Zacapa Centenario Solera 23 éves Rum 1l
ismertető
Guatemala déli partvidékén, a legtermékenyebb vulkanikus talajon termelt kiemelkedő minőségű cukornádból készített rumkülönlegesség.
A hazánkban kapható rumokkal ellentétben a Zacapa nem melaszból-, hanem a frissen betakarított cukornádból, az elsőként préselt „cukorléből” készül, amely egyedi ízt mutat ezáltal. A figyelmes lepárlást követően 2300 méter tengerszint feletti magasságban érlelik a Zacapa rumokat. Itt, a „felhők felett” a hűvös és nedves hegyi levegőn már alacsony a hordón keresztüli elpárolgás, így több értékes rum marad a hordóban. A hosszú ideig tartó, kiegyensúlyozott körülmények közepette a Zacapa rum kiemelkedően gazdag aromákkal, komplex ízvilággal és tökéletes színnel gazdagodik.
A luxus rum ízharmóniájához aktívan hozzájárul a művészi tökéletességre fejlesztett tradícionális spanyol „Solera” érlelési rendszer, amelyben négy különféle hordótípust alkalmaznak. Vaníliás, erőteljes Bourbon-, gyümölcsös, íz-gazdag sherrys-, finom Pedro Ximenez boros-, valamint újrapörkölt fehér-tölgy hordók biztosítják a kiemelkedő párlat tökéletességét, amelyben a fűszeres-, fás-, aszaltgyümölcsös-, vagy éppen gazdag mézes jegyek dominálnak.
Fogyasztását egy méretes jégkockára töltve ajánljuk!