• 25 000 Ft felett ingyenes kiszállítás
  • Széles választék
  • Hetente megújuló akciók
  • Diszdobozos termékek

Indítsd a legjobb szeszes italokkal 2024-et

Beköszöntött az új esztendő, ami sokak számára rendszerint egy új fejezetet jelképez. Idén sem szeretnél lemondani arról a jó szokásodról, hogy kizárólag minőségi italokat fogyasztasz még a hétköznapokon is? Akkor indítsd a legjobb szeszes italokkal 2024-et!

Szívesen megkóstolnál valami újdonságot? Fontos a jó ár-érték arány? Ebben az esetben érdemes szétnézned a Vitexim óriási italkínálatában, hiszen nálunk garantált különlegességekkel is találkozhatsz, miközben a minőségről sem kell lemondanod.

Ha nem tudod, hogy merre indulj el, egyáltalán milyen típusú italok közül válogass, akkor engedd meg, hogy bemutassunk néhány olyan nagyszerű terméket, amelyek garantáltan nagy népszerűségnek örvendenek majd 2024-ben.

Összeállításunkban kiemelt figyelmet fordítottunk arra, hogy valamennyi italtípust érintsük, így bort, pezsgőt, whiskyt, gint, de még likőrt és rumot is prezentálunk az alábbiakban. Lássuk tehát, hogy szerintünk milyen szeszes italokkal érdemes indítani a 2024-es esztendőt!

 

J.P.Chenet Brut francia pezsgő

 

Igaz, ami igaz: nem szabad előre inni a medve bőrére, de a gondolatnak teremtő ereje van, és ha elhisszük, hogy az előttünk álló hónapok jobbak lesznek, mint a korábbiak, akkor azt érdemes megkoronázni egy olyan minőségi pezsgővel, mint amilyen a J.P. Chenet Brut.

Nemcsak azért ajánljuk, mert így az év elején akciós áron kínáljuk, hanem azért is, mert egy olyan francia pezsgőről van szó, ami elérhető áron tudja megmutatni a kérdéses italtípus ellenállhatatlanságát és eleganciáját egyaránt.

Ebben a pezsgőben ugyanis ott van minden, amitől olyan sokan kedvelik a francia champagne-okat. Egy hihetetlenül gyümölcsös ízvilággal rendelkező finomságról van szó, amiben a lime savanykás jellege tökéletesen elegyedik a mandula, a körte és az őszibarack édeskés hátterével.

Hihetetlen egyensúly lakozik benne, árához mérten pedig meglepő testesség jellemzi, így nagyszerű választás olyan esetekben is, amikor önmagában szeretnénk koccintani vele – például egy jeles esemény alkalmából. Természetesen ételekhez is kiválóan illeszthető, így bármilyen halféléhez ideális döntés!

 

Merrys Irish Cream ír krémlikőr

 

Szeretnénk megédesíteni egy kicsit 2024 első napjait? Ennek semmi akadálya sem lesz abban az esetben, ha a Merrys Irish Cream ír krémlikőrt választjuk, ami nemcsak elérhető árával, hanem rendkívül ízletes aromavilágával is azonnal képes elvarázsolni fogyasztóit.

Ebben a palackban ugyanis megtalálható mindaz, amitől sokan annyira kedvelik az ír krémlikőröket: kimagasló minőségű, érett és zamatos ír whisky, valamint helyi termelőktől származó ír tejszín tökéletes kombinációjáról van szó, ami egyenesen döbbenetes eredményt nyújt.

A Merrys krémlikőrök mindegyike nagyon karakteres és édeskés jellegű, ez az alapkiadás pedig már önmagában meglepően csokoládés és vaníliás gazdagsággal büszkélkedhet, mindvégig krémszerű jelleget képviselve.

Természetesen egy pillanatig sem titkolja az ital, hogy honnan származik, így minden kortyot egy nagyon jellegzetes whiskys érzet nyomatékosít, ami különösen a lecsengéskor érezteti hatását. Igazán minőségi édesség, aminél jobb aperitifet nehezen lehetne elképzelni a likőrkedvelők között.

 

Santa Alicia Cabernet Sauvignon Varietal chilei minőségi vörösbor

 

Szívesen megtapasztalnánk, hogy mitől olyan jók és különlegesek a francia borok? Ha elérhető áron szeretnénk elvégezni a gyakorlati vizsgálatot, akkor érdemes lehet Chile felé venni az irányt, hiszen odakint minden minőségi vörösbort francia háttérrel készítenek.

Ez alól a Santa Alicia Cabernet Sauvignon Varietal sem kivétel, és bár a Maipo völgyből származó ital némileg karakteresebb, illetve szikárabb, mint a francia borok, azonban több tekintetben is párhuzamba állíthatók egymással.

Különösen azoknak ajánlott, akik kedvelik a szárazabb, mediterrán hatású háttérrel rendelkező vörösborokat, amelyekben kirobbanó gyümölcsösség tanyázik, különös tekintettel a szilvára és a cseresznyére.

Egy olyan vörösborról beszélünk, ami elképesztően magas egyensúlyt képvisel a savasság és a gyümölcsösség között, ezáltal előidézve egy egészen egyedülálló karaktert, amihez telt és kerek ízek tartoznak.

 

The Glen Silver's 8 éves Blended Malt scotch whisky

 

Minőségi kevert scotch whiskyvel indítanának az évet? Ha megadnánk a módját, akkor válasszunk ehhez egy olyan kellemes ízvilágú, minden tekintetben érett és karakteres jellegű italt, mint amilyen a 8 éves The Glen Silver’s.

Ennek a whiskynek a különlegessége leginkább abban rejlik, hogy a titkos receptúrára épülő lepárlást követően 8 teljes évre tölgyfahordóba zárják, így a végeredmény hihetetlenül érett, összetett és kerek ízekkel, valamint illatokkal kerülhet a palackba.

Már határozott aranysárga borostyán színe is mutatja, hogy itt valami érdekességgel lesz dolgunk, de az illatából áradó tőzeges, árpamalátás jegyek sem hazudtolják meg magukat, egészen elragadó minőséget adnak a végeredménynek.

A The Glen Silver’s 8 éves blended malt scotch whisky ráadásul mindezt egy meglepően összetett és selymes ízhatással koronázza meg, amit tölgyfás és füstös jegyek egészítenek ki enyhe édeskés aromákkal. Önmagában is nagyszerű választás, de koktélként sem rossz döntés!

 

Relicario Ron Superiore dominikai rum

 

Egy ízletes rummal szeretnénk indítani az évet? Akkor érdemes az italtípus egyik őshazájából választani hozzá, hiszen a Karib-térségből származó Relicario Run Superiore egy olyan dominikai rum, ami túlzás nélkül életre szóló élményt tud majd biztosítani számunkra.

Elegendő egyetlen korty ahhoz, hogy lélekben azonnal a karibi tengerparton érezzük magunkat, hiszen ez a cukornádmelasz alapra épülő, 10 éven át tölgyfahordóban érlelt ital minden tekintetben a legjobbak közé sorolható.

Fűszeressége egészen elragadó, de a gyümölcsösség, a mogyorós és diós jelleg, a csipetnyi gyógynövényes háttér, valamint a trópusi jegyzetek nagyon határozottá teszik az egészet, miközben az egész lecsengését egy kellemes kakaós és mandulás érzet egészíti ki.

Nem véletlen, hogy 2015-ben ez az ital hozta el az aranyérmet a madridi Nemzetközi Rumkonferenciáról. Ha önmagában fogyasztanánk, lehűtve vagy jégre töltve hozhatjuk ki belőle a legtöbbet, de bátran keverjük koktélba is!

 

Jodhpur Reserve gin

 

Szeretjük az ízletes gint? Akkor válasszunk egy minőségi darabot ebből az italtípusból 2024-re! Ha nem tudunk dönteni, melegen ajánljuk – természetesen behűtést követően – a Jodhpur Reserve gint, ami egyenesen Angliából érkezik az asztalunkra.

Különlegességét leginkább az adja, hogy kizárólag kimagasló minőségű gabonapárlatból, illetve válogatott gyógynövényekből készül, a titkos receptúra szerint megalkotott végeredményt pedig két évig olyan amerikai tölgyfahordóban érlelték tökéletesre, amelyekben korábban brandyt tároltak.

Egy nagyon markáns ital, aminek az aromavilága egyenesen fergeteges. Meglepően elegáns és finom hatást kelt már az orrban is, de kóstolásakor jönnek ki belőle igazán az olyan jellegzetességek, mint a gyümölcsösség vagy a vaníliás háttér.

Ízét az ellenállhatatlan és utánozhatatlan lecsengés teszi igazán teljessé, hiszen sokáig elnyújtva tapasztalhatjuk meg a vaníliás, fás és mandulás érzetet. Különösen jó választás erőteljes behűtés mellett.

 

Meukow VSOP francia konyak

 

A minőségi konyak még manapság is egyfajta jelzésértékkel rendelkezik, ha jeles esemény van kilátásban, így ha 2024-től sokat várunk, akkor mindenképpen szerezzünk be egy üveg Meukow VSOP-t, ami a francia konyakgyártás magasiskoláját képviseli.

Nem véletlenül, hiszen a legjobb és legismertebb francia bortermelő vidékekről származó eaux-de-vie párlatok adják a konyak alapját, amelyeket a keverés után tölgyfahordóban érlelnek azért, hogy tökéletes ízhatást kapjanak.

Rendkívül karakteres és testes ital, aminek ízében és illatában egyaránt a gyümölcsösség kapja a központi szerepet, méghozzá narancsos, diós, mogyorós és barackos összhatás társaságában.

A Meukow VSOP egy olyan konyak, ami megkoronázza az alkalmat, az új esztendőt. Kiváló választás önmagában, egy kis behűtést követően vagy jégkockára töltve. Igazi prémium hatást kínál – még koktélban is!