• 25 000 Ft felett ingyenes kiszállítás
  • Széles választék
  • Hetente megújuló akciók
  • Diszdobozos termékek

Dobd fel az idei Halloween-partit egy extravagáns palackozású itallal!

Az utóbbi években Magyarországon is egyre nagyobb figyelmet kap a Halloween, ezért rengetegen szerveznek tematikus ünnepséget vagy partit, ahol az ijesztgetésé a főszerep.

Amennyiben idén mi is szeretnénk egy ilyen összejövetelt, és szívesen feldobnánk Halloween partinkat egy extravagáns palackozású szeszes itallal, akkor itt a remek alkalom, hogy megismerkedjünk néhány olyan termékkel, amelyek tökéletes hátteret nyújthatnak ehhez.

 

Az alábbi összeállításban ezért többnyire a sajátos külsőre mentünk rá, azonban van egy kötelező kivétel is a listán, ami nem egy konkrét termék, mint inkább termékkategória, de nagyon jól meg tudja növelni az összhatást, ha egy Halloween partiról van szó.

 

Lássuk tehát, hogy milyen italok közül érdemes válogatnunk, ha egy ilyen összejövetelt szervezünk, vagy ajándékot vinnénk egy halloweeni eseményre!

 

Mozart Pumpkin Spice csokoládé likőr

 

A Halloween egyik jelképe a tök és a töklámpás, így talán nem meglepő, hogy az első általunk ajánlott ital rögtön ezt a vonalat kívánja erősíteni, hiszen a népszerű édességeiről ismert Mozart elkészített egy olyan csokoládés likőrt, ami már ránézésre is olyan, mint egy nagy narancssárga tök.

 

Nem véletlenül, hiszen a Mozart Pumpkin Spice a sütőtökös fűszeres csokoládé semmivel sem összevethető ízvilágát zárta palackba olyan összetevők társaságában, mint a belga tejcsokoládé, a natúr sütőtöklé, a karamella, a szegfűszeg vagy a vanília.

 

A kellemesen narancsos színvilág mögött így krémesen könnyed textúra húzódik meg, miközben ízvilágát a sütőtök és a tejcsokoládé páratlan párosa teszi emlékezetessé. Egy rendkívül eredeti italról van tehát szó, ami nem véletlenül nyert nagyon sok értékes díjat a különböző eseményeken.

 

A gyártó ráadásul rátett egy lapáttal a Halloween-kapcsolatra, hiszen a Mozart Pumpkin Spice likőr csomagolása is olyan, mint egy tök, sőt matricáján töklámpás látható, így ennél tematikusabb finomságot aligha találnánk egy ilyen partira.

 

The Demons Share rum

 

Halloween idején a babona szerint nemcsak a szellemek, hanem a démonok is átkerülnek a mi világunkba, így jó választás lehet egy kapcsolódó partin a The Demons Share rum, ami a megjelenését tekintve olyan, mintha egy több évszázaddal ezelőtt készült párlat lenne.

 

A klasszikus üveg, a fadugó, nem mellesleg pedig a démonokat ábrázoló, határozottan múltidéző címke nagyon jó összhatást ad egy Halloween partinak, de ami még ennél is jobb, hogy a palackban Panamából származó prémium minőségű rumot találunk.

 

Ez a tölgyfahordóban érett finomság nagyon precízen tálalja a Közép-Amerikára jellemző ízeket, így mondhatni démonian finom ital, ami nagyon komplex ízekkel kecsegtet, hiszen a tipikus sötét rumos jegyek mellett kellemesen édes, vaníliás, narancsos és puncsos háttérrel dolgozik.

 

Kellemesen behűtve vagy jégkockával poharazva nagyon jó választás, de ha valaki szeretne rumos koktélt fogyasztani a partin, a The Demon’s Share akkor is jó alapanyag lesz hozzá.

 

Crystal Head vodka

 

A Crystal Head vodkát mindenki csak a halálfejes vodkaként ismeri. Nem véletlenül, hiszen ez az ital egy koponyát formázó palackban került forgalomba, és minőségi, sőt díjnyertes párlatként nem az olcsó kategóriát képviseli, ellenben külsőségei miatt jó döntés egy Halloween partira.

 

Ki ne szeretné ugyanis egy koponyából tölteni magának az italt, pláne akkor, ha az egy erőteljes kanadai vodka, ami az évek során számos aranyérmet kapott a különböző nívós eseményeken?

 

A Crystal Head ugyanis nagyon finom ital, erőteljesen virágos és vaníliás jegyek uralkodnak benne, méghozzá egy egészen karakteres ízvilággal kiegészülve, amihez krémes jelleg, illetve fűszeresség társult.

 

Azok közé a vodkák közé sorolható, amelyek önmagukban is nagyon jól fogyaszthatók, kellemesen behűtve például meglepően tiszta, közepes hosszúságú, borsosan fűszeres lecsengés jellemzi, miközben akár koktélba egyaránt jó választás lehet.

 

Bumbu XO rum

 

A Barbadosról származó Bumbu rumnak szintén olyan kinézete van, ami tökéletes hátteret adhat egy Halloween partinak. Kimagasló minőségű ital, így maga a párlat is figyelemre méltó, de a tematika miatt üvegéért is bátran ajánljuk.

 

Eleve az egész olyan összhatást kelt, mintha egy veszélyes méreg lenne – persze ilyesmiről szó sincs –, hiszen koromfekete üvegben, fadugóval lezárva kapjuk, extráját pedig leginkább a két keresztbe rakott csont szimbóluma adja, amelyek igencsak ijesztő jelleget adnak számára.

 

A Bumbu XO rum egyébiránt egy nagyon érett finomság, amit 18 éven át tároltak tölgyfahordóban azért, hogy elnyerje kellően zamatos, illetve érett ízvilágát, melyet leginkább a gazdag karamellás jelleg, az aszalt szilva és a vanília sajátossága koronáz meg.

 

Egy kifejezetten harsány és élvezetes rumról van szó, ami kellemesen fűszeres jelleget képvisel, így nagyszerű döntés, ha önmagában fogyasztanánk, de ha rumos koktélokkal készülnénk Halloweenre, akkor sem vall szégyent.

 

Deadhead rum

 

Ha egy igazán beteges megjelenésű, mi több egyenesen vészjósló palackba töltött alkoholos italt keresünk Halloween partinkra, akkor a Mexikóból származó Deadhead rumot is mindenképpen érdemes számításba venni.

 

Ezt a különleges sötét rumot ugyanis a spirituális megtisztulást és megújulást szolgáló módon egy mini emberkoponyát formázó palackba töltötték, amivel garantáltan sokakra ráhozhatjuk a frászt.

 

Sőt mi több, a Deadhead az ízvilágával sem vall kudarcot, hiszen ez a cukornádmelaszra épülő párlat hat évet töltött tölgyfahordóba zárva, így egészen telt végeredmény született, amiben ott a fahéj, a szegfűszeg, a kávé és a csokoládé aromája, méghozzá nagyon hosszú lecsengéssel kiegészülve.

 

A párlat több díjat is bezsebelt már korábban, ezért kóstolása mindenképpen javasolt önmagában – hiszen nem minden nap ízlelhetünk mexikói rumot –, de ha megszoktuk a kellemes aromáját, koktélok alapanyagaként is ideális lehet.

 

Chilei vörösborok

 

Cikkünk utolsó tagja nem különleges palackozásával és tematikájával, hanem az ital jellegzetes színvilágával került fel listánkra. Sőt, nem is egyetlen termékről, hanem egy komplett termékcsoportról, a verhetetlen ár-érték arányt kínáló chilei vörösborokról beszélünk most.

 

Gyakran elhangzik ugyanis ezekről a termékekről, hogy annyira vöröslenek, mint a vér! Ebben szemernyi túlzás sincsen, ezért ha Halloween partinkon szeretnénk olyan italt szervírozni, ami kellően minőségi és színe hasonlít a vérhez, akkor egy jó chilei vörösbor nagyszerű választás lesz.

 

Már az elérhető árkategóriát képviselő Santa Gloria Reserva Cabernet Sauvignon vagy a Santa Alicia Cabernet Sauvignon Varietal is jó döntés ebből a célból, de ha igazi ínyenceket várunk, bátran válogassunk magasabb árkategóriából, mint amit például a Millantu is képvisel.

 

A chilei borokról általánosságban elmondható, hogy gyakran nevezik őket olcsó, de mégis kitűnő alternatívának a francia borok kapcsán, így ezek az import termékek több tekintetben is exkluzív jelleget kölcsönözhetnek azoknak a Halloween partiknak, amelyeken felbukkannak.