• 25 000 Ft felett ingyenes kiszállítás
  • Széles választék
  • Hetente megújuló akciók
  • Diszdobozos termékek

Olasz mentalitás és elegancia egyetlen italban: ismerkedjünk meg a Malfy ginekkel!

Hogy milyen egy igazán temperamentumos olasz gin? Pontosan olyan, mint a Malfy által gyártott termékek, melyek önmagukban, de koktélként is megállják a helyüket. Hogy mit kell még tudni róluk? Lássuk!

Az olasz borokról bizonyára már mindenki nagyon sok jót hallott, de az olasz ginek esetében korántsem ennyire egyértelmű az összkép. Márpedig vannak különleges és prémium minőségű ginek Olaszországban, még ha csak kevesen is ismerők őket.

Amennyiben kipróbálnánk néhány igazi mediterrán ízvilágú italkülönlegességet, feltétlenül ismerkedjünk meg a Malfy ginekkel, melyek a Nápoly alatt elhelyezkedő Amalfi régióból származnak, ahol helyi szerzetesek már 1050-ben is készítettek ilyen italt.

Lássuk azonban egy kicsit közelebbről ezt az olasz különlegességet!

A Malfy ginek rövid története

A Malfy gineknek több évtizedes hagyománya van Olaszországban.

A főzdét, illetve a márkát a Vergnano család alapította azzal a célzattal, hogy olyan gint készítsenek, melynek minden elemében, ízében, illatában, sőt már a megjelenésében is ott legyen a hamisíthatatlan mediterrán jelleg, ami határozottan jellemző az összes termékre, ami a név alatt megjelenik.

Érdekesség, hogy a Malfy gineket eredetileg a Vergano család csak limitált mennyiségben készítette hosszú éveken keresztül, de titkos receptjeik akkora népszerűségnek örvendtek, hogy már nem tudták megfelelően kiszolgálni a keresletet.

Emiatt át kellett adniuk a termelést egy az iparágban igazi nagyágyúnak számító gyártónak.

Így kerültek a Malfy ginek az 1906-ban alapított Fratelli Ferrero di Riccardo nevéhez köthető Torino Distillati-hoz, akik korábban a bor és a vermut üzletágában kifejezetten nagy népszerűségre tettek szert, de innen származik a Cinzano és a Martini Rossi is.

A márkát végül Elwyn Gladstone globalizálta igazán, aminek köszönhetően a világ minden táján ismerik, sőt elismerik már a Malfy gineket.

Mediterrán ízek a Malfy ginekben

Határozottan kijelenthető, hogy a Malfy ginek kapcsán az egyik legnagyobb különlegességet a mediterrán ízek jelentik, hiszen ez az italtípus korántsem erről a sajátosságáról volt ismert korábban, sokkal inkább a borókás jegyekről, melyek egyébként tipikusan olaszos sajátosságnak tekinthetők.

Csakhogy a Malfy termékekben a boróka mellett egy sor más aroma is felbukkan szinte állandó jelleggel.

Határozottan érződnek benne a citrusfélék, különösen a narancs és a citrom, melyek elképesztően illatossá és ízletessé teszik a végeredményt, de a koriander és a nőszirom is biztosan kimutatható belőle, azonban az alaprecept többi összetevőjét mindmáig hétpecsétes titok övezi.

Mára a Malfy ginek családjában rengeteg különleges terméket találhatunk, melyek közül az alábbiakban át is tekintünk néhány érdekesebbet.

Malfy Originale

Mint neve is mutatja, a Malfy Originale az eredeti és hamisíthatatlan Malfy gin, az abszolút klasszikus, melynek alapját a gabonaszesz és a boróka különlegessége adja.

Sőt, nem akármilyen boróka, hanem az erdei kúszóboróka, melyet kristálytiszta forrásvíz mellett rengeteg különleges, csak az olasz vidékekre jellemző összetevők tesznek igazán egyedivé.

Malfy

Az íz tekintetében tehát nem egy közönséges ginről van szó, a boróka mellett lesznek citrusos, mentás, ánizsos, borsos, sőt határozottan virágos jegyek is benne, melyek amilyen szárazon indulnak, olyan komplexitásban végződnek a kellemesen hosszúra nyújtott lecsengés társaságában.

Feltétlenül ajánlott önmagában megkóstolni – különösen szobahőmérsékleten –, de koktélokban sem okoz csalódást az alkalmazása.

Malfy Aranica

A Malfy Aranica egészen új szintre tudta emelni a gyártóra jellemző mediterrán gin élményét, aminek az oka nem más, minthogy az eredeti és hamisíthatatlan receptet egy nagy adag, kiváló minőségű szicíliai vérnaranccsal dobták fel.

Ez nemcsak az aromavilágát határozta meg, hanem színt is adott a végeredménynek, amivel megszületett egy szokatlan, de mégis határozottan eredeti italkülönlegesség.

Malfy

A gabonaszeszre, borókára és vérnarancsra épülő alapok mellett a Malfy Aranica ízében az elejétől a végéig ott lesz a gyümölcsösség, a két fő összetevő folyamatos párharcot vív majd az ízlelőbimbókon, miközben az összhatás enyhén édes, inkább közepesen savas hatást kelt.

Szobahőmérsékleten és önmagában fogyasztva kifejezetten jellegzetes, sőt emlékezetes, de jégre töltve vagy lehűtve is érdemes kipróbálni, hiszen egészen más karaktert kap tőle.

Malfy Rosa

Miután a legtöbb mediterrán gyümölcsöt felhasználták már ginjeik színesítésére és ízesítésére a Malfy alkotói, a Rosa névre keresztelt termékükben a gabonaszesz és boróka alapjaira egy erőteljes grapefruit koronát helyeztek el.

Merthogy a Malfy Rosa különleges aromáját és határozott rózsaszínes színét a grapefruit adja, amihez azért természetesen számos más egyéb gyümölcsös érzet is társul már a palack kibontását követően megjelenő illatfelhőben.

Malfy

Az ital megízlelésével aztán még tovább szélesedik ez a spektrum.

A grapefruit azonnal felrobban a szájban, határozottan fanyar aromát nyújt, erőteljes szárazsággal, de mellette a zöldteás jegyek és a boróka határozott jelenléte mindvégig megmarad, mint egy igazi minőségi ginben.

Behűtve és szobahőmérsékleten is érdemes lehet megkóstolni, de koktélhoz adagolva egyaránt jó döntés.