• 25 000 Ft felett ingyenes kiszállítás
  • Széles választék
  • Hetente megújuló akciók
  • Diszdobozos termékek

Italok húsvétra: segítünk, hogy mit válassz az idei ünnepre!

Bár a húsvét közel sem akkora ünnep, mint a karácsony, azonban így is rengeteg ember számára egy nagyon fontos időszak, tele szokásokkal és hagyományokkal, amelyek nagyon sokszor csak familiáris szinten léteznek.

Ezek közé a hagyományok közé tartozik sok helyen a visszafogott italozás is, hiszen a böjti időszak után ismét van helye a mulatozásnak és az alkoholfogyasztásnak, emiatt például rengetegen visznek a templomba a sonka és a kenyér mellé egy kis pálinkát is szentelni.

Amennyiben te is szeretnéd idén egy minőségi itallal megünnepelni a húsvétot, vagy elszakadnál a klasszikus hagyományoktól, és inkább egy kitűnő koktéllal vagy tojáslikőrrel ünnepelnéd meg a kérdéses időszakot, akkor a legjobb helyen jársz.

Aktuális cikkünkben ugyanis bemutatjuk, hogy szerintünk idén melyek a legjobb italok húsvétra, miközben természetesen külön kitérünk mindegyik esetben a sajátosságokra, vagy éppen arra, hogy milyen tematikus koktélban érzik magukat jól.

 

Bolyhos ágyas szilvapálinka

 

Húsvétkor a magyar családoknál nagyon sok pálinka fogy. Ennek az oka, a bevezetőben már említett böjti időszak vége, amikor még azok is megisznak egy-egy kupicával, akik az év többi részén egyáltalán nem, esetleg ízletes pálinkás teát fogyasztanak, ami sok régióban hagyomány.

Akárhogyan is, az ágyas szilvapálinka egyike azoknak a párlatoknak, amelyek magabiztosan kifejezik a klasszikus és egyben jó minőségű magyar pálinkák tulajdonságait, ennek fényében pedig tiszta szívből tudjuk ajánlani a húsvéti asztalra a Bolyhos ágyas szilvapálinkáját.

Egy magas minőségű italról van szó, amiben négyfajta szilvát elegyítettek, és miközben rendkívüli frissesség uralja, a fűszeresség és a marcipános háttér is jellemző rá, de ízvilágában leginkább főleg az édesség, a lekváros jelleg uralkodik némi mandulás háttér társaságában.

 

Agárdi Miraculum kajszibarack pálinka

 

A szilva mellett a barack a másik összetevő, ami különösen népszerű a magyar pálinkák között, ezért a húsvéti asztalon biztosan nagyszerű hátteret nyújthat majd a lakoma mellé az Agárdi Miraculum kajszibarack pálinkája is.

Ez a párlat szédületesen ízletes, aminek illat- és ízjegyeiben egyaránt megtalálhatók a vérbeli barackos jegyzetek, de úgy, hogy egyetlen percre sem lesz hivalkodó vagy kellemetlen, inkább a kellemesen meleg aromák kísérik fogyasztását az első kortytól a lecsengésig.

Egy vérbeli kisüsti pálinkáról beszélünk, ami tökéletes lefojtása lehet a böjti időszakot záró első nagyobb lakomának, de természetesen nagyszerű döntés akkor is, ha kellő behűtést követően önmagában poharazza a család.

 

Bols Advocaat tojáslikőr

 

Bár a tojáslikőr az angolszász országokban a karácsonyi időszakban nagyon népszerű, azonban ha már egyszer a húsvét egyik jelképe nálunk a hímes tojás és hagyományaink közé tartozik a tojásvadászat, miért ne fogyaszthatnánk tojáslikőrt ezen a jeles eseményen?

A tojáslikőr ugyanis egész évben jó választás lehet, különösen a holland Bols Advocaat, ami több évtizedes hagyományt tömörített a palackjába. Egy kellemesen ízletes krémlikőrről beszélünk, ami bársonyos puhaságot kínál mind az állag, mind az ízek tekintetében.

Ott van benne a határozott édesség, a vaníliás jelleg, de természetesen az alkohol csípőssége sem hiányzik a sorból, amelyek együttesen nagyon kellemes végeredményt nyújtanak, főleg abban az esetben, ha egy jó kávé vagy egy szelet sütemény mellé fogyasztanánk.

 

Creme Delux tojáslikőr

 

Ha már húsvéti tojás és tojáslikőr, semmiképpen sem szabad kifelejtenünk a sorból a Creme Delux-ot, ami minden tekintetben kiváló minőséget képvisel, méghozzá intenzív aromavilág és visszafogott alkoholos háttér társaságában.

Mondhatni egy vérbeli húsvéti csoda, ami nagyon sajátos ízjegyeket kínál a fogyasztók számára. A Creme Delux ugyanis azon túl, hogy kellemesen krémes, lágy és bársonyos, mindemellett tökéletes vaníliás, pudingos, desszertes hatást kelt a szájban.

Természetesen mindezt egy nagyon kellemes égő érzéssel és közepes lecsengéssel sikerült feldobniuk a készítőknek, akik önmagában vagy sütemények mellé fogyasztva egyaránt ajánlják terméküket. Egy igazi klasszikus, így csalódás mondhatni kizárva!

 

Campari

 

Hogy miként kapcsolódik a Campari a húsvéthoz? Ez a minőségi olasz keserűlikőr önmagában ugyan sehogyan – kivéve akkor, ha imádjuk a páratlanul ízletes gyógynövény-likőröket –, azonban van egy isteni húsvéti koktél, aminek ez az egyik alapanyaga.

Ez nem más, mint a húsvéti puncskoktél, amit főleg külföldön nagyon sokan ismernek és szeretnek, így itt az ideje, hogy hazánkban is elterjedjen egy kicsit. Nem kell hozzá más, csak 2 cl Campari, valamint némi szirup, így 2cl csokoládé- és írkrém, valamint 1 cl kókusz.

Természetesen a puncsot sokkal ütősebbé is tehetjük abban az esetben, ha a Campari mellé csokoládé-, kókusz- és ír krémlikőrt választunk. Ezen a gondolatmeneten haladva alkoholmentes változat is készülhet benne, ha nem a szirupokat, hanem a Camparit cseréljük ki valami másra.

A koktél elkészítése nagyon egyszerű: csak öntsük az összetevőket egy jéggel töltött shakerbe, majd rázzuk össze kellő alapossággal, végül pedig az egészet töltsük koktélos poharakba.

 

Jodhpur gin

 

A Campari után talán már mindenki kitalálta, hogy a Jodhpur gin is azért kerülhetett fel erre a listára, mert egy nagyszerű húsvéti koktél alapjául szolgál. Mivel a gint nagyon sokan fogyasztják eleve koktélban, ez talán nem meglepő, az már sokkal inkább, hogy ez a típus önmagában is nagyszerűen fogyasztható.

A Jodhpur ugyanis egy klasszikus London Dry Gin, amiben a borókás hatások mellett van egy nagyobb adag fűszeresség és citrusosság, méghozzá a koriander, a narancs, az angyalgyökér és megannyi más gyógynövény aromája mellett.

Az egyik legnépszerűbb gin-alapú húsvéti koktél a Pink bunny, amihez nagyon sok, mintegy 4,5 cl minőségi gin kell, méghozzá 2cl nádcukor-, citrom- és málnaszirup társaságában. Mivel a Jodhpur gin eleve nagyon citrusos, ízlés szerint a képletből a citromszirup akár ki is hagyható, vagy mennyisége lecsökkenthető.

Elkészítése nagyon egyszerű, nincs más teendőnk, csak a hozzávalókat tört jég társaságában egy shakerbe zárjuk, alaposan összerázzuk, majd a koktélt jégkockákra töltjük.

 

Caracas Club 8 éves rum

 

Természetesen nem a Húsvét-szigetek kalózaival szeretnénk bevonni ebbe a cikkbe a Caracas Club rumot, ami 8 éven át érlelődött fahordókba zárva, sokkal inkább azért, mert egy nagyszerű koktélrum, és természetesen az egyik legkedveltebb húsvéti koktél alapját adhatja.

Ez nem más, mint a húsvéti grog, amit elkészíthetünk felnőtteknek és gyerekeknek is a megfelelő összetevők kiválasztásával. Alapját 1 dl forró tej, valamint egy darab tojás sárgája adja, amihez 1cl amaretto szirupot, valamint 3cl rumot töltünk.

Egy igazán ütős koktélról van szó, amit gyerekeknek is adhatunk, ha a rumot lecseréljük alkoholmentes rum szirupra. Természetesen igazi rummal sokkal jobb az aromája, különösen abban az esetben, ha a Caracas Club-ot választjuk hozzá.

Ez az eredetileg venezuelai párlat ugyanis nagyon különleges, kellemesen vaníliás, fűszeres, fás és diós jegyeket képvisel, igazi prémium hatást nyújt, amit önmagában is bátran poharazgathatunk.