• 25 000 Ft felett ingyenes kiszállítás
  • Széles választék
  • Hetente megújuló akciók
  • Diszdobozos termékek

Ízesített vodkát keresünk a nyárra? Íme a legjobb és legkülönlegesebb típusok!

A nyár sokak számára egyet jelent a koktélokkal és a hűs frissítőkkel, azonban rengetegen imádják ilyenkor az olyan tömény italokat, amelyek a kellemes ízviláguk miatt önmagukban is nagyon kellemesen fogyaszthatók, emlékezetes aromákat kínálnak.

Sokan fordulnak ilyenkor különféle likőrökhöz, de amennyiben valami erősebbre vágyunk, akkor az ízesített vodkák lehetnek a biztos befutók, hiszen lényegesen magasabb alkoholfokkal rendelkező párlatokról van szó, amelyek az aromavilág tekintetében ma már széles kört fognak át.

 

Míg kezdetben a gyártók is nagyon óvatosan kísérleteztek és rendszerint biztosra mentek az olyan ízekkel, mint a citrom, addig manapság már bátran elegyítik az egzotikus gyümölcsök aromáit is a minőségi vodkával, aminek gyakran színtiszta koktélos hatás lesz az eredménye.

 

Szeretnénk mi is finom ízesített vodkát kortyolgatni a nyáron vagy a kellemesen meleg koraőszi hétvégéken? Az alábbiakban összeállítottunk egy listát, amelyen 2023 legjobb és legkülönlegesebb italait válogattuk össze ebből a kategóriából.

 

Finlandia Lime vodka

 

Finnország kristálytiszta kincse a Finlandia vodka is egyre szélesebbre tárja kapuit az ízesített párlatok irányába, így a megfizethetőség és a jó minőség kedvelői egyaránt könnyedén megtalálhatják a számításaikat a márkanév alatt, a Finlandia Lime pedig egy biztos befutó lesz hozzá.

 

Ennek az oka, hogy a vodka és a friss citrusosság mindig is nagyon jó barátságot ápoltak egymással, ebben az italban pedig a lime természetes olaját és aromáját elegyítették, így megteremtve egy kellemesen selymes és friss karaktert, ami túlzás nélkül egyedülálló hatást kelt.

 

A Finlandia Lime részeként ugyanis kellemetlenül cukros és túlzottan édeskés megoldások nélkül tárulnak elénk a karakteres ízek, méghozzá ropogós zamatosság és meglepően összetett ízvilág társaságában.

 

Egy rendkívül kellemes frissítő ital önmagában is, ami főként erőteljes behűtést követően tudja kiadni magából a benne lakozó energiákat, de nemcsak önmagában lehet nagyszerű, hanem akkor is, ha egy ízletes koktélt kevernénk belőle, amelyben a lime hatásai uralkodnak.

 

Eristoff Pink Strawberry vodka

 

Vodka és erdei szamóca egyetlen palackban? Ha már így leírva is összefutott a nyál a szádban, akkor az Eristoff Pink Strawberry biztosan egy olyan ízesített vodka lesz a sorban, amiből mostantól mindig lesz otthon egy üveggel, hiszen elegendő csak egyszer megkóstolni ahhoz, hogy örökre a rabjává válj.

 

Már a megjelenése is nagyon rendhagyó, és bár nem csak lányoknak készült, ellenben a rózsaszínes párlat annyira csajos hatást kelt, hogy garantáltan minden partin imádják majd, hiszen önmagában is itatja magát, ízvilága is kiváló, de koktélban sem érzi magát idegennek.

 

Ősszel már nagyon jól fogyasztható szobahőmérsékleten, de nyáron inkább behűtve vagy egy jégkockával feldobva nyújt maradandó élményt, ám fogyasszuk bármilyen módon, a benne lakozó epres zamatok mindent maguk alá temetnek és tökéletes elegyet alkotnak a vodka éteri tisztaságával.

 

Érdekessége, hogy az Eristoff Pink Strawberry egy csipetnyi limonádés hatást kelt, emiatt már önmagában is olyan, mintha koktéloznánk, miközben lecsengésére szintén érdemes odafigyelni, hiszen nagyon összetett és meglepően gyümölcsös az egész.

 

Absolut Watermelon vodka

 

Odáig vagy nyáron a dinnyés ízekért? Aggodalomra semmi ok, akkor neked az Absolut Watermelon való, hiszen a méltán népszerű svéd gyártó egyre merészebb aromákkal kísérletezik ízesített vodkáiban, a mangó, a körte, a málna vagy a vanília mellett pedig most itt a görögdinnyés ízvilág.

 

Elegendő csak felnyitni a palackot ahhoz, hogy még a leghidegebb téli napon is azonnal nyári illatok költözzenek az orrunkba, miközben ezzel a hatással alaposan megtámogatható egy kerti parti, egy fesztivál vagy egy teljesen hétköznapi baráti összejövetel.

 

Az Absolut Watermelon egy igazi aromabomba, amiben az enyhe fűszerességet nagyon pikáns árnyalatok egészítik ki, érdekessége pedig, hogy lecsengése valóban nagy finálét képvisel, hiszen tökéletesen összefonódik benne a görögdinnye és a vodka zamata.

 

Mindezt élénkpiros színe emeli egészen magasra, aminek jóvoltából nagyszerű döntés önmagában jégre töltve vagy alaposan behűtve, de ha valamilyen nyárias koktélt készítenénk belőle, akkor is kellemes élményt nyújt.

 

Belvedere Organic Infusions Lemon & Basil vodka

 

Ha ragaszkodnánk a kimagasló minőséghez egy ízesített vodkával, akkor a Lengyelországból származó Belvedere Organic Infusions Lemon & Basil képében nem egy hétköznapi terméket találhatunk majd, hiszen az italt gondosan válogatott bio citromból és friss zöld bazsalikomból készítették.

 

Ebben a vodkában tehát biztosan nem találunk semmiféle hozzáadott édesítőszert vagy ízfokozót, sem cukrot vagy más egyéb összetevőt, itt valóban a gyümölcs és a fűszer tiszta aromáit élvezhetjük a vodka sajátosságaival.

 

Önmagában kóstolva ennek az ízesített vodkának elképesztően zamatos aromavilága van, benne citromos és savanykás jegyzetekkel, de a bazsalikom mellett a bodzavirágos háttér és a muskotályszőlős megoldások is jól előtérbe kerülnek.

 

Kifejezetten elegáns lecsengés tartozik hozzá, aminek jóvoltából elegáns italnak nevezhető, ha magában fogyasztanánk, de a Belvedere Organic Infusions Lemon & Basil a prémium koktélok kedvelőinek sem okoz majd csalódást.

 

Ciroc Summer Citrus vodka

 

Hogy a nyár legvadabb aromáit keresed egy ízesített vodkában? Akkor a francia Ciroc Summer Citrus vodkát biztosan nagyon gyorsan megkedveled, hiszen ezt az italt teljes egészében a legmelegebb évszaknak szentelték – ami nem csak a küllemén vehető észre.

 

Már palackjában is a nyári naplementék árnyalatát idézi fel előttünk, azonban igazi különlegességét a kóstolást követően kapjuk tőle, hiszen a vérnarancs fanyarsága és frissen facsart zamata köszön benne vissza, méghozzá más egyéb citrusos jegyekkel kiegészülve.

 

Karakterességét annak köszönheti, hogy alapját egy kimagasló gondoskodással készített, elragadó minőséget képviselő francia szőlővodka adja, amivel hihetetlenül telt és kerek zamatok, valamint hosszantartó, mégis selymes és gyümölcsös lecsengés vár ránk.

 

Ennek köszönhető, hogy az Ugni Blanc szőlőből készült ízesített vodka kellemes behűtés után önmagában is nagyszerű választás, de ha egy remek koktélban fogyasztanánk, ott is biztos befutóként köszönthetjük.

 

Grey Goose Citrom vodka

 

Bármilyen aromavilágot is keresünk, azt mindenképpen be kell látni, hogy a minőségi vodkához a citrom ízvilága passzol a leginkább, amit tökéletesen megtapasztalhatunk a Grey Goose Citrom vodka kóstolásakor.

 

Ez az ital ugyanis nem akarja megreformálni az ízesített vodkák világát, ellenben a francia gyártó kimagasló minősítésű téli búzából készíti el az alapokat, majd ezt elegyíti erőteljes citromos aromával, méghozzá intenzív, már-már krémes zamatok társaságában.

 

Egy meglepően könnyed, telt és frissítő élményt nyújt, amiben még a virágos jegyzeteknek is akad némi hely, emiatt magában fogyasztva is nagyon elragadó, tiszta lecsengésű, elegáns ital, amiben a citromos hatások mindvégig kiemelkedően fontos szerepet kapnak.

 

Fogyasztása előtt ajánlott behűteni vagy jégre tölteni, hiszen ilyen formában tudja csak igazán kiadni magából a benne rejlő erőt, de természetesen akkor sem okoz csalódást, ha egy prémium koktélban szeretnénk vele citrusos hatást teremteni.