• 25 000 Ft felett ingyenes kiszállítás
  • Széles választék
  • Hetente megújuló akciók
  • Diszdobozos termékek

Egyedi gin tonikot készítenél? Íme néhány gin, ami sajátos ízvilágával dobja fel ezt a klasszikus koktélt!

Az átlagosnál melegebb tavasz és a vészesen közelgő nyár sokakban felébresztette a koktélozás iránti vágyat, ami nem meglepő, hiszen vannak olyan örök klasszikusok, amelyek kiváló frissítőként hatnak ezekben az időszakokban.

Pontosan ilyen a gin tonik is! A név mögött alighanem a világ egyik legismertebb és legkönnyebben elkészíthető koktélja húzódik meg, hiszen nincs szükség hozzá másra, csak 5 cl gin és 15 cl tonik elegyítésére, esetleg egy kis citromra és jégkockára.

 

Ennél egyszerűbben már nem is lehetne koktélt készíteni, azonban sokan vannak, akik az évek során már megunták a klasszikus gin tonikot és szívesen kipróbálnának valamik újdonságot úgy, hogy közben nem mozdulnak ki komfortzónájukból.

 

Nekik kedveskedünk most ezzel a cikkel, amiben összegyűjtöttünk néhány sajátos ízvilággal rendelkező gint, amelyek önmagukban elegendőek ahhoz, hogy lehetőséget kapjunk általuk egyedi gin tonik készítésére. Lássuk a listát!

 

Jodhpur Mandore Gin

 

A gin tonik alapja sokak szerint a citrusos frissességben keresendő, noha vannak, akik inkább a fanyarabb jegyek miatt fogyasztják. Bármelyik is álljon a középpontban, ha a koktél elkészítéséhez a Jodphur Mandore Gint választjuk, garantáltan rendhagyó élmények várnak majd ránk.

 

Ennek az oka nem más, minthogy az italban az indiai citrusfélék aromái kapták a központi szerepet, amelyeket nagyszerűen ráfűztek a klasszikus londoni ginek alapjára, így megszületett egy olyan rendhagyó ízvilág, ami tonikkal keverve egészen mennyei lesz.

 

Merthogy a Jodhpur termékében ott a keserű narancs, a kalamondin, de még a Buddha kezeként ismert citromféle is jelentős hatást gyakorolt a receptúrára, ami ebből kifolyólag kellemesen csípős, de végső soron mégis selymes összhatást kínál.

 

Azért is nagyon előnyös, mert a belőle készült koktélok kifejezetten frissítő hatást keltenek, alkalmazásukkal pedig akár még a friss citrom vagy lime is kihagyható a receptből, hiszen az alappárlatban minden ott van, ami kell.

 

Drumshanbo Gunpowder Sardinian Citrus Gin

 

Azt hitted, hogy a citrusosságnak csak egy arca lehet egy ginben? Akkor hatalmasat tévedtél, és ezt mi sem bizonyítja jobban más, mint az Írországból származó Drumshanbo Gunpowder Sardinian Citrus Gin, ami szintén nem egy szokványos párlat lett.

 

Itt ugyanis nem keleti, hanem mediterrán, egyenesen Szardíniáról származó citrusfélék kerültek az italba, amelyek egészen másképpen domborítják ki a benne lakozó citrusos, illetve friss jegyeket.

 

Ez azonban még messze nem minden, hiszen a ginben Gunpowder tea is található, ami egy nagyon határozott fűszeres zöldteaként ismert finomság, és szintén erőteljesen meghatározza a végeredmény aromavilágát.

 

Gin tonikban egyenesen tökéletes választás, hiszen már önmagában is nagyszerű frissítő, de tonikkal ötvözve még jobban előcsalhatók belőle a mediterrán citrusos jegyzetek, amelyek különösen a nyári estéken tehetnek jó szolgálatot.

 

Etsu Double Orange Gin

 

Variációk egy példára. Így is nevezhetnénk ebben a cikkben a Japánból származó Etsu Double Orange gint, amely a citrusosság egy egészen másik oldalát tudta bemutatni ebben az italban, hiszen gyártója mindent alárendelt benne a narancsnak.

 

A narancsról köztudott, hogy az egyik legkedveltebb citrusféle, ami önmagában is jól fogyasztható, emiatt ebben a ginben nagyon ismerős, ugyanakkor jellegzetes aromák várnak ránk, miközben a borókabogyós hátteret folyamatosan egy erőteljes narancsos hatás kíséri.

 

Gin tonikba azért javasolt a leginkább, mert az Etsu ginek többségéhez hasonlóan ez a narancsos párlat is hihetetlenül tiszta és eredeti aromavilágot kínál, ezért nemcsak önmagában, hanem egy másik italba keverve egyaránt ideális megoldás.

 

Minden formájában jelentős hely marad benne a fűszerességnek, különösen a borókás hatásoknak, így főleg erős behűtést követően nagyon fenséges élményekkel szolgál.

 

Malfy Arancia Gin

 

Ha azt hitted, hogy a gyártók nem tudnak még ennél is többet kihozni a citrusos megoldásokból, akkor nem kóstoltad az Olaszországból származó Malfy Arancia Gint. Aki kedveli, ha egy gin tonik kellően fanyar és friss, akkor ez a termék lesz a tökéletes befutó!

 

Hogy miért? Mert benne van a vérbeli olaszos temperamentum, aminek az alapját esetünkben a varázslatos szicíliai vérnarancs biztosítja, ami nemcsak aromáira, hanem intenzív színvilágára egyaránt nagy hatással volt.

 

Annyira elragadó, már-már tengerparti frissességet képviselő élményeket kínál nekünk, hogy a vérnarancsos fanyarság, a citrusos üdeség, valamint az édeskés ananász egyenesen táncot járnak majd a gin tonik keretein belül.

 

A határtalan gyümölcsösség mellett a Malfy Arancia Ginből természetesen a borókás aromák, a savas háttér sem hiányzik, sőt mindezt egy enyhe savasság is kíséri, ami különösen jól áll neki egy gin tonikban.

 

Levendula Gin

 

Mivel a magyarok körében is nagyon közkedvelt a gin tonik, ezért természetesen nem hagyhatunk ki listánkból egy vérbeli magyar gint sem, amelyek között szintén találhatunk néhány különleges ízvilággal rendelkező terméket.

 

Itt van például a Levendula Gin, ami nemcsak azért magyar, mert az országban készül, hanem azért is, mert magyar földön termett levendula adja az alapját, amit Tihanyban, Kőrishegyen és Pannonhalmán szüretelnek hozzá a készítők.

 

Ez a gin nemcsak itthon, hanem világviszonylatban is nagyon különleges, hiszen a klasszikus borókapárlatos alapokat a levendula varázslatos, semmivel sem összehasonlítható parfümös ízvilágával elegyítették.

 

Segítségével egy nagyon intenzív és különleges aromájú gin tonik készíthető, amihez javasoljuk az extra citrom alkalmazását, hiszen ez a jelleg bár megjelenik a tiszta italban, a koktélban azonban gyakran elveszik.

 

Hendrick's Amazonia Gin

 

Utazásunk a ginek varázslatos világában azonban itt még egyáltalán nem ért véget, hiszen amennyiben igazi őserdei hangulatot szeretnénk varázsolni egy gin tonikba, egy különleges trópusi élményt, akkor érdemes kipróbálni ezt a koktélt a Hendrick’s Amazonia Gin segítségével.

 

Ennek az oka leginkább abban keresendő, hogy ez a gin maga a megtestesült trópusi csoda, ami különleges összetevői jóvoltából az őserdők és a dzsungelek hangulatát varázsolja a szánkba egzotikus gyümölcsök és fűszernövények társaságában.

 

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy aki ezzel a Hendrick’s ginnel készíti el koktélját, az korábban még soha nem tapasztalt ízélményt érhet el, hiszen olyan aromajegyek találhatók a palackban, amelyek mindennek nevezhetők, csak hétköznapinak nem.

 

Bár van olyan egyedi, hogy önmagában is érdemes megkóstolni, azonban tonikkal keverve és erőteljesen behűtve vagy jégre töltve egy nagyszerű nyári frissítő alapja lesz.

 

Kalumba Mango Gin

 

Bár napestig tudnánk sorolni a legkülönfélébb ízhatású és aromavilágú gineket, azonban utazásunk utolsó szereplőjének a Kalumba Mango Gint választottuk ki, aminek az oka leginkább az volt, hogy hihetetlenül jól áll neki a gin tonikos körítés.

 

Nem véletlenül, hiszen ez a minőségi gin egyenesen a trópusokra kalauzol el minket, egy nagyon erőteljes mangós ízhatás társaságában, amit egy lágy citrusosság leng körül némi fűszeresség kíséretében.

 

Bár ízesített gin, a gyártó gondosan ügyelt arra, hogy a borókás jelleg se hiányozzon belőle, méghozzá néhány különleges fűszer társaságában, mint amilyen például a rózsabors.

 

Annyira jellegzetes ital, hogy összetettebb koktélokba nem javasolt elkeverni, de egy egyszerű gin tonikból nagyon fenséges aromákat hozhatunk ki vele, méghozzá néhány jégkockával kiegészítve elragadó frissesség társaságában.