• 25 000 Ft felett ingyenes kiszállítás
  • Széles választék
  • Hetente megújuló akciók
  • Diszdobozos termékek

Doble 9: egy minőségi rum, amit a kubai identitás és kultúra ihletett

Aki szereti a jó minőségű rumot, az többnyire egyetért azzal, hogy ennek az italtípusnak az őshazáit a dél-amerikai régióban érdemes keresni, így ha fontos a kvalitás, az elragadó jelleg, akkor a Kubából érkező párlatok biztosan nem okoznak csalódást.

Doble 9: egy minőségi rum, amit a kubai identitás és kultúra ihletett

 

Aki szereti a jó minőségű rumot, az többnyire egyetért azzal, hogy ennek az italtípusnak az őshazáit a dél-amerikai régióban érdemes keresni, így ha fontos a kvalitás, az elragadó jelleg, akkor a Kubából érkező párlatok biztosan nem okoznak csalódást.

 

Mi sem bizonyítja ezt jobban más, mint a Doble 9 termékcsalád, ami a spanyol Beveland Distillers egyik újdonságaként ma már a Vitexim kínálatában is megtalálható több típusban - méghozzá a minőségi rumok kedvelőinek legnagyobb örömére.

 

Egy kubai rum a hagyomány ihletésében

 

A Doble 9 legnagyobb különlegessége és erénye is egyben, hogy bár nem rendelkezik óriási háttérrel, nem áll mögött évszázados hagyomány, mondhatni egy friss termék a piacon, ugyanakkor a lepárló azzal a célzattal készítette el, hogy ápolja vele a kubai rumkészítés hagyományait.

 

Ez az ital ugyanis ízig-vérig magán viseli a kubai identitást és kultúrát, ezáltal pontosan úgy készül, mint ahogyan évtizedekkel ezelőtt alkották ezt a különleges italt, emiatt sok helyen nevezik a rumkészítés művészetének is a végeredményt.

 

Nem véletlenül, hiszen a Doble 9 valóban teljesen egyedülálló, egy olyan ízletes kubai rum, amihez például nem adnak extra cukrot, a végeredmény mégis makulátlan minőséget képvisel, bármelyik típusát is választjuk, egy könnyed, édeskés, határozottan érett italt kóstolhatunk.

 

Nevét a kubai dominóról kapta, melyben a legmagasabb értéket a dupla kilences képviseli, ezzel is jelezve a vásárlók felé, hogy ez az ital a legjobb minőséget biztosítja számukra.

 

Jelenleg a Doble 9 név alatt négy különféle párlat érhető el. Lássuk, hogy melyek ezek és milyen sajátosságokkal rendelkeznek.

 

Doble 9 Ron Blanco

 

A Doble 9 Ron Blanco a legfiatalabb rum a termékcsalád kínálatában, amihez ennek ellenére is magas szintű minőség tartozik. Egy tradicionális formában készülő italról van szó, melyet 3 évig érlelnek fehér tölgyfahordókban, ami alapvetően meghatározza színvilágát.

 

A fahordós érlelésnek köszönheti ugyanis a leginkább, hogy a Double 9 Ron Blanco nagyon kellemes, szalmasárgás színezetet kapott, amihez már az illatok tekintetében is édeskés, kellemesen kiegyensúlyozott háttér kapcsolódik.

 

Ízvilágát tekintve rendkívül sajátos, az édes és a kesernyés ízek tökéletes egyensúlya jellemzi, miközben kellemesen forró érzést hagy maga után a torokban. Mivel az ital nem tartalmaz hozzáadott cukrot, ezért különösen testes, hagyományos ízvilág jellemzi, méghozzá előkelő minőség mellett.

 

A Double 9 Ron Blanco van olyan különleges, hogy érdemes legyen a kóstolásra önmagában is, azonban koktélokban, különösen egy jó mojitóban állja meg a helyét csak igazán.

 

Doble 9 Ron Anejo

 

Amennyiben kedveljük a kiváló minőségű kubai rumokat, akkor a Doble 9 Ron Anejo egy kiváló ár-érték arányt kínáló, gyakorlatilag kompromisszummentes megoldást jelent majd a hagyományos és tradicionális ízek kedvelői számára.

 

A Blanco-hoz viszonyítva leginkább az érlelési időt tekintve tapasztalhatunk változásokat, hiszen a Doble 9 Ron Anejo-t öt teljes éven át tartják fehér tölgyfahordóba zárva annak érdekében, hogy minél jobban kiérlelődjenek a benne található ízek és aromák.

 

Az ötéves bezártságnak köszönhetően az Anejo színe már-már borostyánosan sötét, mely messziről jelzi, hogy egy kellemesen érett, határozottan működőképes italról beszélhetünk, ami még magasabb szintre tudta emelni a kellemesen édeskés és kesernyés ízek harmóniáját.

 

Az ital tradicionális eljárásmód mentén készült, ami ízvilágára is jellemző, képes az egész szájat kitölteni nagyon kellemes forróság társaságában. Jó megoldás koktélokban, de jégre töltve vagy behűtve önmagában is jól fogyasztható.

 

Doble 9 Ron Gran Reserva

 

A Doble 9 Ron Gran Reserva már magasan kiemelkedik a jól megszokott, páréves érleléssel büszkélkedő rumok közül, hiszen ezt a tradicionális formában készített kubai italt hét teljes éven át érlelték tölgyfa hordóba zárva, ami minden tekintetben érezteti hatását.

 

Ennek köszönheti leginkább a végeredmény a határozottan sötét borostyánszínű megjelenését, amihez kimagasló teltség csatlakozik, így zamata sokkal testesebb, sokkal ízletesebb, mint a rövidebb ideig érett rumoknak.

 

Dacára azonban a hordóban töltött éveknek, a Doble 9 Ron Gran Reserva képes volt megtartani a kellemesen édeskés, helyenként gyümölcsös, néhol fás és mandulás jegyeit, sőt az egészet egy olyan teltséggel egészítette ki, ami a kevésbé érlelt italokból gyakran hiányzik.

 

Természetesen a végeredményből nem marad messze a kiegyensúlyozottság, a tipikusan rumos keserűség sem, méghozzá egy nagyon hosszú, érdekes és izgalmas lecsengés társaságában, amit mindenképpen érdemes megízlelni önmagában, de koktélhoz adagolva sem rossz döntés.

 

Doble 9 Ron Anejo 15 éves

 

A Doble 9 Ron Anejo az extra hosszú ideig érlelt rumok kedvelői számára lesz ideális választás, hiszen ezt az italt 15 évig tárolták speciális körülmények között amerikai fehér tölgyfa hordókba zárva, ami természetesen nem hétköznapi értékeket adott hozzá a végeredményhez.

 

Már mély sötétbarna árnyalata láttán is azonnal világossá válik, hogy itt az aromák és az illatok tekintetében egyaránt valami kimagasló összetettség vár majd ránk, de természetesen a sajátos jelleg sem hiányzik a sorból, hiszen a fahordókba zárva alaposan megértek az ízek.

 

Felbontását követően azonnal megcsapja az orrunkat a 15 éves bezártság hozadéka, de a Doble 9 Ron Anejo természetesen a kóstolását követően domborítja majd ki az igazi tudását a maga gyümölcsös, kellemesen édeskés, kókuszos, aszalt gyümölcsös és vaníliás élményével.

 

Édeskés jellegét egy határozott rumos kesernyésség kíséri, méghozzá hosszú és kifejezetten kellemes, garantáltan emlékezetes lecsengés mellett. Ha egy igazán minőségi rumot akarunk kóstolni, akkor jégre töltve vagy behűtve egy palack Doble 9 Ron Anejo biztosan új dimenziókat nyit meg előttünk.