók:

 

 

Elkészítés:

 

Ez a különleges nyári frissítő azért reformálja meg az ausztrál spritz koktélt, sőt a legtöbb kevert gines italt, mert nem kell hozzá tonik, anélkül is meglepően kellemes ízvilágot kínál számunkra.

 

Egy keverőpohárba mérjük ki az összetevőket, így a gint, a vermutot és a Proseccot, majd alaposan keverjük össze őket. Ha az alapanyagok elkeveredtek, az egészet hígítsuk fel szódavízzel, ami lehet sima, de ha igazi ínyencek vagyunk, akár gyümölcsös aromákkal is kísérletezhetünk.

 

Amint a koktél összeállt, tegyünk jeget egy borospohárba, majd öntsük rá a koktélt, ami már önmagában nagyszerű frissítő, de még üdébb ízvilágot érhetünk el vele abban az esetben, ha frissen facsart lime lével elegyítjük.

 

Summer Breeze koktél

 

Imádod a whiskys koktélokat, különösen akkor, ha frissítően narancsos aromavilág tartozik hozzá? Akkor a Summer Breeze idén nyáron óriási kedvenced lesz!

 

Hozzávalók:

 

  • 0,5 dl bourbon whisky (például Jim Beam)
  • 0,5 dl gyömbérsör
  • néhány csepp narancslikőr (például Cointreau)
  • friss narancs

 

Különleges és tömör nyári frissítőt kaphatsz, ha összeállítod a Summer Breeze koktélt, mely nem lesz nagy mennyiség, ellenben garantáltan üdén tart majd minket a legforróbb estéken is.

 

Elkészítéséhez tegyünk egy karika friss narancsot – héjával – egy whiskys pohárba, majd töltsünk bele fél deciliter bourbon whiskyt és ugyanannyi gyömbérsört. Amennyiben ez túl erős arány lenne, a gyömbérsör javára természetesen hígítható akár 20-80 százalékig.

 

Ezt követően csepegtessünk bele néhány csepp narancslikőrt – ízlés szerinti mennyiségben –, majd keverés után rakjunk bele egy-két jégkockát, és hagyjuk lehűlni egy kicsit, hogy fogyasztása frissítő hatású legyen.