• 25 000 Ft felett ingyenes kiszállítás
  • Széles választék
  • Hetente megújuló akciók
  • Diszdobozos termékek

Aperol Spritz koktél recept - Így készítik az olaszok a fröccsöt

Az olaszok annyira kifinomult borkultúrával rendelkeznek, hogy még a fröccsöt is képesek előkelő koktélként, ízletes különlegességként tálalni. Ez az Aperol Spritz, amiről most megtudhatjuk, hogyan készül.

Frissítő fröccsöt bizonyára mindenki fogyasztott már.

Nincs is jobb szomjoltó nála egy forró nyári napon, de abban azért kevesen értenek egyet, hogy a fröccs ízletes és különleges ital, sőt kifejezetten pejoratív hangzása lett az elmúlt évek, évtizedek során.

Ha te mégis odáig vagy érte, de nem akarsz fröccsöt kérni egy előkelő helyen, esetleg koktélban fogyasztanád, akkor itt az idő megismerkedni az Aperol Spritz-cel!

Az Aperol Spritz valóban csak egy speciális fröccs?

Sokan gondolják így, de azért ez ebben a formában közel sem nevezhető igaz állításnak. Az ital eredete Olaszországba vezethető vissza, ahol köztudottan imádják az emberek a jó bort, de a nyári nagy melegben tisztán inni elég nagy merészségre vall.

Alighanem ez a problémakör eredményezte az Aperol Spritz születését, mely a keverés miatt a koktélok táborát erősíti, és hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

Más kérdés, hogy sajnos Magyarországon rendre túlárazzák, holott otthoni körülmények között is rendkívül könnyedén elkészíthető, és ugyanolyan ízletes, mint bárhol máshol, ha megfelelő minőségű Aperolt és Proseccót vásárolunk hozzá, melyek az ital legfontosabb összetevői közé sorolhatók.

Aperol Spitz

Amit feltétlenül tartsunk szem előtt az Aperol Spritz fogyasztása során, hogy bár a végeredmény rendkívüli mértékben itatja magát, azonban a könnyed jelleg, a frissítő hatás, az édeskés ízvilág nagyon becsapós.

Könnyen lecsúszik belőle egyszerre akár több deci is, de ne feledjük: kétféle alkohol keverékéről van itt szó, ami hamar megütheti a fejünket.

Különösen nagy melegben elég hamar spicces állapotba kerülhetünk tőle, tehát a mértékletességre esetében kiemelt figyelmet kell fordítanunk.

Keverési arány

A hivatalos Aperol Spritz koktél esetében a keverési arányokat rendkívül szigorúan be kell tartani a készítés során.

Erre Olaszországban nagy figyelmet fordítanak, nálunk azonban nem mindig, ezért legalább mi figyeljünk rá, ha otthon szeretnénk ilyen italt keverni magunknak.

Az arány ebben az esetben egyszerűen megjegyezhető, hiszen így néz ki: 3:2:1, ami azt jelenti, hogy három egység Prosecco – ez egy olasz habzóborféle – mellé két egység Aperol, azaz narancslikőr tartozik, majd az egészet egy egység szódával kell megkoronázni, és borospohárban, jégre töltve kínálni.

Az Aperol Spritz koktél receptje és elkészítése

Ha szeretnénk mi is valami különleges frissítőt fogyasztani a nagy nyári melegben, akkor ismerjük meg, hogy mire van szükségünk az Aperol Spritz elkészítéséhez, illetve egyáltalán miként kell összeállítani a koktélt lépésről-lépésre.

Hozzávalók:

Elkészítés:

A koktél elkészítéséhez gyakorlatilag nincs szükségünk semmiféle különleges keverési és egyéb alapismeretre, hiszen ennél egyszerűbb megoldás nincs is.

Csak vegyünk egy nagyobb poharat vagy egy kisebb kancsót, töltsük bele az összetevőket, keverjünk el mindent kellő alapossággal, majd töltsük azt jéggel teli borospoharakba.

Ha ízlésesen akarjuk szervírozni, akkor lehetőségünk van narancsszeletekkel és olívabogyóval díszíteni.