• 25 000 Ft felett ingyenes kiszállítás
  • Széles választék
  • Hetente megújuló akciók
  • Diszdobozos termékek

A Merrys Irish Cream Liqueur rövid története: egy okos választás az olcsó krémlikőrök kedvelőinek!

Az ír whiskylikőrök rendkívül közkedvelt italok a magyar lakosság körében. Különlegesen édeskés aromavilágukat rengetegen szeretik, azonban a legtöbben csak az ismertebb gyártókig jutnak el, akik gyakran nagyon drágán adják termékeiket.

Szerencsére azonban vannak kivételek! Itt van rögtön a Merrys akik mind a minőség, mind a szortiment tekintetében fel tudják venni a kesztyűt az ismertebb nevekkel, mégis nagyon kevesen ismerik őket.

Ezért most elhatároztuk, hogy alaposabban is bemutatjuk vásárlóinknak és olvasóinknak a Merrys ír krémlikőrt, összefoglalva az ital és a gyártó rövid történetét, sajátosságait, illetve azt is, hogy milyen terméktípusok közül válogathat az, aki a kipróbálás mellett dönt.

Az ír whiskylikőrök képviselőinek többségével ellentétben ugyanis a Merrys bátran kísérletezik az ízekkel, így a klasszikus megoldások mellett azok is megtalálhatják a számításaikat, akik egy kicsit bátrabban kísérleteznének.

 

Egy több mint 150 éves történet

 

A Merrys név hallatán sokan úgy gondolhatják, hogy egy friss termékről lehet szó, valójában azonban a gyártó már több mint 150 éves történettel rendelkezik, így a Robert A. Merry & Co. nemcsak a prémium minőségű alkoholos italok gyártására nagyon büszke, hanem a hagyományaira is.

Az általuk képviselt tradíciók alapjai ugyanis 1868-ban teremtődtek meg, sőt egyenesen a történelmi Merrys Tavernből származnak. A Merry család már akkor nagyon jó hírnevet és elismerést szerzett magának, mint szeszesital-gyártó, ezt pedig mind a mai napig sikerült megőrizniük, amire csak kevesen voltak képesek.

Sikerük nagyon sok összetevőből állt össze. Az óriási hagyomány és a tradíciók tisztelete mellett a Merrys krémlikőrök esetében biztosított, hogy a legfrissebb ír tejszínből és a legfinomabb érlelt ír whiskykből készítik, amihez Don Crowley italkészítő mester szerint még egy nagyon erős ír szellemiség is társul.

A gyártó ragaszkodik hozzá, hogy likőrjeikben kizárólag a legjobb természetes ízeket alkalmazzák és keverjék össze titkos receptúra szerint. Az eredmény így minden esetben egy kivételes ízvilágú és kiegyensúlyozott likőr, amit nagyon sok nemzetközi díjjal jutalmaztak már korábban.

A Merrys krémlikőrök gyártója mellett szól a fenntarthatóság is, hiszen az Origin Green tagjaiként mindent elkövetnek azért, hogy fenntarthatóbb termelőkké váljanak, sőt teljes tevékenységük és kötelezettségük nyitott könyv a fogyasztók előtt.

 

A legjobb Merrys krémlikőrök

 

A Merrys egyediségét túlzás nélkül megkoronázza, hogy a klasszikus whiskylikőrös aromavilágot gyakran egészítik ki újabb ízekkel és megoldásokkal, így kínálatuk időről-időre jobbnál-jobb termékekkel gyarapodik. Lássuk a 2023-as kínálatot!

 

Merrys Irish Cream Original

 

Ahogyan azt a neve is mutatja, a Merrys Irish Cream Original az eredeti és hamisíthatatlan szereplő az ír krémlikőrök között, ami nem véletlenül nyerte el 2019-ben a világ legjobb ilyen típusú italának járó elismerést.

Egy nagyon elegáns whiskylikőrről beszélünk, aminek az alapját a legfinomabb érlelt ír whiskyk, valamint a Golden Vale régió legfrissebb tejszínének keveréke biztosítja, melyek együttesen valamennyi ízesített Merrys likőr háttereként is funkcionálnak.

Ízvilágát tekintve a gazdag csokoládés és vaníliás jegyek uralkodnak benne egy nagyon határozott krémesség társaságában, amit a karamellás tónus, egy hosszan elnyúló tartós édes melegség egészít ki. Igazi csoda a maga módján, ami biztosan nagy kedvence lesz az édeskés likőrök szerelmeseinek.

 

Merrys Irish Cream White Chocolate

 

Az ír krémlikőröket a legtöbben a csokoládés jelleg miatt szeretik. Nem véletlenül, hiszen már az eredeti változat is nagyon határozott csokis háttérrel rendelkezik, de a gyártó képes volt ennél sokkal magasabb szintre emelni mindezt a Merrys Irish Cream White Chocolate segítségével.

Ennek a típusnak a háttere pontosan megegyezik minden egyes Merrys likőrével, így a finoman érlelt ír whiskyket keverték össze benne a Golden Vale régiójából származó friss tejszínnel, majd az egészet egy nagyon határozott fehércsokoládés aromával dobták fel.

Ennek köszönhetően a végeredmény minden eddiginél csokoládésabb, kis túlzással olyan, mintha egy behűtött folyékony csokoládét fogyasztanánk, amiből egy pillanatra sem hiányzik az érett ír whisky hatása, valamint a vaníliarúd krémessége sem.

 

Merrys Irish Cream Salted Caramel

 

Hogy a Merrys milyen sokoldalúan képes hozzáállni a likőrgyártáshoz, azt mi sem bizonyítja jobban más, mint a Merrys Irish Cream Salted Caramel. Ezzel a finomsággal ugyanis azokra gondolt a gyártó, akik az édeskés ízek mellett kedvelik a sós jegyeket is, így a sós karamell jellegzetességeit zárták a palackba.

A gyártó mindezt itt is a legjobb minőségű ír whiskyvel és a Golden Vale kincsének tekinthető friss tejszínnel dobta fel, azonban ebben a termékben már nem az eltúlzott édesség és a csokoládés jegyek uralkodnak.

Ebben az italban leginkább a krémesen karamellás jelleg a mérvadó, méghozzá egy nagyon kiegyensúlyozott vaníliás háttérrel, hogy az egészet egy rendkívül csábító tengeri sós karamellás érzet koronázza meg.

 

Merrys Irish Cream Strawberry

 

Az ír krémlikőrökről az emberek többségének leginkább a tél, a hideg, a karácsony, a meghittség jut az eszébe. Elérkezett az idő azonban, hogy egy kicsit átírjuk ezt a gondolatmenetet, hiszen a Merrys Irish Cream Strawberry egyenesen a nyárba vezet minket.

Az alaprecepten itt sem változtatott a gyártó, a Golden Vale régióból származó tejszínt keverték benne az érett ír whiskyk világával, kiegészülve a nyár és a napsütés egyik legjellegzetesebb ízével, az eperrel.

Ez a likőr annyira krémes és lágy, mintha egy tejszínbe forgatott friss eperbe haraptunk volna bele, és az egészet meglocsoltuk volna némi ízletes whiskyvel. Egy pillanatig sem árul zsákbamacskát, ez a tömény nyár a javából!

 

Merrys Irish Cream Toffee Buttermint

 

Az epres ízvilágot leszámítva a Merrys gondosan ügyel arra, hogy megmaradjon az eredeti célkitűzés mellett, ezáltal egy olyan italt adjon a vásárlók kezébe, ami különösen ősszel és télen, illetve a hidegebb időszakokban maradandó élményeket nyújt.

Pontosan ezt a célt szolgálja a Merrys Irish Cream Toffee Buttermint, ami a vajkaramellás jegyzeteivel meglepően nagy hasonlóságot mutat a sóskaramellás változattal, de itt hiányzik a sós háttér, mert mindent alárendeltek az édességnek.

Kóstolásakor tehát az ír whisky és a friss tejszín mellett azonnal egy nagyon gazdag vajkaramellás háttér tölti ki a szánkat, azonban mindez nem csap át bódító édességbe, hiszen egy frissítően hűvös mentás jelleg is uralkodik benne.

 

Merrys Irish Cream Pumpkin Spice

 

Egyre több krémlikőr-gyártó gondoskodik arról, hogy piacra dobjon sütőtökös aromavilággal ellátott italokat, amelyek különösen ősszel és télen, de még inkább a halloweeni szezonban elképesztően nagy népszerűségnek örvendenek.

A Merrys Irish Cream Pumpkin Spice azonban egész évben nagyszerű választás lehet, hiszen az ír whisky semmivel sem összehasonlítható ízvilága és a tejszín elragadó frissessége ebben az italban egy nagyon gazdag sütőtökös és fűszeres aromavilággal társult.

A krémes jelleg mellett nagyon erőteljes fahéjas és szerecsendiós aromák uralkodnak benne, így nem kizárt, hogy sokak szívét a karácsonyi időszakban is képes lesz megmelengetni.