• 25 000 Ft felett ingyenes kiszállítás
  • Széles választék
  • Hetente megújuló akciók
  • Diszdobozos termékek

Gyümölcsös krémlikőrök, melyek tökéletesen illeszkednek a tavasz ízeihez

A tavasz minden évben az újjászületés időszaka, amikor rengeteg szín, illat és egyéb hatás befolyásolja életünket. Mindez természetesen ízlésvilágunkat is meghatározza, így sokkal többen nyúlnak ízletes krémlikőrökhöz, mint az év többi időszakában.

Különös tekintettel a gyümölcsös krémlikőrökhöz, hiszen ma már rengeteg gyártó kínál ebben a kategóriában sajátos ízvilágú párlatokat, melyekre kivétel nélkül jellemző az alacsony alkoholfok, valamint természetesen az elragadó aromavilág.

 

Elég csak vetni egy pillantást a Vitexim likőrkínálatára ahhoz, hogy láthassuk, milyen sokféle ital közül válogathatnak maguknak azok, akik szeretik a gyengébb, könnyebben fogyasztható párlatokat, valamint a határozott ízvilágot.

 

Mivel a tavaszt a legtöbben a különféle gyümölcsökkel és egyéb növényi összetevőkkel azonosítják, ezért az alábbiakban most összegyűjtöttünk néhány olyan gyümölcsös krémlikőrt, melyek számunkra és még biztosan sokak számára egyaránt a tavaszt, illetve a koranyári időszakot idézik fel. Lássuk!

 

BVland Fraises Des Bois erdei szamócás krémlikőr

 

A tavasz egyik első vadon termő gyümölcse minden kétséget kizáróan az erdei szamóca, így nem meglepő, hogy rengetegen az évszak egyik legmeghatározóbb ízét látják benne, ami esetünkben azért szerencsés, mert a BVland Fraises Des Bois gyümölcslikőr pontosan ezeket az aromákat tartalmazza.

 

Ez a kivételes minőségű párlat ugyanis nagyon intenzív aromavilágot képvisel, rendkívül határozottan képes elénk tárni a szamóca semmivel sem összehasonlítható ízét, miközben egy pillanatra sem válik tolakodóvá, inkább kiegyensúlyozottsággal kecsegtet.

 

A BVland Fraises Des Bois nem egy tipikus női ital, ellenben kellemes háttere miatt számukra is nagyon jó választás, de mindenki örök kedvencre lelhet benne, aki bordó árnyalata mögött kedveli a szamócás és citrusos jegyzeteket, méghozzá egy cseppnyi vaníliás élménnyel kiegészülve.

 

Rengetegen fogyasztják önmagában, aperitifként poharazva, étkezések előtt és után egyaránt nagyszerű választás, de koktélokban szintén rengetegen szeretik, különösen pezsgővel vagy egy kis Cavával elegyítve.

 

Limoncello Casal d’Emilia citromos krémlikőr

 

Noha a citrom ízét sokan a nyárral azonosítják, azonban üde és frissítő jellege, valamint az újjászületést jelképező mivoltának köszönhetően tavasszal is tökéletesen megállja a helyét, ezért úgy gondoltuk, hogy a Limoncello Casal d’Emilia sem maradhat le a listánkról.

 

Ennek az oka, hogy ez a Dél-Olaszországban őshonosnak tekinthető citromlikőr egyenesen mennyei ízvilágot képvisel, az egyik legjobbnak tekinthető a maga kategóriájában, így nem meglepő, hogy világszerte egyre többen ismerik fel előnyös tulajdonságait.

 

A legnagyobb érdekessége, hogy a Limoncello Casal d’Emilia alapját nem a citromlé adja, mint nagyon sok más hasonló citromlikőrnél, hanem a gyümölcs héja, ami olyan olajokkal és aromákkal van tele, melyek egy pillanatig sem teszik fáradttá vagy túlzottan harsánnyá a benne lakozó aromákat.

 

A sárgás színezetű ital inkább egy nagyon kellemes, mindvégig harmonikus színezetű frissítő lett a sorban, melyben a citromhéj kesernyés jellege tökéletes összhangban van az édeskés hatással. Önmagában jól behűtve vagy desszertek mellé isteni tavaszi frissítő lehet belőle!

 

Mozart Strawberry epres krémlikőr

 

Az édességek kedvelői által jól ismert Mozart golyók ízvilágát őrző likőrcsalád tagjai között sem csak a klasszikus aromák képviselőit találjuk, éppen ellenkezőleg, ez az osztrák finomság az érett eper csodájával igyekszik elkápráztatni az ízlelőbimbóinkat, ezért rögtön bérelt helye lett a listánkon.

 

A Mozart Strawberry ráadásul nem szokványos módon képviseli az epres jelleget! Bár a gyümölcs íze minden tekintetben fontos szerepet játszik benne, azonban mellette a fehér csokoládé és a bourbon vanília elragadó háttere egyaránt kivehető belőle.

 

Ez a krémlikőr a prémium minőség egyik képviselőjeként a legjobb aromák felhasználásával készült, ezért nem meglepő, hogy rengetegen kedvelik, hiszen annyira komplex ízvilágot képvisel, hogy azt egyszerűen nem lehet nem szeretni.

 

Különösen abban a tekintetben, ha édesszájúak vagyunk! A Mozart Strawberry ugyanis önmagában is legalább olyan szerencsés választás, mint fagylaltokra öntve vagy éppen desszertek mellé adagolva, de érdemes vigyázni vele, mert bár itatja magát, a 15 százalékos alkoholfok hamar érezteti a hatását.

 

Angelli Ciocco-Cherry cseresznyés krémlikőr

 

A korai cseresznye a tavasz végének és a nyár kezdetének az egyik legfenségesebb gyümölcse, amit mindenki nagyon szeret, így egy pillanatig sem volt kérdéses, hogy az Angelli Ciocco-Cherry felkerüljön-e a listánkra vagy sem.

 

Ez a kiváló minőséget képviselő, mégis elérhető áron kínált krémlikőr ugyanis pontosan azt kínálja, ami a neve alapján elvárható, egy nagyon intenzív aromavilágot, melyben a csokoládé és a cseresznye kapták a főszerepet, méghozzá egy kevéske meggyes háttér társaságában.

 

Az Angelli Ciocco-Cherry egyszerre komplex, mégis jól átlátható aromaképletet nyújt, mely kiváló választás azok számára, akik kedvelik az édességnek is betudható likőröket, hiszen ez a finomság valóban olyan hatást kelt, mintha egy finom csokoládés édességet kóstolgatnánk.

 

Nem véletlen, hogy sokan nemcsak önmagában fogyasztják, hanem például desszertek mellé, süteményekre és fagylaltokra öntve, sőt néhányan még a kávét is ízesítik vele, egyszóval mindenhol kiváló hátteret ad, ahol csokoládés és cseresznyés aromákra van szükség.

 

De Kuyper Passion Fruit marakujás krémlikőr

 

Rengetegen odáig vannak a tavaszi időszakban az egzotikus gyümölcsök aromavilágáért, így például a marakujáról vagy más néven passiógyümölcsről sokak számára szintén ez az időszak jut az eszébe, és amennyiben mi is ide tartozunk, akkor mindenképpen meg kell kóstolnunk a De Kuyper Passion Fruit krémlikőrt.

 

Ennek az oka részben abban keresendő, hogy konkrétan a De Kuyper lepárló több mint 300 éves múlttal rendelkezik, és egy ilyen háttérrel büszkélkedő vállalat kapcsán biztosak lehetünk abban, hogy nem palackoznak gyenge minőségű párlatot.

 

A De Kuyper Passion Fruit például a gyártó egyik legkiválóbb terméke, melyben leginkább az egzotikus ízek dominálnak, hiszen a marakuja nem nevezhető Európában hétköznapinak, kellemesen fanyar aromavilágát pedig tökéletesen sikerült átültetni ebbe az italba.

 

A végeredmény egy nagyon karakteres, eredeti ízű gyümölcsös krémlikőr lett, amit sokan szeretnek fogyasztani önmagában, de egy egzotikus koktélban ugyanolyan jól megállja a helyét, méghozzá minőség- és presztízsromlás nélkül.

 

Berentzen Rhabarber-Erdbeere rebarbarás epres krémlikőr

 

A Berentzen Rhabarber-Erdbeere egy kicsit kilóg a sorból, ha végignézzük a fenti listát, hiszen ez a különleges ízvilágot képviselő krémlikőr csak részben gyümölcsös, lévén a másik fontos alkotóeleme a rebarbara, ami hivatalosan zöldségnek tekinthető.

 

Lényeges azonban kiemelni, hogy a legtöbben így is gyümölcsként fogyasztják, és ebben a likőrben szintén inkább a gyümölcsös édessége, illetve speciális aromája kapta a központi szerepet, a háttérben egy kristálytiszta és magas minőségű gabonapárlattal.

 

Valamint természetesen az eper semmivel sem összehasonlítható ízvilágával, hiszen a rebarbara mellett az eper is központi szerepet kapott ebben a párlatban, mely ennek köszönhetően magabiztosan kiérdemelte a tavaszias jelzőt.

 

Mint német gyümölcslikőr, a Berentzen Rhabarber-Erdbeere precíz minőséget és ízeket kínál a fogyasztók számára, mely tökéletes megoldás, ha tisztán, különösen jégre töltve fogyasztanánk, de egy jó koktélreceptben egyaránt megfelelő hátteret adhat.